Kanavit

268
14.9.10 18:29

poraďtě prosím jak je to u Vás

Ahojte, zjistila jsem, že kamarádka má od Mudry pro malýho kanavit..naší malé bude šest měsíců, ale nikdy o tom doktorka nemluvila, ani v ordinaci jí to nedává. Je něco špatně? nebo to někomu dají a někomu ne?děkuju moc za odpovědi!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
14.9.10 18:31

Kojíš? Je možné, že děti na UM Kanavit nedostávají. Ale to nevím, jen tipuju. Jinak se dává do 6 týdnů každý týden, pak od 6 týdnů do 6 měsíců jednou za měsích (v obou případech jedna kapka na lžičku s mlíčkem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
14.9.10 18:32

tý jo, ,já myslela, že to dávají každému :think: My měli taky, je proti krvácení (asi důležité hlavně kvůli mikrokrvácení v mozku). Poslední kapku jsme měli právě v šesti měsících, takže u vás už je pozdě začít dávat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
14.9.10 18:34

kojím:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf
14.9.10 18:36

Ahoj - já myslím, že je to takhle: do šesti týdnů jednou týdně, pak jednou měsíčně.. pokud je dítě na UM, nepotřebuje to, jelikož vitamín K je v UM obsažen.. :palec: Takže pokud je tvoje malé na UM, ani to s tebou neřešila :palec: Pokud kojíš, tak je to možná problém :think:

• Citovat
  • Upravit
24837
14.9.10 18:36

Ahoj, Kanavit dostávají kojené i nekojené děti, tam žádný rozdíl není. Nějak nechápu, proč vaše MUDr. nedává :nevim:
A dávali jsme první měsíc každý týden kapku, 2.-6. měsíc každý měsíc kapku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
14.9.10 18:39

dostali jsme zelezo, kanavit a vigantol
mimochodem vigantol se ztahuje z prodeje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf
14.9.10 18:40
Jania píše:
kojím:(

Tak jí to určitě řekni!! a jak koukám na ten přístup, skoro to řekni i někomu jinému :zed: :zed: Naše mudra mi to přinesla hned na tu první návštěvu, co se chodí domů!!! :palec: Snad to nebude takovej průšvih :hug:

edit- no, jak to tak čtu, je to spíš prevence, tak snad jste měli kliku..

Příspěvek upraven 14.09.10 v 18:42

• Citovat
  • Upravit
14598
14.9.10 18:41

8-o 8-o 8-o Nám dali kanavit, a mimčo ho má dostávat, pokud není na UM. Ve chvíli, kdy jsme na UM přešli, kanavit byl vysazen. Miminka kanavit potřebují, je to vitamín K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
14.9.10 18:42
jizvíková píše:
dostali jsme zelezo, kanavit a vigantol
mimochodem vigantol se ztahuje z prodeje

Jakto? Nějaká vadná šarže, nebo se už vůbec nebude používat? Co bude místo něj? Povídej, přeháněj, vůbec o tom nevím. 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
14.9.10 18:42

ach jo, to jste mě teda neuklidnily…zítra jí hned zavolám, já jsem vůbec netušila že se to má dávat,jinak bych to samo řešila dřív. achjo, ale dík moc za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
14.9.10 18:44

Teď už se dává Kanavit jen do 3 měsíců - teda řekla mi to moje pediatrička. Byli jsme minulý týden na 3 měsíční prohlídce - jedna kapka týdně.
Nechápu, proč ti ho nedala, ale teď už je asi pozdě :nevim:
Ale rozhodně se jí na to zeptej, taky by mně to zajímalo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
14.9.10 18:45

Já si donesla Kanavit i Vigantol z porodnice.

Jizvi - vigantol stahovali špatnou šarži na Slovensku, Nás se to vůbec netýká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sebross
14.9.10 18:46

Zkus se zeptat, jestli po porodu nedali male davku injekci. U nas to je tak, ze z mistni porodnice propousteji deti s kapkami do cca 6ti mesicu, ale v nekterych porodnicich (pripad meho syna) mu dali tu jednorazovou injekci, zapsali do papiru a upozornili, ze to mam rict jeste ustne nasi pediatricce, aby mi ty kapky nahodou nedala. Nevim, jak to tedy funguje v CR, ale zkus se na tuto moznost informovat, at nejsi ve stresu.

• Citovat
  • Upravit
15404
14.9.10 18:56

Tak to my máme Kanavit, i když jsme na UM…první měsíc kapka 1× týdně, potom do 6.měsíce kapka 1× měsíčně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty