Dětská kavárna

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4
2.6.11 19:56

DĚTSKÁ KAVÁRNA

Zdravím všechny maminky i ty budoucí :),
chtěla by jsem znát Váš názor, co by jste si představovaly zkrátka co by bylo nepostradatelné v DĚTSKÉ KAVÁRNĚ, její interiér, vybavení, obsluha, jídlo, zábava, akce, poradenství zkrátka Vaše představa o ideálním posezení s Vaším prckem :).
Za Vaše názory a ohlasy předem děkuji. Čím více tím lépe, snad poslouží k vybudování něčeho „nového“ :o).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
xxZuzana
2.6.11 21:53

domeček nebo jiný úkryt, malá skluzavka (aby nebylo potřeba dětem moc pomáhat a rodiče měli klid a jen přihlíželi )
zeď na kreslení, křídy
na zemi nakreslený skákací panák
velikánský basketbalový koš na házení míčů
fotbalová branka
na stěně obří hodiny kukačky, které každou hodinu legračně zakukají :-)
dětský jukebox
automat na pití - aby si děti mohly sami jít dočepovat
kolem celé kavárny mašinková dráha - do kavárny by se vstupovalo třeba po můstku, vedoucím nad kolejištěm

jídlo - rozhodně bramborová kaše s volitelnou přílohou / hrášek, kukuřice, šunka, kuřecí maso, sýr, míchaná vajíčka… dítě si objedná podle chuti

• Citovat
  • Upravit
18305
2.6.11 21:56

No v Brně už několik takových kaváren je, takže by ses o svoje malé zákazníky musela docela prát..... :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
2.6.11 21:58

Zuzko, neblázni s tím kolejištěm - já jsem byl kdysi vláčkař a o cenách mám docela přehled. To by tři mega nestačily, o cenách údržby ani nemluvím… Jak by se takový provoz zaplatil? Z prodeje zákusků?

Mrkni sem - www.vytopna.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
2.6.11 22:01

Interiér určitě bez schodů, zařízený tak, aby mi nemohl nikam prchnout, abych ho nemusela tahat např. z kuchyně nebo nahánět za barem, abych mohla od stolku přehlédnout celou kavárnu a viděla, kde je a co dělá. Prostě abych mohla v klidu sedět a neřešit, kam zas leze nebo jestli někam nepadá a kam to sakra zmizel :lol:

Mělo by tam být místo, kde nechám kočár, aniž by se o něho přerazili další příchozí, ale měla by být i možnost mít kočár u stolu, když je třeba mladší sourozenec.

Co se týče zábavy, stačí nějaký hrací koutek, kde budou pro něho neznámé a nerozflákané hračky a bude dostatečně veliký pro kapacitu kavárny (aby si tam děti nelezly po hlavě).

Jídlo vhodné pro děti, ale (samozřejmě nejen) takové, které dám bez výčitek třeba i desetiměsíčnímu a půjdu si tam sednout v klidu, že nemusím řešit svačiny. Takže né hranolky a smažený sýr nebo sladké dorty, ale i nějakou zdravější alternativu vhodnou pro dítě. Abych vybrala pro všechny věkové kategorie a bylo to chutné (teď mě honem nic nenapadá, ale třeba nějaký ovocný špíz, něco jogurtového nebo tak).

Akce a poradenství bych tam ani mít nemusela, obsluha by měla být příjemná a počítat s tím, že se jí pletou pod nohama děti - což je snad samozřejmé :lol: Možnost ohřevu skleniček ani nezmiňuju - bylo by fajn, kdyby byla mikrovlnka volně přístupná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xxZuzana
2.6.11 22:04

Já nemyslela H0 nebo TT :-)) taky jsem z rodiny vláčkařů, táta staví do dneška a z ceny 3cm semaforu mám do dneška zlé sny

to by asi ani prcky tak nezaujalo - já myslela něco většího, s motorkem, třeba jako mají autíčka na dálkové ovládání. Sama nevím, jen by se mi to líbilo :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
xxZuzana
2.6.11 22:06
Jura007 píše:
Zuzko, neblázni s tím kolejištěm - já jsem byl kdysi vláčkař a o cenách mám docela přehled. To by tři mega nestačily, o cenách údržby ani nemluvím… Jak by se takový provoz zaplatil? Z prodeje zákusků?Mrkni sem - www.vytopna.cz

Tak ta Výtopna je luxusní, díky za ni - už je mi jasné, kam tátu pozveme za měsíc, má narozky :palec:

• Citovat
  • Upravit
18305
2.6.11 22:08

No my jsme v brněnské Výtopně pořádali kdysi „výrobní porady“… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
2.6.11 22:11
Jura007 píše:
No v Brně už několik takových kaváren je, takže by ses o svoje malé zákazníky musela docela prát..... :think:

Takových zařízení není nikdy dost :lol: Díra na trhu je obrovská. U nás teda rozhodně, já jsem šťastná, že tu máme jednu cukrárnu, která má dětský koutek, jde se tam po těch zmiňovaných schodech a jsou tam nahoře 2 stolečky, přičemž když někdo sedí u jednoho, nelze sedět u druhého.

Zas jinde je člověk rád, když se tam nekouří nebo je tam stoleček s pastelkama (současně to nikdo neprovozuje), tak si moc nestěžuju :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
2.6.11 22:11

Tak mě napadá k tématu - když by vláček byl mimo finanční možnosti, co takhle nějakou jednoduchou imitaci LEGO City - třeba vyřezanou z překližky nebo novoduru. Ani by to nemuselo být rozebírací. Nebo možná líp bude pevně spojené - malé části můžou děti spolknout nebo vdechnout…
Půdorys toho „pidiměsta“ by stačil klidně 60×60 centimetrů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3866
2.6.11 22:13

vytopna je i v Orlove chystam se tam s detma letos mame to kousek :-) :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
2.6.11 22:13

Angu - člověk, co mně pronajímá byt, měl kdysi cukrárnu v okrajové části Brna. takže už jsem něco pochytil ohledně ekonomiky jejího provozu a vrtochů zákazníků (a hlavně zákaznic… :oops: )
V tomto oboru není jednoduché se uživit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
2.6.11 22:25
Jura007 píše:
Angu - člověk, co mně pronajímá byt, měl kdysi cukrárnu v okrajové části Brna. takže už jsem něco pochytil ohledně ekonomiky jejího provozu a vrtochů zákazníků (a hlavně zákaznic… :oops: )

A jak to souvisí s tím že si nemáš s dětma kam jít sednout? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
2.6.11 22:26

A jaké jsou vrtochy zákaznic? Se ráda nechám poučit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
2.6.11 23:29
Angua píše:
Jura007 píše:
A jak to souvisí s tím že si nemáš s dětma kam jít sednout? :think:

Ale Angu, co to na mě hraješ??? Velkou násobilku přece znáš. Tak si propočítej, kolik stojí rozšíření podlahové plochy takové cukrárny řekněme o 10 metrů čtverečních. Nebo co se stane, když v sousední ulici otevřou letní dětskou čítárnu s altánkem, půjčováním hraček a prodejem pitíček přímo z velkoobchodní palety???
(Je to hodně podobné kalkulacím ceny domečku, který stavíte…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí