Dětské kupé Regiojet

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33315
17.4.15 12:55
@natelia píše:
@Moni85 Holky, já jsem jela asi před 14 dny a asi jsou nějaké změny. Měla jsem stejnou taktiku jako @Tinuvien, sedadla ve vedlejším kupé, po nějaké době jsme si šly s dcerou hrát do dětského. Nikdo z přítomných (pouze těch, co tam měli místenky) mi neodpovědělo na pozdrav, jedna ženská se zvedla a někam šla a po chvilce přišla za mnou stevardka, že bohužel pokud si tam chceme hrát, musím mít svolení lidí, co tam mají místenky. Jinak prý musíme odejít :roll:. Tak jsme šly. A následně jsem pochopila, proč je vlak plný dětí pobíhajících s rodiči v uličkách, ale dětské kupé prázdné…Iniciativa k prosazování tohoto pravidla zjevně přišla od těch, co tam seděli, stevardka se evidentně cítila velmi nesvá, když mi to sdělovala, bylo vidět, jak je jí to trapné. Takže asi pokud tam sedí někdo, kdo si tam přeje být sám, tak se toto dodržuje, jinak je to jedno.

Aha, tak to je změna. Já naposledy jela v únoru, měli jsme tam místenky a nasáčkované další děti. Ale teda mě by bylo blbé ty maminy vyhazovat. :) Krom toho si naše děti docela hezky hráli s jejich. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
17.4.15 15:54

To je ujetý. Teď už jen aby byly místenky 3× dražší, když máš 3× tolik místa… My bereme lístky do kupé, nikdy jsme nikoho nevyhazovali, a kdyby to někdo zkusil (kdybychom tam s malou šli odjinud), tak asi zavolám na Novu, ať natočí, jak to je s tou supervýhodou u Jančury…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
17.4.15 18:06

Ze strany Regiojetu je to alibismus - mají jasně nastavit pravidla. Buď tam cizí děti smí, nebo ne. Nechávat rozhodnutí na aktuálním osazenstvu je blbost - to potom nikdo jiný nikdy dopředu neví, jestli bude moct s dětským kupé počítat, nebo ne. Já, kdybych věděla, že tam nebudeme moct, bych jela raději LeoExpressem - tam je aspoň místo na kočárek a pohodlný přebalovák, širší uličky. Regiojetem jezdím právě jen kvůli dětskému kupé, tak mě potom dost naštve, když musím s dcerou pobíhat uzounkou uličkou, neustále se vyhýbat stevardům a dceři vysvětlovat, proč ona do kupé za dětmi tentokrát nesmí.
Co se týče cestujících, pokud někdo dětským kupé jet chce, měl by počítat s tím, že tam budou (i jiné než jeho) děti. Pokud mu jiné děti vadí, ať si vezme místenku jinde. Ostatně dětské kupé je oficiálně až pro děti od dvou let. Jít tam s ani ne ročním a říct, že ostatní děti do kupé nechci pustit, protože se moje roční bojí cizích lidí, to moc nechápu :nevim: A teda nikdy bych si to nedovolila, přijde mi to sobecké, promiň @Moni85

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
20.4.15 10:08

@natelia ahoj, prosím tě, chystám se do Prahy-s 15 měsíčním synem. Chtěla jsem jet právě tím regiojetem v dětském kupé- Můžu v něm mít kočárek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
20.4.15 12:53

@ToVo Ahoj, jo, určitě. Teda nevím, jak oficiálně, ale my jsme tam vždycky kočárek (i na výzvu stevardky) měli a viděla jsem i jiné rodiče s kořárky. Je to jedno z mála míst ve vlaku, kam se nerozložený vůbec vejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
22.4.15 07:06

@natelia nerozložený? takže v normálním stavu, aby v něm malý třeba spal nemůžu mít kočár nikde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
22.4.15 13:00

@ToVo Promiň, blbě jsem se vyjádřila, do toho dětského kupé se vejde kočár právě i v normálním stavu, tzn. nesložený, klidně i se spícím dítětem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
22.4.15 13:15

No mě by teda nenapadlo někoho odtamtud vyhazovat, pokud mi lidi vadí tak tam nelezu a jdu do vedlejšího, my takhle jeli minule do Prahy a úplně v pohodě. Zarezervovala jsem kupé vedlejší a děti si pak šly hrát do tohohle. Od toho to tam je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
22.4.15 17:39

@natelia děkuji moc, tak to jsi mě uklidnila :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
7.7.15 22:51

Milé maminky, četla jsem Vaši diskusi a nedalo mi to a taky jsem se rozhodla reagovat. Za poslední půlrok jezdím v tomto kupé s dcerou poměrně často. Trasa Praha-Ostrava. Jelikož je kupé upřednostněno cestujícím s místenkami v tomhle kupéčku, tak nevidím důvod proč bych měla tolerovat přeplněné kupé dětmi a rodiči, kteří mají místo jinde. Sama u počítače trávím dost času, abych si vybrala spoj, který mi bude vyhovovat cenou, časem spoje a místenkou v onom kupé :pocitac:. Nevadí mi pokud rodiče příjdou a zeptají se jestli můžou a svoje děti si ohlídají :palec:, ale pokud se otevřou dveře a bez jakéhokoliv dotazu nebo pozdravu je dítě strčeno do kupé, následně se dveře zavřou a osoba, která tam to dítě nechala, odejde, tak je to na pováženou :evil:! Nehledě k tomu, že ono dítě po x upozorněních, že nemá sedět na opěradlech si stejně udělalo po svém a když vlak zastavil, tak bylo tak rychle na zemi, že nevědělo která bije! Po tomto incidentu ho přišla hlídat smradlavá babička s pivem v ruce :zed:! A to je snad normální? Pokud si objednáte místo v jiném kupé, asi by se Vám taky nelíbilo, kdyby Vám tam lezli cizí lidi!

Dětské kupé

Vážení zákazníci,

máme v provozu další vozy, která obsahují i nová větší dětská kupé. Jedná se spíše o menší hernu. Kupé obsahuje 6 míst k sezení=rezervaci (modré plyšové sedačky, na každé straně 3). V kupé jsou dále malé kožené kostičky, na které si mohou děti sednout a sledovat oblíbené dětské pořady na TV. Samozřejmostí jsou hračky pro děti pro příjemnější cestu.

Kupé je přednostně určeno pro rodiče s dětmi od 2 do 6let, proto prosíme všechny cestující, aby respektovali tuto skutečnost a vždy si vhodně vybrali svoje místo k sezení.

Upozornění: Kupé je primárně určené pro klienty s rezervací. Pokud kapacita kupé není naplněna, případně klienti z kupé souhlasí, je možné, aby kupé navštívili i ostatní děti, které mají rezervováno místo jinde ve voze. Palubní personál nenese za děti zodpovědnost, je nutná přítomnost rodičů. Děkujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
16.7.15 13:55

Tak přidám vlastní zkušenost: jela jsem v tomto kupé 2× - jednou nepřišel vůbec nikdo, jeli jsme dost brzy ráno. Podruhé se otevřeli dveře a jak píše Jarka. o64 bez pozdravu paní strčila dovnitř dvě děti, chlapec tak kolem 10-ti let, který se tam choval jak zvíře a asi 5ti letá holčička s neskutečnou zelenou nudlí u nosu, kterou otírala (nejen) do rukávu :poblion: Maminka kamsi zmizela.
Požádala jsem stevardku, aby je odvedla, netvářila se, že bych byla první. V určitých případech se to prostě fakt nedá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
8.3.16 08:47

Obnovuji diskusi. Stalo se nekomu v posledni dobe, ze jste si zarezelvovaly misto v detskem kupe, a oni ho proste do vozu nezaradili? Me se to totiz stalo behem 14 dnu uz 2× a rada bych vedela jestli to byla velka nahoda, nebo se to deje porad. Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
8.3.16 10:28

@Ondrášovka.N Tak me se tohle stalo sice uz loni v srpnu, ale vidim, ze to nebyla zadna mimoradna situace…cestovala jsem s detma v ten den od brzkeho rana. Meli uz jsme za sebou nejakych 800km a posledni spoj byl prave Regiojet;kde jsme meli rezervaci hned vedle detske herny. Deti se od rana neptali na nic jineho, nez kdy uz konecne budeme ve vlaku s detskou hernou. No, ve finale zrovna tento vagon chybel. Kdyz jsem se ptala na duvod, tak nikdo nevi… A navic co jsem se ted docetla (detske kupe s hernou je prednostne pro ty, co v nem maji rezervaci…to jsem vubec netusila), uz nemam ani chut jet se spolecnosti Regiojet. Uplne postavene na hlavu. Bud bude herna pro vsechny deti a nebo vubec a jen kupecka pro rodiny s detma. Jak jinak vysvetlit detem, ze do herny nemuzou, protoze tam tam maji rezervovane mista lidi, kteri si tam jine, nez svoje deti, neprejou??? A z druhe strany, jednou jsem mela rezervovane mista primo v herne a chodili tam jine deti. Absulutne me ani v nejmensim nenapadlo je z tama vyhodit!!! Opravdu jsem si myslela, ze je ta mistnost urcena pro vsechny deti z vlaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
8.3.16 13:35

@Ondrášovka.N My teda jeli už asi 10× a vždycky ho zařadili… Podle mě asi měl poruchu nebo tak něco :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
8.3.16 13:40

@Slečna Ferka no to doufam. Protoze kvuli detskemu kupe s nima jezdim. Jinak si priplatim za Pendolino ktere je o pul hodiny rychlejsi. 2× za 14 sni je velka nahoda si myslim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí