Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Už mi to nedá a ráda bych zjistila, jak to máte Vy. Žijeme na statku na samotě, trávíme hodně času venku. Synovi jsou necelé dva roky, venku bývá se mnou tak cca 9 hodin denně. Na ven nosí kvalitní boty, tzn. ne zrovna levné. Když někam jdeme -tzn. nakoupit nebo něco vyřídit apod, tedy autem, mám na tyhle „akce“ levnější obyč botky, neboť akce probíhá tak že dítě sedí v autosedačce, pak někde popoběhneme 100 metrů, v obchodě sedí v košíku. Setkávám se často s údivem, proč nosí „takové“ nekvalitní boty a doma lítá v botech málem za dva tisíce. Jako opravdu se zeptá snad každý. Je to opravdu tak nelogické z mé strany? Nebo mám koupit superfity za dva tisíce i na cestu autem aby teda lidi viděli že se o děcko starám
Jak to děláte vy?
Pokud to tak moc řešíš, lze koupit i oku lahodící botičky do 500Kč. Jinak jak to děláš mi přijde naprosto v pořádku ![]()
@marmelada78 mě to přijde logický, že kvalitní botky má tam, kde v nich chodí, méně kvalitní jen na parádu a na chvilku. Přece nebudeš vyhazovat peníze za botky, které nakonec neunosí, no ne?
Příspěvek upraven 04.09.13 v 15:10
Jéééé, jak ti závidím ten statek.
No nicméně já myslím, že to děláš naprosto logicky. Sice ty botky za 2 tis. se asi brzo zničí, když v nich celý den lítá, ale co na plat, na dětské noze se nešetří… ![]()
Kašlala bych na ostatní a kdyby se mě někdo ptal, tak bych mu to vysvětlila takhle, jak jsi to napsala sem. ![]()
Sic dítě ještě nemám, ale dělala bych to stejně, ať na dlouhé trajdání po venku má kvalitní obuv..okolí si nevšímej..ať si každý hledí svých dětí a jejich bot ![]()
Vůbec bych neřešila pohled okolí a boty dávala podle vlastního uvážení ![]()
@marmelada78
prosimtě s kým se to stýkáš? to mi hlava nebere, jak může někdo hodnotit obuv dítěte ![]()
Samozřejmě že to děláš správně, u nás zas syn má kvalitní bačkůrky nebo sandálky na doma, tráví doma hodně času a na ven mu kupuju obyč botky, Deichmann atd. i od větví má botasky, tráví v nich teď čas ve školce na zahradě, má v nich ortopedické vložky, jak dlouho v nich je? hodinku a půl? Fakt mám štěstí na normální lidi, nikdy jsem nic takového neřešila a doufám že řešit nebudu ![]()
@marmelada78 bych řekla, že to děláš rozumně - tam, kde lítá nejvíc, používáš kvalitní boty, tam, kde sotva popoběhne šunty. je to v pohodě ![]()
@marmelada78 To jsi dobrá, já na ty boty „na parádu“ z vysoka kašlu a do civilizace jedeme v tom, co má doma. Akorát když lezeme z auta, tak mrknu, jestli tam nemá přilepenej slepičák či jinej bordel, kterej by cestou oklepala ![]()
Na léto má sandále a plnou koženou botu. V těch vedrech pokud nelítala úplně bosa měla sandále fakt celý den (my se nepřezouváme ani doma), koupila jsem Keeny (doporučuji!), kterým nevadí voda jako kožené botě, ona cvrndá vodu králíkům, psům, pak vleze ke koze, ke slepicím, pak jdeme plavit psy na přehradu a tam bych ji naboso nepustila,… Dají se hodit do pračky, když jsou echt hnusný a hotovo.
Zrovna řeším, co koupím na podzim, až to bude aktuální a budou to boty s membránou, aby v tom mohla celý den trajdat ve vysoké trávě a nohu měla suchou. Kožená bota by byla durch za dvacet minut, pak by dva dny schla a nejít ven prostě nejde. Takže to budou boty počítám od patnácti stovek nahoru. Jasně, mokro se dá řešit gumákama, ale je rozdíl dát je na čtvrt hodiny nebo aby v tom v období dešťů chodila pět hodin denně.
Já teda zatím nekvalitní boty nekupuji, mám svoje vybrané značky, které jsem v obchodě vyzkoušela a vyhodnotila jako nejlepší, a ty klukovi kupuji. Na takové to popoježdění a tak podobně mu boty nedávám - buď je v ponožkách nebo v botech, nenapadlo mě koupit nějaký laciný šunt proto, aby nebyl bos ![]()
Spíš mě ale překvapilo, že někdo vůbec řeší, co má či nemá tvoje dítě na noze
Já nevím, co mají dnes lidi za starosti, že řeší už i tohle, ale jsem povaha, že někdo s takovými připomínkami by přestal patřit mezi mé přátele - můj čas je vzácný na to, abych jej promrhala s někým, kdo mi kazí náladu hloupými řečmi - jediný, kdo má v tomto výjimku, s ohledem na muže mého života, je tchýně.
@Brunifid Keeny mám v merku, až budou děti starší, taky se mi moc líbily svojí ohebností a praktičností na údržbu ![]()
@marmelada78 Prosím tě a to jako k tobě někdo přijde a poví: Paní, to vaše dítě má ale levný a hnusný boty!
![]()
To se mi v životě nestalo a to mé děti měly na nohou leccos.
@Damael píše:
@Brunifid Keeny mám v merku, až budou děti starší, taky se mi moc líbily svojí ohebností a praktičností na údržbu
Do dvou let bych je asi nekoupila, jela jsem v Superfitech. Ale ty sandále jsou fakt bezvadný, nezničitelný, bez rozpaků je podědí druhá dcerka.
Já zas než nějaký vietnamský křusny, to radši ať jede v těch zaprasenejch dobrejch botech. Ale každej to má jinak. ![]()