Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj holky, potřebovala bych poradit, jestli některá z vás nepořídila dětem zdravotní pantofle ve velikosti 25. Potřebovala bych je sehnat, ale všude začínají od č. 27 a víc. Nemáte nějaký typ, kde je sehnat? Malý mi nechce nosit klasické hadrové bačkůrky (což se mu nedivím
, tahá nám naše pantofle
. Díky za radu ![]()
A nebyly by lepší sandálky, pantofle mi příjdou takový nepraktický pro pobíhající dítě ![]()
Náš malý v nich neumí chodit ani dneska, stále se mu vyzouvají
Po kamrádky malém tu mám pantoflíky od 27..A jsou jako nové takže asi stejný problém jako u nás ![]()
Neber to jako rýpání, ale jak nechce nosit? Kolik mu je? ![]()
Tři roky. Neberu to jako rýpání, jenom jsem mu je chtěla prostě koupit na pokus, jestli dá pokoj. Těch pár stovek mne nezabije, ale bohužel není kde ![]()
Ahoj, taky si myslím, jestli by nebyly lepší sandálky. Když má malý velikost 25, tak je to předpokládám ještě prcek - kolem tří let? Pro takhle malé děti jsou pantofle vyloženě nevhodné. Ony jsou pro ně totiž špatné i hadrové bačkůrky, zrovna nedávno nás na to upozorňovala doktorka na rehabilitaci, předtím ortopéd i neurolog.
Zajímavý že mají žabky 25 a pantofle ne
No a co je zkusit vyrobit z těch bačkor co nechce nosit. Ustřihnout ten zadek…
Veri, to by byla urážka jeho vkusu
. To bych se musela stydět, jak by se na mě podíval
Já jsem tyhle zdravotní pantofle koupila v Deichmanu, ale není o co stát. Malej v nich zakopával, padají z nohy. My máme na doma protiskluzové ponožky, na zimu dělají i teplé s gumovou podrážkou. Bačkorky jenom do školky.
petull.a1 píše:
Ahoj, taky si myslím, jestli by nebyly lepší sandálky. Když má malý velikost 25, tak je to předpokládám ještě prcek - kolem tří let? Pro takhle malé děti jsou pantofle vyloženě nevhodné. Ony jsou pro ně totiž špatné i hadrové bačkůrky, zrovna nedávno nás na to upozorňovala doktorka na rehabilitaci, předtím ortopéd i neurolog.
Asi se zeptám trošku blbě, ale co teda nosit na doma jako přezůvky?
mistakemm píše:petull.a1 píše:Asi se zeptám trošku blbě, ale co teda nosit na doma jako přezůvky?
Nic třeba ![]()
Nebo kožené sandálky, když už.
Majda nenosí doma nic, jen ponožky. My dospěláci taky.
mistakemm píše:petull.a1 píše:Asi se zeptám trošku blbě, ale co teda nosit na doma jako přezůvky?
Sandálky ![]()
Ono totiž u nás je to tak, že malá má odmalička problémy se svaly, díky tomu má volné klouby a plochou nožku, proto se dost zajímáme o to, jaké botky by děcko (i zdravé) mělo nosit a řeknu upřímně, že všem odborníkům vstávají vlasy hrůzou na hlavě, když u malých dětí vidí např. takové ty klasické nízké látkové bačkůrky, pantofle nebo nedej Bože vietnamské „crocsky“. Však my jsme taky nosili kotníčkové bačkůrky až do pěti let ![]()