Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nemáte někdo zkušenosti s takovou červenou vyrážkou kolem pusinky, jak slintá a cpe všechno do pusy? A když se pak hodně „šmudlá“ jakoby se to rozleze i k očičkům a kolem očiček. Doktor nám na to sice napsal mast, ale jsou tam kortikoidy, tak se mi to moc nelíbí. Je sice pravda, že stačí vždy večer - ráno a zas večer namazat a je to pryč, ale jenom tak na 2-3 dny a vše se opakuje znova. Zkoušela jsem i Leniensku a Sudocrem, bez úspěchu ![]()
Díky za rady.
ahoj,
malá to měla taky přesně jak píšeš od toho, že vše dávala do pusinky, nemazala jsem vždycky jí to zmizelo samo a pak se zase objevilo…neřečím to, vím, že to má od toho šmrdlání všech věcí :ú..musím zaťukat, ale teď už se jí to moc nedělá ![]()
ted to taky zkouším nemazat, ale spíš se to horší. A když spinká na bíšku, jak si to tře, tak to pak vypadá fakt hrozně
Máme to taky,hlavně v noci to pořád brbe kolem pusinky,taky nám dala doktorka nějakou mast,ale nebyla ani určená pro děti
Namazala jsem párkrát Bepanthenem a zmizí to.
Ahoj,syn na to taky trpěl a v lékárně mi poradily krém ABC Derm Peri-oral od Biodermy.Prý je to specielně pro miminka,takže nevadí,když to mimi olízně. Do dvou dnů zabral a pak jsen mazala vždy,když se mu vyrážka zase začala dělat a nikdy se to nerozlezlo.Je teda trochu dražší,kolem 300 kč,ale vydrží dlouho.
díky za rady, je mi celkem jedno, co to stojí, hlavně aby to pomohlo ![]()
Taky s tím bojujem a zatím neúspěšně.
Nejdřív to měl na jedné tváři, pak se mu to rozlezlo i na druhou, pak se to zase na chvíli zlepšilo a když už jsem si myslela, že máme vyhráno, tak během dne se to třeba zase strašně zhoršilo. Nám doktorka dala 'Fucidin, že tam má i nějaký zánět, ale výsledek nic moc a máme to mazat krémem od Linoly. Nebo prý infadolanem. Já už mám i podezření, aby to nebyl počínající ekzém.
No právě z toho ekzému mám taky strach. Příští týden jedem zas k doktorovi, tak se mu na to zas koukne
Ja to mazu imazolem. Jelikoz ma neco podobneho i na zadickach v okoli plenky tak i na bokach. A pomacha to ![]()
A nevysušuje ten imazol? Adam to má totiž spíš strašně suchý, akorát občas, když mu to vždycky znova vyrazí, tak jsou to takové jakoby mokvající pupínky. Ale to jen chvilku a pak hned sušina.
Docela mě láká ta Bioderma, jak tu někdo psal. Mám od nich tělové mléko na atopickou pleť a je moc dobré.
jj vysušuje ale zase to pomáhá tím že když se to používá i týden po tom co vyrážka zmizí tak už se nevrátí. Láďuša to už na zádíčkách nemá a ani na bokách. Na pusince se mu to občas objeví ale to je tim že už se snaží baštit sám tak ho to jídlo na pokožce dráždí ale na to už stačí sudocreme
![]()