Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, je tu prosím Vás mezi Váma někdo, kdo svého narozeného miláčka nikdy nekojil? Mi doktoři hrozí, že asi kvůli lékům které musím užívat nebudu moct kojit, tak bych byla ráda za postřehy a zkušenosti. Docela se toho bojím. Přišla bych tím o hodně, ale co se dá dělat
.
Ahoj.. ja taky nekojila tenkrat kvuli lekum na vysokej tlak, malej mel od zacatku Nutrilon. Co nadelam. ![]()
Já jsem nekojila ani jedno dítě a rozhodně jsem o nic nepřišla. Kdykoliv jsem mohla kamkoliv a taťka zaskočil a nakrmil.
Jsou i horší věci v životě než nekojení… ![]()
ahojky.Já tedy kojila ale semnou na pokoji byla mamina co taky nekojila kuli lékům.Malá dostávala z injekční stříkačky mlíčko co tam maminky dávaly ale pak než šla domů řekli jí jaký mlíčko má koupit a kolik jí toho dávat.Malá spinkala a byla spokojená a pak přešly na flašku a domů odcházely spokojený obě.neboj se toho.Někdy to prostě nejde. ![]()
Ahojky. Taky jsem nikdy nekojila. Mám 14 letou dceru a teď dvou měsíční holčičku. Ani jedna nebyla kojená, prostě se mi mlíčko neudělá, těžké porody. Prostě když to nejde tak to nejde. Hlavně být v pohodě a pak je i mimi ![]()
Holky a jak se to potom dělá s tím mlíčkem, co se udělá v prsou?A nejsou s tím žádné komplikace (nějaké záněty nebo tak něco)?
Ahoj. Já svou první dceru kojila týden(jen v porodnici) potom vůbec. Druhou narozenou letos v březnu jsem nekojila vůbec, už v porodnici jsem požádala o zastavení laktace(ono ani nebylo co stavět). Bylo to ale moje rozhodnutí a jsem v pohodě a malá myslím také. Nemyslím si, že je dobré kojit za každou cenu. Když to z nějakého důvodu nejde, tak to nehrotit. Myslím, že i pro mimčo je lepší spokojená a zdravá maminka, která tu flašku udělá než vynervená mamina, která má problém(jakýkoliv).
Já jsem také nikdy nekojila a nelituji toho.Bylo to z mé vůle.Já jsem pak jedla homeopatika na zastavení laktace a stahovala si prsa a mléko se mi netvořilo.
Já jsem také nikdy nekojila a nelituji toho.Bylo to z mé vůle.Já jsem pak jedla homeopatika na zastavení laktace a stahovala si prsa a mléko se mi netvořilo.
Ahojky, já se taky hlásím do skupiny nekojících, přesto že jsem „kojila“ 14 dní. Nejhorších 14 dní v mém životě, už nikdy víc. Beru léky, u kterých se kojit nesmí a nikdo se nestaral a neřekl - malá blila a ubývala na váze. No, to je ale jiná historie. Každopádně - velebím vynálezce umělého mléka. Proto pokud nemůžeš a nechceš kojit, radím Ti - všude to do zblbnutí opakuj, říkej, otravuj, hlaš… Aby Ti včas podali ty správné léky.
Pokud nebudeš kojit a víš to předem, berou se léky na zástavu laktace myslím ještě před porodem (to by Ti řekli a dali by Ti je před termínem) a pak s tím problémy snad nejsou, laktace ani nenastoupí. Já jsem měla rozjetou laktaci na plné obrátky, měla jsem příšerně moc mlíka a musela jsem doslova z minuty na minutu přestat. Nepřeju ani nejhoršímu nepříteli tu bolest.
Přeju Ti, aby vše bylo podle představ Tvých i Tvého miminka
a fakt si buď jistá, že kojení není to hlavní. Myslím, že s Gábi nám to na krásném vztahu a lásce maminka-miminko nic neubralo.
Já jsem kojila 14dní.. pak jsem jen odsávala, nakonec moje mlíčko začal odmítat i z flašky a plival ho. To pro mě bylo stokrát horší než nasazení dokrmu… ![]()
Tak ja kojim ,ale moje kamaradka nekojila ztoho duvodu ze ji to pripadalo divne,prsa byla jejo erotogenni zonou a nedovedla si predstavit ze by ji prsa cucal Marek,v porodnici to nahlasila a dostala prasky na zastaveni laktace
sexyfraga píše:
Proc si nekojila pokud se muzu zeptat?