Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
mám prosbu. Asi za měsíc jedeme do těchto lázní se synem 2,5roku a vůbec nevím co nás čeká. Máte někdo zkušenosti? Jak je to s vybavením, režimem, jídlem…
Díky.
Ahoj,nevím jak to tam chodí teď ,ale já jsem tam byla třikrát s klukama ,naposledy v roce 2000.Záleží na tom ,kde budete ubytováni.Pokojíčky jsou vlastní,s vybavením,byla tam televize,koupelna se sprcháčem a záchod.Jídelna společná,pak byla dole místnost,jakoby šatna na přezouvání,tam jsme měli boty a i kočárky,když byli děti takhle malé.Byla tam i pračka na praní prádla.Na rehabilitace se chodilo do jiné budovy ,na balneo,a do tělocvičny na cvičení.Výhodou je i bazén,který už mají v areálu,my ještě dojížděli do Mariánských lázní,a naposledy jsme byli už v Kynžvartu.Lázně nám pomohli a i se nám líbilo.Kdyby něco,klidně si napiš na sz.Co budu vědět ,napíši.Držím
a ať se Vám líbí. ![]()
Díky moc za radu.
Ubytování máme mít hotelového typu (babičky se plácly přes kapsu
) takže něco podobného co jsi popsala. Jak je to tam třeba s dětskýma postýlkama, nočníkem? A jak tam vypadá režim-Luky je třeba zvyklý po obědě vydatně spát-jde to tam? Děsím se počasí- jestli bude tak jako dnes,asi mi hrábne. Je tam nějaká herna?
A co jídlo-je nějak přizpůsobené alergikům?
A ještě jedna otázka- napsala jsi, že mám klidně napsat na sz- co to je?? Já a počítač- to si téměř protiřečí.
Díky!
Ahoj-tak pro alergiky tam vaří,to se hlásí při příjmu,vše na co je dítě alergické,co nesmí jíst ,jaké nemoci a pod.Pokoje jsou s postelemi,co si já pamatuji.Nočníky jsme měli své.Rehabilitace jsou většinou dopoledne a po obědě děti mají klidový režim,ale ven jsme museli za každého počasí.SZ-soukromá zpráva,můžeš to napsat jen pro mě a já pro tebe,nikdo jiný už to nečte."http://www.detskalecebna.cz/ ,zkus se mrknout.Jestli víš jak se jmenuje dům,ve kterém budete ubytovaní,sem.Klidně se ptej ,odpovím ráda ![]()
Ahoj, také jedu s dcerkami do Kynžvartu - poslední týden v říjnu. Od jedné maminky (co tam byla už několikrát za poslední dobu) jsem sehnala kompletní a vyčerpávající seznam věcí, které s sebou doporučuje a podrobné informace skoro o všem, co se v lázních děje (kde co je, kde se hlásit, kam na procházky, režim dne atd). Jestli jste ještě neodjeli a budeš mít zájem, napiš na můj mail a přepošlu Ti to. Jestli jste už nastoupili, tak příjemný pobyt a ať synovi lázně pomůžou. Ahoj (lenka.lukesova@gmail.com)
Dobrý den prosím maminky která jste byla s dítkem v Kynžvartu,zda by jste mi písly jak to tam chodí vybavení pokoje -televize lednice wc koupelna atd.Dochází se na jídlo?Možnost praní prádla a délka pobytu moc děkuji Lenka
Ahoj Lenko,
byli jsme s klukama v Kynžvartu teď v listopadu a bylo to perfektní a v květnu jedeme zase
) Záleží na tom na kterém lázeňském domě budeš a jestli si doplatíš cca 160 na den za kategorii A se soc. na pokoji a nebo budeš v B se společnými koupelnami. My byli na Výsluní v kategorii B. Vše čisté WC v každém patře a to malé i velké a sprchy taky. Televizi si můžeš zadarmo půjčit na pokoj na celý pobyt, ale musíš si přivést vlastní set top box a nebo jsme měli v jídelně společnou. Domy mají vlastní jídelny a jídlo se dováží z hlavní budovy multikárou. Lednice je pouze v jídelně. Vybavení na Výsluní je strohé. Postele stolek, židle, skříně. V každém pokoji typu B je umyvadlo.
Kdybys měla zájem , napiš mail a já ti pošlu naprosto vyčerpávající popis všeho včetně procedur, rozvrhu dne a výletů a tak. Poslala mi ho jedna maminka, co jezdí do Kynžvartu už dlouho a moc mi pomohl. Jinak mě se tam moc líbilo, je tam klid a moc příjemný personál.
Dotaz na lázně
dobrý den, prosím maminky která jste byla s dětmi v Kynžvartu, zda by jste mi napsaly jak to tam chodí, na co se mám připravit. Moc děkuji
Milé maminky,
moc bych vás chtěla poprosit o cenné rady týkající se dětské léčebny v Kynžvartě. Jak to tam chodí, jaký je režim, ubytování, co s sebou,… Předem moc děkuji.
Oživuji diskuzi a prosím o radu. Žádáme momentálně o lázně pro dceru, která má astma a je alergička. Vzhledem k tomu, že jsem z jižní Moravy, rozhodla jsem se jednoznačně pro Luhačovice. Dneska jsme se ale vrátili z kožního se synem, kterému diagnostikovali atopický ekzem. A tak tady sedím, přemýšlím a googluju, jestli nenexistují lázně pro atmatiky a ekzematiky v jednom. Našla jsem KYNŽVART a kladu si (i vám) otázku. Čistě hypoteticky - kdybychom ty lázně dostali pro obě děti, dalo by se to zvládnout? Jela bych sama, což není problém (nikdo mi s nimi ani doma nepomáhá), ale nevím, jestli by to brali v potaz i na místě, tzn. jestli by respektovali to, že nemůžu být na dvou místech zároveň, jestli by se přizpůsobily procedury a program atd… Byli jste někdo takto se dvěma malými dětmi v lázních? Synovi je rok a půl. Lázně Kynžvart jsou od dvou let, takže bych to naplánovala někdy na červen. Teda pokud by je dostal. Dcera by je měla dostat na 90% určitě. Díky za odpovědi!!!!!!!!
Milé maminky, i já se připojuji k diskuzi a moc prosím o nějaké bližší info o lázních Kynžvart. Mám si v pondělí domluvit termín. Dívala jsem se na jejich stránky, docela se mi to tam líbí. Mám dva kluky (2 a 6let). Jeli bychom poprvé. Díky moc.
Ahoj, tak koukám, že o Kynžvart je stále zájem. ![]()
My jsme tam od založení mého dotazu tady byli už 2×, pokaždé na podzim a pokaždé spokojení.
Zaplatili jsme si tam ten nadstandartní pokoj v Trianonu, ale pokecala jsem tam i s maminkami z jiných domů a také spokojené. Jediné co se neustále ,,probíralo" byly ostatní maminky a jejich děti, ale myslím, že pokud bydlí v jednom baráku cca 20 cizích maminek a dětí, občasným střetům a nesvárům se nevyhneš ani v sebelepších lázních. ![]()
Jinak z mé zkušenosti- 2 děti nejsou problém, je to tam časté, procedury se vypisují pro barák stejně, což znamená, že třeba ten náš Trianon chodil pravidelně pondělí, středa a pátek dopoledne na Balneo, kde má už každé dítě vypsané svoje procedury a tím že je to na jednom patře, není problém ukočírovat i děti 3- oni to po 1.dni totiž zvládali bez problémů i bez maminek a navíc je u každé procedury sestřička.
V úterý bylo cvičení a flétna v tělocvičně a ve čtvrtek bazén a sauna.
Jediné co je u 2 a více dětí blbé je, když jedno dítě omarodí a druhé musí na proceduru, ale po 1.týdnu už jsme měla každá v baráku kámošku a děti jsme si v případě nouze popůjčovaly. ![]()
Ohledně jídla- vaří vcelku dobrou ,,nemocniční" stravu přizpůsobenou jednotl.alergickým dětem, takže náš Luky např.nedostával k svačině ořechový jogurt nabo buchtu, ale dostal jinou příchuť. děti mají 6 jídel denně, rodiče tuším 3 jídla- obědy a večeře výběr ze 2 možností.
Jinak- Kynžvart je malé městečko, z obchodů moc na výběr není- COOP, větnamci, maličká drogerie, papírnictví, pošta, asi 3 hospůdky-restaurace, cukrárna. K výletům- zámek, hrad, přírodní útvary…-vše cca do 4km od léčebny.
Přímo v léčebně je u každého láz.domu hřiště, takže se tam nenosí žádné kostýmky, ale sportovní obleč.jak pro děti, tak dospělé, pro děti je bezva přivézt kola atd., ale vše je do kopce, takže trénujte nohy. ![]()
Ideální je mít k dispozici auto- v blízkosti je Kladská, Bečov, Mariánky…, ale skrze Kynžvart jezí i bus, takže to není nezbytné.
To je asi vše co mě teď napadlo, ale pokud by jste některá chtěli další info- pošlete mi SZ, pokusím se pomoci. ![]()
Hanulinko,
moc děkujeme za skvělé info
Ještě prosím,nemáte nějaky seznam-vychytávky co s sebou? Děkuju ![]()
Co sebou?
Vychytávky moc nemám- nám se navíc k běžnému vybavení vyplatila baterka-na večerní přechody po areálu léčebny- některé domy jsou téměř v lese a poulič.osvětlení nic moc.
Dále mít vybavenou lékárnu- samozř.jsou stálé léky pro dítě, ale málokdo ví, že pokud tam onemocní rodič, lékaři z léčebny se o něj nemohou postarat a sestry Ti nesmí dát ani Paralen, takže sice mají nasmlouvaného doktora v Kynžvartě, ale není moc dostupný.
Bezva jsou různá odrážedla nebo kolo pro děti (v zimě boby…) a hračky na ven-měli by jste tam být co nejvíce venku. My na ten podzim brali draka a vyblbnul se s ním celý barák. ![]()
Z oblečení fakt věci na ven- zahradu a počítat s tím, že to jsou téměř hory. Prát tam není problém- v nadstandartním ubytování je k disp.v prádelně pračka, při normálním ubytování je možné za nějaký poplatek taky vyprat, takže prací prášek taky sebou.
Hodily se nám sebou DVD+přehrávač- skoro každé dítě tam onemocní a nějaká zábava pro maminku- pletení, knížky…-večery jsou dlouhé, zvlášť když prcek spí. Já sebou brala i chůvičku- když děti spaly,chodily jsme s holkama kecat na jídelnu.
Pak jsem měla svůj hrnek, ostrý nůž, lžičku a talířek-nádobí se nesmělo vynášet z jídelny a taky malou termosku na výlety.
Jo a různé drobnosti na ruční práce pro děti- náš turnus pořádal karneval, dětskou oslavu narozenin a i léčebna pořádá různé akce od divadla po strašidelnou cestu v maskách na čarodějnice.....
A to je asi vše co mne napadá, jestli si na něco ještě vzpomenu, připíšu to sem.
Kdy jedete?? ![]()