Zaschlá krev v pupíčku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13010
24.9.11 16:10
veveruskaa píše:
taky jsme měli, právě že se do toho nemá moc vrtat tím uchošťourem, volala jsem dr. ta řekla nevrtat a taky jsem měla dát 2 kapky Kanavitu mimořádně - mimo obvyklý den podávání, pak se to uklidnilo a bylo to dobrý, hlavně se pak nesnaž odstranit ty zaschlé stroupky, a ten líh na tamponek a jenom lehce „poťupat“, prostě se v tom nešťárej :wink: :hug:

souhlasím, nešťourat, jen položit tyčinku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
3.3.15 22:47

Obnovuji diskuzi. Máme teďka to samé, pupíček byl už krásný, ale teď už třetí den má pokaždé, když přebaluju, v pupíčku zaschlou krev. Neteče nic, když očistím lihem, tak je pupíček čistý, ale u dalšího přebalování zase. Vyzkouším to mlíčko, potírám tím i novorozenecké akné, vyzkoušela jsem to i na drobné ranky na kůži, tak zkusím i na pupíček. Máte ještě někdo zkušenost? Díky.

• Citovat
  • Upravit
33022
3.3.15 22:52

@Lizzi naší malé pupečník krvácel dětská mi poradila odstříkat MM a nalít tam a opravdu to pomohlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
4.3.15 07:47

@Lizzi U nás pomohl vitamín K. Dávala se kapka týdně a mně bylo doporučeno dát vyjímečně kapku navíc a opravdu to pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
4.3.15 19:09

@Amys synovi píchli Káčko v porodnici, takže kapky nemáme..
@Tom-Jerry zkoušela jsem to mlíko, ale buď je ještě brzy, nebo to u nás nezabírá..

• Citovat
  • Upravit
33022
4.3.15 19:11

@Lizzi jak dlouho ho tam dáváš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
4.3.15 19:12

@Tom-Jerry od včera večer.. to bude asi brzo.. ale při každém přebalení

• Citovat
  • Upravit
33022
4.3.15 19:28

@Lizzi mám to trvalo skoro týden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
4.3.15 19:50

@Tom-Jerry u nás to taky bude na dýl.. ještě jsem se chtěla zeptat - to mlíko jsi z pupíčku odsála ubrouskem nebo vatou, nebo jsi ho tam nechala? Doktorka říkala, že by to nemělo být mokré.. a potírala jsi to pak ještě lihem, nebo jen předtím?

• Citovat
  • Upravit
33022
4.3.15 20:01

@Lizzi ne nechala jsem to tak, neodsávala jsem, co bylo navíc se vsáklo do plenky co měla na pupíku. Lihem jsem nepotírala vůbec když jsem dávala to mlíko. Malá měla snad všechno co holčička po porodu může mít, pseudomenstruaci, zduřená prsa, krvácející pupík…kolikrát jsem byla na mašli z toho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
4.3.15 20:06

@Tom-Jerry z toho mám právě trochu strach, aby to nemokvalo.. já to vyčistím lihem, kápnu mlíko, chvíli nechám a odsaju papírovým kapesníkem. Navíc mám pocit, že když dávám synáčka vykakat (kaká mimo plenu) tak jak zatne bříško a zatlačí, tak mu to začne krvácet.. achjo, snad se to brzo zahojí..

• Citovat
  • Upravit
33022
4.3.15 20:09

@Lizzi neboj zahojí, jo a nakonec ještě měla pupeční kýlu a všechno se zvládlo, tak neměj strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
4.3.15 20:10

@Tom-Jerry to jste si teda užili 8o každopádně díky za rady :kytka:

• Citovat
  • Upravit
33022
4.3.15 20:23

@Lizzi není za co, když vím ráda poradím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
5.3.15 08:23

@Lizzi Hlavně nestrhávej ten stroupek. Jen jemně otři jako deinfekci, to stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí