Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Háta_x píše:
Hm, chytrákovi, co by na mě za téhle situace začal řvát, bych něco pěkně od plic pověděla. Jinak moje dítě prvně spadlo na zem ve 3měs a to jsem u toho byla (odkoplo si postýlku, stojící na koberci a zabržděnou na všech 4kolečkách od postele a mezerou propadlo, naštěstí rošt byl nejníž = ve stejné výšce jako postel a byl tam ten koberec.) Krve by se ve mě nedořezal, volala jsem hned dětské a rozhodně jsem z toho měla větší „trauma“ než mimino, které bylo naprosto v pořádkuDneska už to moc neřešim, hodně hlídam, ale všechno nezmůžu. A kde vidim, že si neublíží, pouze slovně upozorňuju…„nelez tam, spadneš…nelez tam, spadneš…nelez tam, spadneš“ BUM a řev…„já ti to říkala, že spadneš“
Ahoj, nečetla jsem celou diskuzi, ale chci tě uklidnit, že se to stává naprosto každé mamině.
Mě malá spadla asi v 6měsících z postýlky. Pak v roku ze 6schodů u našich na dvůr. Nějak jsem zapoměla zavřít dveře.
NIkdy jí naštěstí nic nebylo.
Zajímavý je, že většina úrazů se stane v přítomnosti rodiče ![]()
Mě Darek taky spadnul z postele, v 6. měsících poprvé, pak ještě někdy určitě…no a teď to teda horší, teď to bývá už krvák ![]()
ahojky,
nic si z toho nedělej bude mnohem hůř. Já mám každou chvilku stažený žaludek je mi zle na zvracení atd… Mám už 3 letého syna a ty jeho úrazy fakt stojí za to. Jak byl miminko tak jsem se radovala že ani jednou nespadl. V 9 měsicích tak samo jak popisuješ ty seděl s tatínkem v křesle a on se jen otočil a malý přepadl přes křeslo po hlavě na dlažbu naštěstí jen modřina a boule to jsme byli v nemocnici na rentgenu a vše ok. V roce a půl chodil v pneuservise po rampě cca 20 cm nad zemí ale spadl a pod rampou vedla nějaká tyč ta nebyla vidět a on se do té kosti pod okem bouchl takže tržná ranka a moncl přes celé oko. Dva měsíce zpátky na tom samém oku tržná ráná na obočí 4 stehy, týden zpátky převrh na sebe skříň a opět ho to praštilo do té kosti pod okem takže velká boule odřenina a moncl přes půl obličeje a věřím tomu že to nekončí a bude hůř. Hold neposedné dítě ale jsem z toho vždy totálně špatná a brečím jak želva a vyčítám si to, ale je hrozně neponaučitelný
![]()
RyBANA píše:
Zajímavý je, že většina úrazů se stane v přítomnosti rodiče
To je fakt. A nejhůř se mi malá praštila, když jsem stála sotva půl metru od ní - otočila se na místě, že půjde pryč z kuchyně, zakopla si o nožičku a v pádu vlítla čelem na hranu zdi. Naštěstí z toho byla jen obrovská boule.