Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj,no tak u nás to je tak(9m),že ráno 8:00 má chlebík a mlíčko,nebo kaši a banán,pak v 11 oběd,,obědváme dřív,protože brzy vstáváme,pak 14 ovoce,většinou jí udělám ovocný salát,nasekám na drobno,hrozny,jablka,broskve no prostě co mám po ruce,pak 17 bílí jogurt a před osmou si vycucne 270 mlíčka a spinká celou noc ,udělej to tak jak to cít효,doporučuju dát do mističky hrozny a nechat jí zobat,to u nás funguje,má jednu misku s rýžovými křupky a jednu s hrozny,jen ještě já je nechávám na stolku ,když chce tak si přileze a natáhne se pro to co chce a já jí to podám,pěkně se to naučila
,mám aspoň kontrolu nad tím,aby se mě zbytečně nepřecpala před hlavním jídlem
taky když to bylo někde ,kde na to dosáhla tak to končilo na zemi a v puse byla miska
,ze začátku to moc nechápala,ale teď už se to naučila,příjde si tak 2× za den
jo ještě jedna věc mě zajmá,ty dáváš prckoj koláč?jakej prosím tě?
Ahoj, nasi kluci nikdy dopoledni svacinu nemeli
Teda ten prvni jo, kdyz jsem prechazela z kojeni na pevnou stravu, pak mel prujem z premiry ovoce
takze jsem prestala davat..
Oni mi taky oba dlouho spi, vstavaji kolem 8h, pul 9h, takze dostanou mliko a pak snidani, po 9h, obedvame ve 12h a pak jdou spat. ![]()
Kolem 15h maji svacinu, vetsinou presnidavku nebo jogurt, kolem 18h neco mensiho, banan, jablko a tak, a pak v 19h veceri.
Prubezne davam krupky, nejakou susenku, okurku, papriku, banan, hrusku, jablko, jako kdyz si reknou, ale moc to ani nevyzaduji…
Jo a ja treba k te snidani davam chleba/rohlik s necim a kus jablka, papriku, rajcatko, okurku, takze jako maji zeleninu nebo ovoce k tomu.
Nekdy obmenuju kukuricne lupinky + mleko a treba kousek peciva, nekdy ho ani nechteji a stejne vydrzi do obeda, ale to uz mam na nich vypozorovany, kdyby meli hlad, tak asi neco dostanou ![]()
adrianaaa píše:
jo ještě jedna věc mě zajmá,ty dáváš prckoj koláč?jakej prosím tě?
Otázka byla na zkladatelku, ale musím reagovat
Taky dávám dětem koláče. Jakékoli. Buď doma upečené nebo koupené. S tvarohem, mákem , povidly, jablky atd…
no ale 13 měsícu mě příjde strašně brzo na tak slazelé věci,…,já osobně koláče nesnášim,protože si pmatuju jak mě je vnucovala rodila..je to podle mě až příliš přeslazené na 13 měsícu,uvažovala bych nad nima tak od dvou let a i to je podle mě brzo na to aby jedla po ránu koblihy…
adrianaaa píše:
no ale 13 měsícu mě příjde strašně brzo na tak slazelé věci,…,já osobně koláče nesnášim,protože si pmatuju jak mě je vnucovala rodila..je to podle mě až příliš přeslazené na 13 měsícu,uvažovala bych nad nima tak od dvou let a i to je podle mě brzo na to aby jedla po ránu koblihy…
Když si to upečeš doma, tak to sladit nemusíš a tvaroh je zdravý. Pečivo s jablky bych taky dítěti dala. Když se jim to dá občas, tak to snad neuškodí ani váze.
no jo ale to je něco jiného…ale ty kupované s marmeládou,povidly,mákem i tvarohem jsou šíleně sladké,doma pečené,s ovocem a tvarohem to je uplně jiná … ![]()
Taky jsem nemluvila o smažených koblihách
myslíš, že „dětská“ sušenka je míň sladká, než nějaký koláč? Já teda mrňousovi dám klidně i kupovaný
Sama třeba snídám často kupovaný závin s tvarohem. Dětem ho dávám taky, když vidím, jak žadoní. A ten mi teda přeslazený nepřipadá ![]()
adrianaaa píše:
o dětských sušenkách rači ani nemluvit
Přesně tak ![]()