Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím maminky jakou máte prosím zkušenost s dětským roupy? Dostali jsme Vermox, ale stěr nám Mudr nedělala, malá 4roky ho dostala v úterý a proběhlo zlepšení, nyní je sobota a zase pláče že ju bolí a svědí zadek.Uz nvm co víc udělat, mám po Dr požadovat stěr? Vše jsem vyvarila na 90°ale jak často ji třeba prat povlečení nvm.Za jak dlouho bylo vaše dítě v pohodě? Prosím o vaše zkušenosti a rady. ![]()
@Bunyna a jsou to vůbec roupi? viděla jsi je? nemá třeba zapařeninu nebo nějaký ekzém?
Na roupy je test. Ale vermox se bere v dávkách, s nějakým rozestupem cca 14 dní? Ale musí se přeléčit celá rodina. A všechno furt převlékat, prát, vysávat, vytírat…
@vendulaaa píše: Více
na roupy fakt nemusíš vysávat a vytírat, oni žijí v konečníku, ne na zemi
@stinga neviděla,Dr tvrdí že vidět nemusí být, ve stolici nebyli akorát okolo konečníku když ho roztáhne měla tam občas cosi bílého.
Vermox má 1 tabletu po 14 dnech.
No naše doktorka předepsala to vyšší dávkování, jak je tam v pribalaku pro ty větší parazity - teď už nevím, myslím, že to byly 2 tablety denně po 3 dny, a pak klasicky 1 po 14 dnech a další po dalších 14 dnech…že měla zkušenost, že ta 1 tableta kolikrat nestači. A prolecit celou rodinu. Jenže už je syn měl fakt viditelné. Jinak vím, že na to je nějaký test, když viditelné ještě nejsou.
Jinak ja převlekla a vše vybrala ale myslím jednou nebo možná 2 dny po sobě, a pak mě to přestalo bavit a stejně dobrý…radila nám teda během léčby na spaní nechávat spodary, tak se moc neměly jak nikam dostat.
Je na to vyšetření dle Grahama. Na řitní otvor se ráno a bez umytí nalepí izolepa, sundá se a nalepí se to na podložní sklíčko. Pak se to mikroskopuje.
Mne přijde zbavit se roupu sranda stačí si dát každý den stroužek česneku 5 až 6 dní p osobě a chcipne vše. Pokud se vajíčka nedostanou zpět do pusy tak nemají šanci. Důsledně mytí rukou nesahani prstama do pusy a stačí.