Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ta Lovela není pro atopika moc dobrá. Kup si třeba Frosch baby v DM.
Hipp bych vůbec nepoužívala. Do koupele jen olej Linola a mazat Biodermou atoderm.
A ty kortikoidy mu dejte 2× denně na 5 dní jinak to bude mít hned zpátky.
@kavenka píše: Více
Já mám teda s Linolou a numularnim ekzemem špatne zkušenosti. Synovi se to po ní zhoršilo. Ale opravdu každý si musí vysledovat, co pomůže právě jemu. A kosmetika Bioderma je pro mě brutálni s. račka. Pardon za ten výraz, ale pálila po tom kůže i mě bez ekzému. Ale nic proti, jestli vám pomohla.
@Duše_jako_kaviár na mě i na kluky tahle kombinace funguje a vyzkoušela jsem toho fakt hodně. Ale je to tak jak píšeš, ono prostě u každého zabírá něco jiného. Musí se to vyzkoušet.
Mně se třeba často vrací ekzém v zimě na jedné ruce a zjistila jsem, že je to tekutým mýdlem. Začala jsem používat obyč tuhé mýdlo a je klid.
Každého prostě dráždí něco jiného.
@EllisEllein píše: Více
Nám teda pomáhala měsíčková mast, ale jen ta oranžová, výrobce už nepamatuju.Prat v přípravku na citlivou pokožku a 2× máchat. Ty příkrmy zkoušej jednodruhové a sleduj ekzém, jak reaguje.
A zkoušela jste vysledovat souvislost s vaším psychickým stavem? Nezhoršuje se mu to v období, kdy se třeba cítíte víc vystresovaná, úzkostná atd.? Ekzém má tendenci hodně reagovat na emoční a psychický stav. U dospělých na vlastní, u malých dětí zpravidla na matčin stav, případě na celkovou pohodu v rodině… Jestli máte vysledováno, že nereaguje na jídlo, na přípravky na praní, na pot atd., tak je psychika hodně pravděpodobná… U mě se objevil ekzém taky, když jsem byla miminko a odjakživa reaguju na stres - tedy jinak řečno reaguju na hladinu kortizolu.
@EllisEllein sice jste bezradní, ale na předepsanou mastičku jste se vykašlali
Tak to bude muset asi to chudák dítě vydržet s ekzémem i nadále