Dětské skupiny Brno

Anonymní
16.2.26 08:09

Dětské skupiny Brno

Chtěla bych se zeptat, kde čerpáte informace o úrovni dětských skupin v Brně. Recenzí jsem našla pomálu, na stránkách těch skupin včetně facebooku té skupiny se to očividně dost filtruje.
Na facebooku o recenzích jsem taky nic moc kludného a aktuálního nesehnala.
V ideálním případě bych se potřebovala vrátit do práce ve dvou letech dítěte, tudíž sháním dětskou skupinu a potřebovala bych zjistit, jak to kde chodí.
Určitě nefandím pro zdravé alternativám typu lesní škola nebo montessorri, to nepovažuji za kvalitní zařízení.
Bohužel vím, že ve skupinách je běžné plat minimum a zbytek formou DPP, což vede ke střídání zaměstnanců a neřitahuje to zrovna erudované lidi.
Též třeba vím, že často se nejedná o vzdělávací zařízení, ale hlídárnu dětí, kde ty děti v podstatě zanedbávají a děti přicházejí do kalsických školek se špatnými mnohdy až agresivními návyky.
Takže bych potřebovala zjistit, kde je to fajn, dětem se věnují, učí je to, co by se děti učily v tomto věku i doma včetně plen.
Nepotřebuji nic v cizím jazyce, to bych ani nezaplatila, s dítětem jsem sama a do práce se potřebuji vrátit, abych si ji udržela. Půjdu na plný úvazek, takže potřebuji i klasickou pracovní dobu dětské skupiny nejlépe od 6:30.
Rozhodně nepovažuji za dobré supiny s milionem výletování za týden, prostě rozumnou skupinu, kde se nestřídají tety jako na běžícím pásu, chodí se ven, fajn by byla i zahrada nebo hřiště ve vnitrobloku, v rozumné míře těmto malým dětem i klidně vzdělávací výlet jednou za čas.

Z dětskou skupinou Zahradníkova někdo náhodou zkušenost nemáte? Mám ji za rohem a provozní doba je ok.

Mám ještě jeden dotaz, pokud půjdu k zápisu, ale nakonec to nepůjde a dítě by to nezvládlo, je problém se odhlásit? Přece jen jim může vzniknout škoda.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
TRG
5395
16.2.26 08:25

Taky nejsem prvoplánový fanda montessori, waldorfu a podobných alternativ, ale v našem okolí je široko daleko školka, kde se dětem nejvíce věnují (včetně předškoláků) právě lesní školka s prvky waldorfu a podobných pedagogických směrů. Taky se tam tety průběžně vzdělávají. Děti jsou tam šťastné, prostředí velmi přívětivě a absolutně si to nemůžu vynachválit. Jsou tam i tolerantní k věcem jako jsou plenka, problémy s jídlem, spaním, dudlíky, jedna z tet se specializuje na logopedii, jedna na grafomotoriku, takže děti, které v něčem pokulhávají si ve chvílích volné hry nebo odpočinku občas berou stranou, případně je opravují při aktivitách. To si myslím, že v běžných školkách a dětských skupinách většinou nehrozí, čest výjimkám. Tak to jenom k tvému názoru, že je to „automaticky“ nekvalitní zařízení. Možná bys na to alespoň po očku mrknout měla.

(P. S. Mluvím čistě o školkách, zrovna waldorfskou základní školu jsme pro naše děti taky nechtěli.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1532
16.2.26 08:32

V detskych skupinach obvykle plenky problem nejsou, berou deti od roka az roka a pul. Zapis taky neni potreba, staci se jim ozvat, prijit se podivat a podepsat smlouvu, pokud se vam bude skupinka libit. Tam jsou potom uz smluvne podminky, ktere osetruji ukonceni smlouvy. Pokud chcete statni skolku, tak tam je potreba zapis a muze byt problem i s plenami, je treba se individualne domlouvat. Poptala bych se treba v lokalni FB skupine pro danou mestskou cast.
Montessori zamereni bych se nebranila, potvrzuji, ze se tam chuvy/ucitelky spise vzdelavaji a umi pouzit i znalosti o tom jak se deti uci i v praxi. Navic montessori klade velky duraz na praxi a samostatnost, takze maximum prostor je prizpusobeno tomu, aby se deti obslouzily.

Příspěvek upraven 16.02.26 v 08:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.26 08:34

Jasně, chápu, ale třeba lesní školka je u mě neprůchozí, chápu, že se tam můžou sejít fajn lidi, ale primárně považuji za problematické, protože existovaly v době, kdy každý musel splňovat dost přísná kritéria (hlavně mluvím o hygienických a tyto školky nějakou vyjímkou ne, což považuji za produkt lobistických skupin (stejně jako třeba novelu ve stravování ve školkách) a za mě je to prostě produkt korupčního jednání.
Jinak po očku mrknout můžu, nemám problém s rozumnými prvky těchto směrů, ale jako celek s tím nesouhlasím.
Ale děkuji za názor, asi jsi to zjistila rozhovorem s ostatními rodiči?

• Citovat
  • Upravit
534
17.2.26 17:08

Kamarádka měla malou tady a byla moc spokojená, ale ta cena je teda pálka https://univerzitka.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin