Jak vrstvit oblečení na zimní miminko?

407
14.10.22 16:22

Jak vrstvit oblečení na zimní miminko?

Ahoj, mám dotaz, vím, že je tady hodně diskusí na podobný téma, ale přesto mám ještě otázky:
První vrstva je mi jasná - prostě buď bavlněný overal nebo body a polodupačky/dupačky.
Dále přemýšlím, co na druhou vrstvu, když to nebude dostačovat: třeba body a fleecový overal? Je to praktické? Nebo mám nakoupit nějaké mikiny? A když bude mít mikinu, na nohy se mu dává co? Nějaké tepláčky? Nebo punčocháče? Nebo stačí ty polodupačky? Do čeho se vyplatí investovat podle Vás? (vím, že každé miminko je jiné)

Ještě bych měla dotaz: stačí mi pro spánek miminka na domu péřová zavinovačka? (Nechci kupovat žádné peřinky, přijde mi to nebezpečné…) Nebo upotřebím ještě spací pytel?
Samozřejmě, že jsem tele, ale nechce se mi dát milion peněz za něco, co nevyužiju. Za každou radu a Vaší zkušenost díky. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14690
14.10.22 16:39

Já mám teda už batole, ale vrstvim mi taky, protože tu máme kosu ;)

Na den má body natelnik, triko s dlouhým a na to bud slabší mikinku, nebo triko s krátkým a silnější mikinku. Když je jooooo chladno, má triko s dlouhým, přes to triko s krátkým a na tom ještě mikinku. Spodek má podvlikaci pletené kalhoty, ponozky a teplacky.

Na moc má body, punčocháče a na to fleecovy overal nebo prosivane zateplene pyzamo. Ale on odmítá spát prikryty.

Když byl maly, vozila jsem si ho všude s sebou v postýlce a tam ležel oblečený v jedné vrstvě a volně přikrytý. Když vytahoval ručky, dávala jsem mu raději ještě mikinku a prikryvala ho jen do pasu. Když se přesunul na podlahu a začal se po ni pohybovat, začala jsem mu dávat vlněné kalhotky přes plenu (měl látkové, ale nevidim důvod, proč by nemohly byt i na jednorázové), na to jedny tenčí spodní a jedny silnější vrchní kalhoty a nahoru opět kombinaci něco jako dávám teď. Máme tady většinou všude dlažbu, tak proto ty vlněné kalhotky jsem mu nasadila, kryly mu krásně cele bříško i kolinka a nevadilo, ze si třeba na tu dlažbu takhle lehnul a lezl po ni, nebo se na ni posadil. Nikdy mi neprochladnul.

Ale nevím, jak máte doma vy, já jsem to dělala, protože tady proste mame chladno (18-19) a navíc studeny podlahy, kdybychom měly panelákových 21 a koberce, tolik bych se s tím necrcala samozřejmě.

Příspěvek upraven 14.10.22 v 16:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36155
14.10.22 16:43
@jdusiproradu píše:
Ahoj, mám dotaz, vím, že je tady hodně diskusí na podobný téma, ale přesto mám ještě otázky:
První vrstva je mi jasná - prostě buď bavlněný overal nebo body a polodupačky/dupačky.
Dále přemýšlím, co na druhou vrstvu, když to nebude dostačovat: třeba body a fleecový overal? Je to praktické? Nebo mám nakoupit nějaké mikiny? A když bude mít mikinu, na nohy se mu dává co? Nějaké tepláčky? Nebo punčocháče? Nebo stačí ty polodupačky? Do čeho se vyplatí investovat podle Vás? (vím, že každé miminko je jiné)Ještě bych měla dotaz: stačí mi pro spánek miminka na domu péřová zavinovačka? (Nechci kupovat žádné peřinky, přijde mi to nebezpečné…) Nebo upotřebím ještě spací pytel?
Samozřejmě, že jsem tele, ale nechce se mi dát milion peněz za něco, co nevyužiju. Za každou radu a Vaší zkušenost díky. :mavam:

Jako na doma nebo do kočárku?
Doma jsem měla miminko v body a polodupacky a v rychlozavinovacce.
Spací pytel je až pro větší děti a je to podle mě zbytečnost. Teda ty naše v tom nechtěli vůbec být. Dostali sme ho, jinak bych ho vůbec nekoupila.
Další vrstvy jsou zbytečný pokud máte doma normální teplotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2254
14.10.22 16:50

Já měla péřovou peřinku 100×100 a na nohy stačily i ty polodupačky. Přes ručky a hrudník měla takovou flísovou bundičku. Později sem jí dávala flísový overal, když byla zima. V kočárku sem měla ještě zimní fusak. Ta peřinka drží teplo krásně, měla sem ji i v postýlce, takže žádnou jinou peřinu sem nepoužívala, i když sem ji dostala, takže měla doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
14.10.22 16:50

Syn je listopadovy, na ven měl body, dupačky, mikinu, teplé ponožky a kombinézu, to fakt, když bylo pod nulou. Pak zimní fusak, čepičku a kapucí od kombinézy. Chodili jsme na spací procházky, tak aby mi za tu hodinu dvě nezmrznul.
Jinak když přituhlo, tak jsem mu dala takový teplejší overalek.
Doma měl klasickou bavlněnou zavinovacku ( pro praní ideální) a když byla opravdu zima, tak jsem ho přikryla částečně peřinou.
Spací pytel jsem neměla, ta klasická Dětská peřina není nic nebezpečného :wink:

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
14.10.22 16:51

Na doma stačilo body, dupačky, peřinka, na spaní overal. Měl bavlněný rukavičky míval chladný ruce asi po mě

• Citovat
  • Upravit
7221
14.10.22 18:11

Tak já dávala v zimě body, leginy, ponožky a na to teplí overal, rukavice, čepici a hup do fusaku. Popřípadě teplý overal a kombinézu. Teď prodávají v pepku chlupate overali. Ty jsou fajn.

Doma na spaní normální zavinovačku nebo minky deku s vatelinem (šila jsem si),popřípadě pletenou puffy deku.
Peří je alergen. Nekoupila bych drahou zavinovačku když nemám jistotu, že dítě není alergiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
14.10.22 19:15

Od miminka spal v bavlněném overalu a péřové zavinovačce. Spací pytel měl tak od půl roku.
A přes den buď taky bavlněný overal nebo body a polodupačky, ale nemáme doma vyloženě zimu.

Do autosedačky body, polodupačky, tenký svetřík, zateplené capáčky, kuklu, rukavice a přes pásy teplou deku (a po vyhřátí auta jsem deku sundala).

Do kočárku body, punčocháče, svetřík a zimní kombinézu i s ťapkami, HM má krásně hřejivé :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
14.10.22 19:37

Klasika body + dupacky, na to mikinu (dle zimy teplou nebo min teplou) a na to kombinezu (min teplou nebo vic teplou).
S timhle v pohode vystacis celou zimu.

Na spani doma bavlnenou rychlozavinovacku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
14.10.22 19:46

Dcera je prosincová, ten rok co se narodila nebyla nějak extra zima.
To co měla na doma (bodycko +leginky, nikdy jsem dětem puncochace nedavala, na ty měkký miminčí nohy se mi blbě oblikaj :D ), na to teplý overalek - medvidek a čepici, bud to bude do fusaku v korbičce stačit, nebo ještě přidat nějakou kombinezu.
Mikina pro mimino je zbytečnost.

Doma spala v rychlozavinovačce, na tu nedám dopustit ;) Spací pytel jsem nevyuzivala ani u jednoho dítěte. Ale to je strašně individuální, některým dětem to vyhovuje … A my jsme panelákový, takže doma bylo vždycky teplo :lol:
Jinak perniku měli normálně taky v postýlce, ale tu jsme začali používat až nějak, když nemeli zavinovacku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
14.10.22 21:00

Čím dál víc zjišťuji, jaký jsem tyran. Dcera (loňské září) byla celou zimu: body, polodupačky, capáčky, čepice, ve velké zimě, která loni moc nebyla, ještě mikina. Zimní fusak. Vše značka Little Angel. Dcera byla spokojená jak želva, a jelikož spala jen v kočárku nachodily jsme takto spolu desítky kilometrů…Nikdy nebyla nespokojená, prochladlá, nemocná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3087
14.10.22 21:06

Dcera je listopadová :) Doma byla v body s krátkým rukávem a overalu. Na ven jsem ji dala ještě svetr, kombinézu, čepici a pak celou do zimního fusaku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
14.10.22 21:27
@Ančess píše: Čím dál víc zjišťuji, jaký jsem tyran. Dcera (loňské září) byla celou zimu: body, polodupačky, capáčky, čepice, ve velké zimě, která loni moc nebyla, ještě mikina. Zimní fusak. Vše značka Little Angel. Dcera byla spokojená jak želva, a jelikož spala jen v kočárku nachodily jsme takto spolu desítky kilometrů…Nikdy nebyla nespokojená, prochladlá, nemocná.

Dost zalezi na kocaru, pokud je plastova korba, vyteplena a jeste zabrana proti vzduchu, tak to staci.
Ale ja mela na terenaku korbu jen sustakovou se striskou bez jakychkoli chranicu, tak tam to proste chtelo vic oblect.

Navic jsem mimco v kombineze vyndavala na kojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
14.10.22 23:53

@Lucie_Sx amen. Souhlasím, že typ kočárku je důležitý.

Prostě jako vždy se nedá vše paušalizovat. Každé dítě je jiné, každá máme jiné podmínky a každá děláme pro svoje dítě to nejlepší 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
805
15.10.22 11:55

Na spaní overal, péřová zavinovacka.
Do kočárku body, teplacky nebo dupacky, mikina a péřová zavinovacka. Na teď to úplně stačí. Později budu vrstvit. Ta péřová zavinovacka drží krásně teplo. A ještě mas na kočárku nanoznik. V kočárku vždy vozím ještě deku pro případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí