Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Prosím o radu ohledně chytrých hodinek pro prvňáčka. Chceme bez sim karty, mobil má v tašce, jenže ho nechce vyndavat. Jde nám o to, aby si na nich mohla přečíst sms např. vezmi si přezůvky, aby jí cinklo upozornění, že je čas odejít na kroužek v těsné blízkosti školy apod. Poraďte prosím zda někdo doma máte takové, které jsou vhodné na ruku šestiletého dítěte.
A když batoh s mobilem někde nechá, tak jí nedojde vůbec nic, to vám nevadí?
Já jsem dceři, je ve třetí třídě, k vánocům koupila Chytré hodinky Carneo TIK@Tok HR, ale někde jsem je zašantročila, tak jsem jí koupila ještě jedny LAMAX BCool, ty mají češtinu. Jestli někde vyplavou ty původní, tak bude mít dvoje
Rozhodovala jsem se mezi těmito dvěma. U mě spíš rozhodovalo, že vypadají jemnější, dcera je hubeňoučká, tak aby nebyly moc humpolácký. Ale nemají GPS…
Děti mají garminy. Foruner 35. Ale je třeba si uvědomit, že to má omezený dosah - pár metrů v otevřeném prostoru, přez zed ještě méně. A ta nefunguje to tak, že když se k telefonu přiblížíš, cinkne to dodatečně. Navíc spousta telefonů má snahu se od těchohodinek odpojovat, protože jsou optimalizované na snížení spotřeby energie, takže ta aoka, co mobil spojuje se vypíná na pozadí - lze to všelijak nastavit, ale při každé aktualizaci se to má snahu přenastavit do původního nastavení. Takže to zkrátka uplně spolehlivé není.
@Cenarius píše:
A když batoh s mobilem někde nechá, tak jí nedojde vůbec nic, to vám nevadí?
Batoh ještě nikdy nikde nenechala a funguje i bez hodinek, ale proč nevyužít moderní technologie, které se nabízí. Druhé dospělé dceři přijde na hodinky sms i do jiného patra domu, než má mobil, ovšem nevhodné na malou ruku té šestileté a dost drahé, proto se ptám.