Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Vubec bych to neresila, nevysvetlovala.. Je to Tvoje vec a pripada mi to docela logicke… Aby na „stale“ litani mel kvalitni boty a na „popochazeni“ levnejsi, ktere neochodi…
Vzdyt v tomto veku se jim meni noha rychle, tak nevidim duvod, proc by mel mit do kramu boty za 2tis.
![]()
My mame vsechny botky Befado, ma je ve skolce, do mesta i na zahradu a dvorek…
Mame ruzne (kozene, latkove apod.), ale davam ruzne na ruzne akce. Do kramu nebo na delsi cestu rozhodne radeji latkove a lidi na me taky koukaji divne, protoze skoro vsechny deti maji budto tenisky (takove ty tvrdsi) nebo kozene boty. Ja bych zase kozene boty do auta nedala, protoze mi pripadaji na behani super, ale lepsi na „jizdu v aute a v kosiku“ lepsi latkovky..
![]()
kazda jsme jina a je to nase vec, ne? At koukaji jak chteji… ![]()
Já když jsme na vesnici u rodičů manžela, dávám dětem dopoledne ze zaclátku holinky, pak jim dávám normálně „civilní“ boty, ve kterejch jezdí všude…
Přece jen jim vydrží kolik? Půl roku? A pak jdou stejně do háje, žádný boty se zatím nezničily dřív, nezl z nich kluci vyrostli…
![]()
@Virginia píše:
@marmelada78 Prosím tě a to jako k tobě někdo přijde a poví: Paní, to vaše dítě má ale levný a hnusný boty!![]()
![]()
![]()
![]()
To se mi v životě nestalo a to mé děti měly na nohou leccos.
Nech být, sousedku nedávno málem odváželi sanitkou, jaký měla nervy - pozvala svoje „přátele“ na oslavu k nim domů a byla úplně v háji z toho, že oni všichni mají baráky a ona jenom byt, a co jim uvaří, a jestli dost naklidila a stejně to tam nevypadá moc nóbl.. Kdyby to fakt tak šíleně neprožívala, tak bych se asi rozesmála, takhle mě jí bylo líto. A nedokázala jsem jí vysvětlit, že jestli se na ni někdo dívá skrz prsty proto, že žije v bytě, tak je to pako a ne kamarád ![]()
@marmelada78 Já budu botičky teprve kupovat, ale dělala bych to stejně jako Ty. ![]()
Já bych ostatní vůbec neřešila. Přijde mi to logické..já třeba kupuju jen jedny kvalitní a v těch chodíme všude až z nich vyroste, koupím další. Ale okolí bych fakt neřešila ať si myslí co chtějí hlavně, že vám to vyhovuje ![]()
Já si kdysi koupila u ťamanů kotníčkový botasky, na lítání se psema po polích, na stopy. Bylo mi líto dávat prachy za pěkný drahý boty. Dostala jsem z nich zánět achilovky, bolelo to jak mrcha, nemohla jsem udělat krok ani v pantoflích, vyfásla jsem gyps po koleno. Pak mi to sundali a hned jsem to měla znova, to už jsem znova gyps odmítla, a dlouho se mi to vracelo. ![]()
Takže já bych už dětem blbý boty nekoupila. Radši ať to mají jak prase. U sebe teda občas výjimku udělám, hlavně teda mučidla typu lodičky a sandále na podpatku, to v tom chvíli jsem ochotná trpět jak zvíře, jsem rozmazlená ze sportovních pohodlných bot. ![]()
Tak podle mě je to ok, já mám pro dceru kvalitní boty a když jdeme na odrážedlo tak jí dávám botasky u kterých mi nevadí že je do podzimu zničí, stejně z nich vyroste
Malej nosí kvalitní boty kamkoliv, ať na delší procházky, nebo jen na popojetí autem, tím myslím, že máme jedny, stejně z nich vyroste. Takže jedny sandálky na léto, jedny celoroční na jaro a podzim a jedny zimní na zimu, plus mám eještě gumáčky na zahradu, když je mokro a bačkůrky n adoma, který se ale stejně zásadně zouvá, takže lítá bosej. Jinak si myslím, že se ale někdy lidi moc starají po čem jim je prd
Tak já to taky „neřeším“, ale když si uděláme pohled z druhé strany..tak já tě neznám, tak nemůžu vědět co máte a nemáte doma a do hlavy ti tak nevidím. Tak to je jak kdyby si doma chodila upravená, v kvalitním oblečení atd..a ven by si šla jak vandrák..co bych si asi řekla?! ![]()
@Damael píše:
Nech být, sousedku nedávno málem odváželi sanitkou, jaký měla nervy - pozvala svoje „přátele“ na oslavu k nim domů a byla úplně v háji z toho, že oni všichni mají baráky a ona jenom byt, a co jim uvaří, a jestli dost naklidila a stejně to tam nevypadá moc nóbl.. Kdyby to fakt tak šíleně neprožívala, tak bych se asi rozesmála, takhle mě jí bylo líto. A nedokázala jsem jí vysvětlit, že jestli se na ni někdo dívá skrz prsty proto, že žije v bytě, tak je to pako a ne kamarád
Dnes jsem četla shodou okolností v práci článek z hospicového zařízení. Čeho lidé na sklonku života nejvíc litovali. Na prvním místě byl fakt, že nežili dostatečně svůj život. Nežili ho tak, jak to cítili a chtěli. Že se ohlíželi na okolí, jejich nároky, požadavky, představy. Mi je opravdu jedno, jaké má kdo boty a úplně u pr jsou mi názory druhých na boty mé a mých dětí.
Mluvíš v zásadě o tom stejném, co já. Je na každém, jak se k tomu postaví. ![]()
Lidi neřeším, máme i boty za dvě stovky. Když se to na nožkách střídá, nebála bych se, navíc doma chodí malá bosá, takže ok.
Ale jo, máš pravdu, že někdy je mi taky stydlo, co si lidi řeknou..
Díky všem za reakce, samozřejmě si z toho nic nedělám, spíš mě to hodně udivilo až jsem si řekla jestli nejsem fakt mimo..
Ujišťuju že ven nechodíme jako křupani ze samoty, naopak syn bývá docela oháklej (zajišťuje moje sestra, já absolutně nemám vkus
), ale prostě když někam jdeme tak má boty Deichman, Baťa, normální, žádný úplný rozpadací šunty, nový boty, ale prostě levnější. Jak tady někdo psal, ano v autosedačce bývá bez bot, ale jinak při těchto akcích ujde max 200 metrů 3× ta týden takže mi to fakt nepřipadá že bych mu tu nohu tím mohla nějak domrvit. Ale doma nosí Primigi nebo Superfity, přece jen v nich tráví i těch 8 hodin denně tak chci aby měl boty kvalitní. Doma chodí bos. Sundává si i ponožky, na nohách má rampouchy ale jakmile mu chci dát ponožky už řve ONAT (sundat) ![]()
A samozřejmě mě nezastavují cizí lidé s dotazem „proboha co to máte za křusky“.. to jsem se blbě vyjádřila. Spíš lidi co nás potkávají u nás doma - máme koně a ustájení, takže u nás je určitý pohyb lidí co tady mají své koně, a pak nás potkají třeba ve městě, a tak nějak si všimnou no.
Pak mě nenapadla ta vaarianta že někteří májí jen „jedny“, tak to by u nás fakt nešlo, rozhodně by nestačilo jen „otřít“, a nehodlám dopředu plánovat očistu bot předtím než někam vyrazíme.
No nic, evidentně nejsem úplně cvok
Díky všem ![]()