Dětské gynekologické vyšetření

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
5.2.23 20:02

Dětské gynekologické vyšetření

Zdravím všechny maminky, mám osmiletou dceru a jelikož si začala stěžovat, že jí bolí při čurání a měla i takový výtok, dětská lékařka nás poslala na dětskou gynekologii. Průběh vyšetření mě ale teda docela zarazil. Nejdřív jsme tam přišly, doktorka si zjistila anamnézu a pak došlo na samotné vyšetření. Dceři řekla, že se má nejdriv celá svléknout úplně do naha, aby prý mohla zjistit, jestli neprobíhá nějaká předčasná puberta. Začaly jí malinko růst prsa, tak si na ně sáhnula a nechala jí nahou celé vyšetření. Musela nahá na ultrazvuk, pak na koze, strčila jí prst do vagíny a prohmatala podbřišek. Pak jí tam strkala ještě nějaký dětský zrcátka a vaginoskop. Přijde vám takový průběh vyšetření normální? Ne, nejsem troll který si potřebuje kompenzovat svoje úchylky, jde mi o dobro mojí dcery.
Anonym- citlivé údaje o dítěti.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4121
5.2.23 20:05

Tak pro dítě asi nic příjemného, ale zas jak jinak by to vyšetření mělo probíhat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9275
5.2.23 20:08

Tak já bych jí akorát oblékla tričko, ale jinak asi vše ok ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.23 20:24

Prst do vagíny jsem na dětské gynekologii nezažila - jen do rekta. A to, že je dítě zcela nahé taky ne - vršek byl povolený.

Příspěvek upraven 05.02.23 v 20:46

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.2.23 20:35
@Anonymní píše:
Zdravím všechny maminky, mám osmiletou dceru a jelikož si začala stěžovat, že jí bolí při čurání a měla i takový výtok, dětská lékařka nás poslala na dětskou gynekologii. Průběh vyšetření mě ale teda docela zarazil. Nejdřív jsme tam přišly, doktorka si zjistila anamnézu a pak došlo na samotné vyšetření. Dceři řekla, že se má nejdriv celá svléknout úplně do naha, aby prý mohla zjistit, jestli neprobíhá nějaká předčasná puberta. Začaly jí malinko růst prsa, tak si na ně sáhnula a nechala jí nahou celé vyšetření. Musela nahá na ultrazvuk, pak na koze, strčila jí prst do vagíny a prohmatala podbřišek. Pak jí tam strkala ještě nějaký dětský zrcátka a vaginoskop. Přijde vám takový průběh vyšetření normální? Ne, nejsem troll který si potřebuje kompenzovat svoje úchylky, jde mi o dobro mojí dcery.

Prst do vagíny v 8 letech jsem ještě neslyšela a žádná dětská zrcátka neznám, jen vaginoskop 8o

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.2.23 20:44
@Anonymní píše:
Prst do vagíny v 8 letech jsem ještě neslyšela a žádná dětská zrcátka neznám, jen vaginoskop 8o

To je vlastně pravda.

• Citovat
  • Upravit
5889
5.2.23 20:47

A já měla za to, že dokud je dívka panna, vyšetřuje se přes konečník a břicho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76238
5.2.23 20:50
@Anonymní píše:

já v podstatě vůbec nechápu, proč dětská gynekologie - jako přeléčili jste zánět močových cest a výtok pokračoval?, nebo proč hned gynekologie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.23 20:50

A to ji pediatricka nemohla napsat rovnou leky na zanet mocaku? Tim vyresi i vytok vetsinou, to pobijou ta sama atb. Ja tedy mam zkusenost z detstvi, kvuli nesmyslu me tam matka vzala, uplne jsem se oklepala, jak jsem tohle cetla, bylo to pro me trauma, doted si to pamatuju, na koze, jak mi sahala doktorka v tomto veku do zadku. Jako chapu, ze to je nekdy nutny, ale me to dela problemy doted, jen na to vzpomenu. Zjistili tedy vubec neco?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.2.23 20:52

Ještě jednou jsem si přehrála v hlavě návštěvu dětské gynekologie. Přeci jen jsem pro jistotu požádala admina o prověření.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.2.23 21:00
@Anonymní píše:
A to ji pediatricka nemohla napsat rovnou leky na zanet mocaku? Tim vyresi i vytok vetsinou, to pobijou ta sama atb. Ja tedy mam zkusenost z detstvi, kvuli nesmyslu me tam matka vzala, uplne jsem se oklepala, jak jsem tohle cetla, bylo to pro me trauma, doted si to pamatuju, na koze, jak mi sahala doktorka v tomto veku do zadku. Jako chapu, ze to je nekdy nutny, ale me to dela problemy doted, jen na to vzpomenu. Zjistili tedy vubec neco?

Nechci znít jako úchyl, ale maximálně asi to, že dcera už asi není technicky panna, pokud toto je pravda.

Jako vaginoskop je udělaný i pro miminka, jsou různě tlusté trubičky.
Jinak dětské gynekoložky vždy vysvětlí atd.
Tohle zní tak, že bych dceru oblékla a odešla rychle pryč.
Už jen to proč, by měla být nahá? Pak má vysvětlovat, co bude dělat a proč matce i dceři…

žádná dětská zrcátka nejsou.

Za mě možná nebyl ani vaginoskop.
Ano vyšetřovalo se přes konečník a pak jen takový stěr - bylo mi 11let.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.2.23 21:04

Tak ono i to, že mezi UZ přes břicho, které se dělá přes plný močový měchýř odchází dívka před dalším vyšetřením na toaletu. Celé je to divné.

• Citovat
  • Upravit
5889
5.2.23 21:07

Starší, ale o průběhu vyšetření dětí tam je něco https://www.rodina.cz/clanek3766.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.23 21:07
@Anonymní píše:
Tak ono i to, že mezi UZ přes břicho, které se dělá přes plný močový měchýř odchází dívka před dalším vyšetřením na toaletu. Celé je to divné.

Jo to bylo nejhorší, jet hodinu přes Prahu a být „napitá“, takže jsem to vždy doháněla v čekárně :lol:

Tyhle diskuze vždy někdo založí a pak nereaguje - klasika.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.23 12:14

Mám z toho husí kůži jen to čtu. Dětské gynekologii se vyhnout obloukem, pokud to není nezbytně nutné. Upřímně lituji ty holčičky, které tam dotáhnou hysterické matky a trauma si nesou do dospělosti :poblion:
Pokud je to pravda, proč jsi to dovolila? Proč jsi dceru neoblekla a proč sis nezjistila, zda je vůbec nutné vaginální vyšetření?

A pro rypaly - řeči, že je to lékař, jako každý jiný- já to trauma mám, v dospělém věku a je to fakt peklo…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA