Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj, vybíráme s manželem postýlku a jelikož jsme oba hodně vysocí, tak bychom chtěli nějakou, která se dá polohovat do co nejvyšší polohy, abychom se v prvních měsících nemuseli tolik ohýbat. Já budu navíc po císařském řezu, takže to asi bude i dost fyzicky náročné.
Máte prosím někdo nějaký tip?
• Zatím nejvyšší, co jsme našli, je postýlka Myllra z Ikey, která je v té horní poloze roštu 61 cm od země, ale i to nám přijde dost nízké a navíc stojí 10 000, což je tak náš strop. • Potom ještě zvažujeme Tweeto 7v1, líbí se nám designově, ale nejsem si jistá, jak je to s kvalitou, máte někdo prosím nějakou osobní zkušenost? • A pak se nám ještě líbí Kinderkraft Lunky, ale ta má max výšku roštu 45 cm, tak bychom si asi museli navrtat nějaké přídavné díry ![]()
Děkuju za rady,
Markéta
Klidně navrtej přídavné díry, my taky dělali díry navíc, ale spíš aby šla postýlka přirazit k naší posteli a měli sme matraci dítěte ve stejné výšce jako naši
jinak neporadím, mě přijdou všechny cca podobné, ale naše děti v postýlce odmítaly spát, takže to že bych se do postýlky musela ohýbat vyřešily za mě
co na ty první týdny třeba spíš nějaký koš/ kolíbka na kolečkách? To mi přijde vyšší, než rošt v klasické postýlce ![]()
Uvalis deset za postylku a dite ti v ni nebude chtit spat
.
Staci normalni zachovala bazarovka za 500 a uvidis. Ty drevene nohy muzete domaci vyrobou prodlouzit, kdyby na to prislo.
(Po tretim diteti povazuju postylku za zbytecnou vec. Vyuzili jsme ji cca do druheho mesice na denni spanky, jinak ne.)
Tahle mi přijde fajn, být ten rošt už výš, tak se bojim okamžiku, kdy se dítě začne otáčet. https://www.ajashop.cz/…se-zabranou/
Připadně pak zvýšit celou postýlku a dát pod ní něco jako pódium(klidně z palet, pokud to bude připravené stabilně).Umim si to celkem dobře představit mít palety, na tom postýlku. Jen bych to asi nechala udělat odborníka, aby to nějak vyadalo a bylo to bezpečné. A aby to nebylo přidělaný hřebíkama, ale třeba šroubama, který v momentě, kdy už to nebude potřeba se vyšroubují. Ale na palety by se víc asi hodila taková postýlka. https://www.google.com/search?…
Hledej postýlku, která má 3 úrovně roštu - tam budou ty výšky plus minus stejné.
No ale kdybych to vzala ještě obšírněji, tak postýlka mi přijde jako taková dost zbytečná investice
Teda alespoň v mém okolí většina mimin stejně spí s rodiči v posteli. Případně bych, jak píše @Kriss Tina volila takovou, kde budu moct dát matraci do výšky matrace mojí postele. Ono je to dost opruz odnášet v noci dítě po kojení někam do postýlky.
@Markie92 vis ale ze se jedna tak o tri mesice? Pak jak se ti dite zacne otacet, tak se dava rost nize? Mnohem lepsi mne prisla postylka se sundavaci bocnici, co mela matraci v podobne vysce jako nase postel. Mimco zaplace, zkusis pohladit, dat mu ruku…
Postýlku za 10000 bych teda nepořizovala, to mi připadá jako extrémně zbytečný výdaj. Měli jsme postýlku bez bočnice přimontovanou k naší posteli. Syn tam spal cca do 4 let, potom už se přesunul k nám do postele a postýlka sloužila k tomu, aby nespadl, abychom se tam všichni vešli a pro plyšáky
.
Každému asi vyhovuje něco jineho
já jsem využila postýlku taky hlavně na denní spánky a měla jsem ale hlavně pojizdnou, což bych doporucila i zakladatelko tobe @Markie92 tedy pokud nebydlite v nějakém malickem byte typu 1+kk. Vozila jsem si v ni mimco všude po dome s sebou, mohla jsem se tak úplně vklidu i sprchovat, když jsem si ho v ty postýlce pristavila ke koupelně… a tak dále a tak dále. Proste si to prevezes kamkoli a nemusíš řešit, kam mimco položíš, když nejsi zrovna v ložnici, a zvedat ho třeba z nějaké deky na podlaze nebo tak.
Jak tu bylo psáno, stačí jakákoliv postýlka se 3 úrovněmi roštu. K té nejvyšší pozici se neohýbáš. A je to opravdu tak na první 3 měsíce, pak musíš dát tu nižší pozici.
Naše mimino má 8 měsíců a teda postýlka je pořád v té nejvyšší poloze
teď se cítím jako strašná matka, že se už umí otáčet i klečet a je to u nás vlastně v pohodě ![]()
Postýlku za 10 tisíc bych nekoupila ani omylem. Navíc je to jak píšou holky. Na té nejvyšší pozici bude jen chvíli, pak musíš stejně snížit.
@Malineka píše:
Naše mimino má 8 měsíců a teda postýlka je pořád v té nejvyšší polozeteď se cítím jako strašná matka, že se už umí otáčet i klečet a je to u nás vlastně v pohodě
Neboj, až pak pojedete na pohotovost na rentgen
Tak jí rychle dáte dolů ![]()
@Malineka píše:
Naše mimino má 8 měsíců a teda postýlka je pořád v té nejvyšší polozeteď se cítím jako strašná matka, že se už umí otáčet i klečet a je to u nás vlastně v pohodě
tý jo, tak to docela riskujete.
@Malineka píše:
To je dost risk, když vidím naši 8 měsíční, tak by byla už aspoň 10× vypadlá ven. Ta už tam stojí a obchází kolem.
Naše dítě nevykazuje žádné známky toho, že by v postýlce něco dělalo. I na přebalováku klidně leží
je vážně úplně klidné.
Tím to nezlehčuji, jen že vlastně nikdy nenastalo nic, co by mě donutilo to dát níž. Prostě vážně ani nekleká, nechytá se, v postýlce jenom spinká
teď jak to čtu, tak mi to taky přijde divné
no podívám se na to dnes ![]()