Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Vůbec neřešte nějakou postýlku pro vysoké rodiče. Je to zbytečnost a dávat 10k za něco, co budete využívat tak 4 měsíce mi přijde úplně zbytečné.
Jak už tady psali: opravdu hledejte takovou co má 3 polohy roštu: nejvyšší pro mimino, střední pro pohyblivé mimino a nejnižší pro stojící dítě.
Sama jsem kupovala postýlku od známé za tisícovku a měla jsem k tomu i matraci (vyhodila jsem) a peřinky i s povlečením ![]()
A úplně top je, když koupíš postýlku, nakoupíš si tam krásné povlečení, výzdobu (mantinely atd) a dítě ti v tom nechce spát. Mít postýlku za 10k jenom na ozdobu, to by mě trefil šlak. Opravdu. Nedělejte to, je to úplně zbytečná záležitost.
Radši investujte do kvalitního kočárku vhodné pro vyšší rodiče, než do postýlky.
@Malineka píše:
Naše dítě nevykazuje žádné známky toho, že by v postýlce něco dělalo. I na přebalováku klidně ležíje vážně úplně klidné.
Tím to nezlehčuji, jen že vlastně nikdy nenastalo nic, co by mě donutilo to dát níž. Prostě vážně ani nekleká, nechytá se, v postýlce jenom spinkáteď jak to čtu, tak mi to taky přijde divné
no podívám se na to dnes
Tak to máte super dítě
Já si kolikrát připadala, že zápasím se vzteklou chobotnicí. Všude samé ruce, nohy, děcko věčně naštvané, protože mu nešlo se buď otočit na břicho a nebo zase zpátky na záda…
Ale i tak bych to neriskovala no. Člověk nikdy neví, kdy se dítě rozhodne, že je čas konat a začne vymýšlet bejkárny ![]()
@LilyJane jak to teď čtu, tak naše postýlka má jen dvě polohy a ne tři. Takže pravděpodobně to máme v té střední poloze od narození a proto je to asi v pohodě ![]()
Ale já jsem taky vysoká a jinak mi ta výška přijde v pořádku. Ohnout hřbet musím tak či tak.
Jsem vysoká a měli jsme ikea
prostě postýlka kde jsou 2/3 polohy stačí, oni tam stejně spaly jen v noci ![]()
Muž je vysoký a s výškou roštu v uplně obyč postýlce problém nemá. Opravdu špatné je to ale s přebalováním, u kterého v té ohnuté pozici musí nějaký čas setrvat. Nejspíš to dopadne tak, že si obstaráme nějaký vyklápěcí pultík na zeď, aby si ho mohl připevnit tak vysoko, jak je mu pohodlné.
Kočárek máme taky vysoký. To mi přijde důležitější než postýlka.
@Kryptozoo píše:
Muž je vysoký a s výškou roštu v uplně obyč postýlce problém nemá. Opravdu špatné je to ale s přebalováním, u kterého v té ohnuté pozici musí nějaký čas setrvat. Nejspíš to dopadne tak, že si obstaráme nějaký vyklápěcí pultík na zeď, aby si ho mohl připevnit tak vysoko, jak je mu pohodlné.
Vybirala jsem komodu podle vysky a na to jsme dali obycejnou prebalovaci podlozku (takovou tu s preklizkou vespod).
Pak se to jen sundalo, komoda slouzi stale.
Budu za Edita. No, co.
Máme kombinovanou postýlku z obchodů budulínek. Stala nás 8000. Pro mě je vysoká dost musí na špičky abych zavázala vzadu mantinel. Má 3 polohy. Postýlka je nasazena na velké posteli. Byla jsem až zaskočená že je tak vysoká. ![]()
Tvrzení, že je postýlka na nic, nemusí být zpravne. Nemůžou předci vědět jaké to dítě bude. U nás je třeba nepostradatelná. Nikdy s námi nespala v postelí. Bude tam dělat všechno. Kdyby mohla tak vyleze na skříň, bude se točit na větráku, vyhrabe tunel k sousedům ale za boha s námi neusne.
Pokud nechtějí investovat velké peníze, napadá mě.
postavit postýlku normálních rozměrů zítra na kallaxy
nasoupak košíky dolů. Pro 2metrove rodiče by to mohlo stacit
nevipadalo by to třeba s proutěnými košíky špatně a časem by se kallaxi mohli využít na hračky. ![]()
My máme hrozně vysokou postýlku. Já ji nepoužívám, protože je vysoká až moc
. Zábradlí je v úrovni mých prsou a dítě musím zvedat hrozně vysoko, abych ho tam položila. U toho manévru se dcera vždy vzbudila, tak jsem postýlku degradovala na zabránu k posteli
. Bohužel ale nevím, jaká je to značka, máme ji od bráchy a ten ji dostal od sousedů.
. Můžu se zkusit podívat, až budu poblíž ložnice.
@Lucie_Sx My bohužel místo na extra komodu nemáme, tak máme jen onu tvrdou podložku přes postýlku ![]()
@Kryptozoo píše:
Ikea kdysi prodávala přebalovací pult co se připevňoval na zeď. Koupila si ho ségra a díky bohu ho schovala. Teď ho využíváme my. Naprosto boží věc do menšího bytu.
Je přivrtaný na zeď, my ho máme ještě podepřený klasickou komodou. Dá se zacvaknout a tak nezabírá místo a umístit si ho člověk může jak chce vysoko.
Opravdu doporučuju. Akorát nevím, kde se teď dá sehnat.