Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
domlouváme si rodiný focení, ale nevíme jestli se nechat vyfotit už někdy v brzký době-malej bude mít tři měsíce a nebo jestli počkat po novým roce na dobu kdy třeba už bude malej sedět,.....
byli jste někdo s mimčem u fotografa a jak to vypadalo? dá se to mimčo nějak naaranžovat aby to bylo hezký? zase si říkám že když půjdeme až dýl tak už to nebude to pěkný miminečko ![]()
a co když mimčo plače a nechce spolupracovat, jak jste to vyřešili. nejlepší asi bude se zeptat přímo toho fotografa že jo,a le momentálně není v ČR a mě to zajímá už teď ![]()
dle me to je lepsi s mimi - oni to s nima umi, je to pekny, ja sla s prckem az dyl a ten pozovat nechtel vubec, takze ted to chci zkusit, kdyz uz ma malinko rozum ale kazdopadne s miminkem to je o moc lehci…
Nemám zkušenost, ale viděla jsem krásný fotky pidi miminek, takže to určo jde. Stačí mrknout na nějaký stránky profi fotografů, co fotí děti a uvidíš.
Já bych určitě fotila teď, fotky pidimiminek jsou úžasný. Znám pár holčin, co fotí a moc mě mrzí, že já ty svoje nafocený nemám. Ty fotky jsou nádherný. Určitě bych do toho šla.
no on ten náš už zase tak pidi není-má skoro 6kilo a než se tam dostaneme tak bude mít skoro 7 ![]()
u profika to chodí tak, že přijdeš aspoň o hodinku dřív, aby si miminko na to nové prostředí a novou tvář zvyklo a bylo v pohodě.
Já byla až v roce a kus. KLuk suprově spolupracoval. Je trochu narcis, pozuje rád. S pidimiminem bych měla strach, že ve vymezený čas nebude mít nálladu, bude chtít spát, bude mít hlad nebo bude zrovna protivné z jinho důvodu. Se starším už to člověk snáz vše odhadne.
U mých obou dětí je další problém - udržet je v bdělém stavu nepoblité byť jen 20 min na dobu focení je nereálné. ![]()
My byli poprvé ve 3.měsících,a bylo to super.Jako památka na miminkovský léta super
A pak jsme byli nějak po roce,jenže ten náš kluk nechce spolupracovat,takže to bylo fakt děsný
takže za mě určitě jako s mimčem ![]()
Z vlastní zkušenosti doporučuju jít s malým miminkem
Fotky nádherný, jak jsme malou položili, tak ležela, na udržení pozornosti, aby koukala tam kam měla, stačilo obyčejný rachtátko…
Teď jsme se byli fotit v 7 měsících a horor udržet její pozornost, jsme byli s mužem i s fotografkou totálně vyřízení
Nejčastěji zkoumala žárovky na stropě , nebo smetíčka na podlaze ![]()
My byli teď na roce, a malá spolupracovala, usmívala se a máme parádní fotky. Nejtěžší byla rodinná, my dva a malá, to bylo nejtěžší, ale samostatně malou máme nafocenou moc hezky (viz profilovka)
Ahoj,první rok jsme chodili do ateliéru každé 3 měsíce- byli jsme ve 3m,6m,9m,12m, a na Vánoce.
Dobrej fotograf si poradí i s novorozencem ![]()
A naopak,nejlepší spolupráce je s malým mimi,to neprotestuje,nevzteká se,neutíká ze záběru ![]()
Vlastní zkušenost ![]()
Ja bych urcite sla uz ted, kdyz je jeste „miminko“. Fotecky jsou krasny, ale vybrala bych si fotografa, ktery prevazne foti miminka a nebo s nima ma alespon zkusenosti. Videla jsem fotky jednoho fotografa, rekla bych, ze je i dost znamy a to co dokaze nafotit s miminky je naprosto uzasny ![]()
goldenka píše:
domlouváme si rodiný focení, ale nevíme jestli se nechat vyfotit už někdy v brzký době-malej bude mít tři měsíce a nebo jestli počkat po novým roce na dobu kdy třeba už bude malej sedět,.....
byli jste někdo s mimčem u fotografa a jak to vypadalo? dá se to mimčo nějak naaranžovat aby to bylo hezký? zase si říkám že když půjdeme až dýl tak už to nebude to pěkný miminečko
a co když mimčo plače a nechce spolupracovat, jak jste to vyřešili. nejlepší asi bude se zeptat přímo toho fotografa že jo,a le momentálně není v ČR a mě to zajímá už teď
koukni na www.lovelyart.estranky.cz/ to fotí kámoška má tam hodně fotek tak koukni pro inspiraci mi u ní byly ve 4 týdnecha ted v 10 měsících a to už pozoval ale taky začal být protivnej