Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte, zjistila jsem, že kamarádka má od Mudry pro malýho kanavit..naší malé bude šest měsíců, ale nikdy o tom doktorka nemluvila, ani v ordinaci jí to nedává. Je něco špatně? nebo to někomu dají a někomu ne?děkuju moc za odpovědi!!!
Kojíš? Je možné, že děti na UM Kanavit nedostávají. Ale to nevím, jen tipuju. Jinak se dává do 6 týdnů každý týden, pak od 6 týdnů do 6 měsíců jednou za měsích (v obou případech jedna kapka na lžičku s mlíčkem).
tý jo, ,já myslela, že to dávají každému
My měli taky, je proti krvácení (asi důležité hlavně kvůli mikrokrvácení v mozku). Poslední kapku jsme měli právě v šesti měsících, takže u vás už je pozdě začít dávat ![]()
Ahoj - já myslím, že je to takhle: do šesti týdnů jednou týdně, pak jednou měsíčně.. pokud je dítě na UM, nepotřebuje to, jelikož vitamín K je v UM obsažen..
Takže pokud je tvoje malé na UM, ani to s tebou neřešila
Pokud kojíš, tak je to možná problém ![]()
Ahoj, Kanavit dostávají kojené i nekojené děti, tam žádný rozdíl není. Nějak nechápu, proč vaše MUDr. nedává ![]()
A dávali jsme první měsíc každý týden kapku, 2.-6. měsíc každý měsíc kapku ![]()
dostali jsme zelezo, kanavit a vigantol
mimochodem vigantol se ztahuje z prodeje
Jania píše:
kojím:(
Tak jí to určitě řekni!! a jak koukám na ten přístup, skoro to řekni i někomu jinému
Naše mudra mi to přinesla hned na tu první návštěvu, co se chodí domů!!!
Snad to nebude takovej průšvih ![]()
edit- no, jak to tak čtu, je to spíš prevence, tak snad jste měli kliku..
Příspěvek upraven 14.09.10 v 18:42
Nám dali kanavit, a mimčo ho má dostávat, pokud není na UM. Ve chvíli, kdy jsme na UM přešli, kanavit byl vysazen. Miminka kanavit potřebují, je to vitamín K.
jizvíková píše:
dostali jsme zelezo, kanavit a vigantol
mimochodem vigantol se ztahuje z prodeje
Jakto? Nějaká vadná šarže, nebo se už vůbec nebude používat? Co bude místo něj? Povídej, přeháněj, vůbec o tom nevím. ![]()
ach jo, to jste mě teda neuklidnily…zítra jí hned zavolám, já jsem vůbec netušila že se to má dávat,jinak bych to samo řešila dřív. achjo, ale dík moc za reakce
Teď už se dává Kanavit jen do 3 měsíců - teda řekla mi to moje pediatrička. Byli jsme minulý týden na 3 měsíční prohlídce - jedna kapka týdně.
Nechápu, proč ti ho nedala, ale teď už je asi pozdě ![]()
Ale rozhodně se jí na to zeptej, taky by mně to zajímalo ![]()
Já si donesla Kanavit i Vigantol z porodnice.
Jizvi - vigantol stahovali špatnou šarži na Slovensku, Nás se to vůbec netýká.
Zkus se zeptat, jestli po porodu nedali male davku injekci. U nas to je tak, ze z mistni porodnice propousteji deti s kapkami do cca 6ti mesicu, ale v nekterych porodnicich (pripad meho syna) mu dali tu jednorazovou injekci, zapsali do papiru a upozornili, ze to mam rict jeste ustne nasi pediatricce, aby mi ty kapky nahodou nedala. Nevim, jak to tedy funguje v CR, ale zkus se na tuto moznost informovat, at nejsi ve stresu.
Tak to my máme Kanavit, i když jsme na UM…první měsíc kapka 1× týdně, potom do 6.měsíce kapka 1× měsíčně…