Owlet dream sock alarm - monitor dechu, ponožka

27.11.25 13:15

Owlet dream sock alarm

Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně monitoru dechu Owlet (ponožky). Mame doma 5 denního novorozence a uz 3× se nám spustil alarm na nízkou hladinu kyslíku. Malej je vždycky úplně klidnej. Barva v pořádku, spí. Nemocný neni. Když se pak podívám do záznamu, žádný takový výkyv tam není a pořad to píše hladina kyslíku mezi 92-100%. Nevíte někdo? Jsem z toho na piluli, protože se samozřejmě pokaždé strašně leknu. Dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35852
27.11.25 13:25

Poradím ti, vyhoď je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.11.25 13:26

@JancaS84 to je rada…díky! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
27.11.25 13:35

A je to jiste cerveny alarm na hladinu kysliku, neni to ten druhy oranzovy na spatne umisteni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
27.11.25 13:49

Mám za to, že 92 je u takhle malého ještě docela běžná… zvlášť ve spánku. Když v tom nezůstává dlouho, ale je to rychlý pokles (ale to samozřejmě prober s lékařem). U novorozenců bývají do nějakého týdne limity snad na 89.. jinak stačí studenější noha, zalomené čidlo… když ohne nějak nožičku, propne jí, může to špatně snímat… číst oxymetr je věda. Nejsem odborník. Je u toho vidět i tepovka nebo počty dechů?
Má nějaký lékařský důvod sledovat průběžně okysličení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.25 13:55

Měla jsem na děti na oxymetrech jako nedonošené docela dlouho. Alarm v nemocnici několikrát denně, ale nikdy nešlo o skutečný pokles… to je poznat podle křivek, které to kreslí. Mít to doma, zcvoknu se. Většinou jde o chybu snímání, studené nohy, pohyb nohy, tlačení do plínky.

• Citovat
  • Upravit
27.11.25 14:03

Dekuju za postřehy! Proberu to ještě k doktorkou a uvidíme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16299
27.11.25 17:16
@malýhroch píše: Více

Taky bych asi zkontrolovala umístění, zda je vse OK, když to pořád něco hlásí :nevim: To je nejak lepsi, než klasická podložka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.11.25 17:20

@malýhroch je to ten červený. Oranžový nám už hlásil taky. Ale vždycky nám píše i appka, at zkontrolujeme malého, protože to hlásí nízkou hladinu kyslíku. Přitom to v appce vidím, ze to hlásí, ale v záznamu potom to proste není. Navíc je to nastaveno na pokles pod 80%. Jsem z toho fakt zmatena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24692
27.11.25 17:24
@Karolína2020 píše: Více

No a co jiného, však tě to jen děsí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.25 17:27

Ja si nějak nedovedu představit, jak to v domácích podmínkách může snímat přesně… ty nemocniční za desítky tisíc se musejí lepit, aby se nehnuly a jde o to, že to prosvěcuje červeným světýlkem nohu a podle toho to “vidí” okysličení. Tj ty dva senzory musejí být nad sebou. Zároveň ten kabel musí být rovně, aby dovedl ta data až k tomu počítači. Proto pohyb nohou způsoboval nepřesnost, protože mohl jakoby uškrtit ten kabel nebo pohnout senzorem. Nebo klouzne senzor po zpocené noze… Nebo třeba při zatlačení dítě zadrží dech a na vteřinu klesnou saturace… ale to je ok.

• Citovat
  • Upravit
197
27.11.25 18:05
@Anonymní píše: Více

Tak snímá to asi tak přesně, jak snímají například chytré hodinky, úplně přesné to nebude, ale odpíchnout se od toho dá :nevim: My ponožku máme, děcko má už skoro 11m a musím říct, že nám to nikdy takový pokles nezaznamenalo a to se vrtí odmala jak žížala :lol:

@Karolína2020 nemáš to nějaké porouchané? Tos byla předtím taky ty, kdo měl problém s tím připojením k WiFi, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.11.25 18:06

@Chiruna25 ano ano, byla. Uz me to napadlo taky, jestli s tim neco neni. Nakonec jsem to ale k wifi připojila. Opravdu jsme byli moc daleko od signálu. No nevim. Poradím se s doktorkou a uvidíme dekuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
27.11.25 18:08

Pokud to rve a pokles zaznamenany neni asi bych to zkusila vyreklamovat, pripadne napsat na podporu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1418
27.11.25 19:49

Mám ho u dítěte taky. Alarm mi to hlásilo jednou, taky krátce po narození, ale v aplikaci jsem ho pak viděla. Prý měla saturaci 72. Taky byla naprosto ok, nic se nedělo. Takže jsem to dál neřešila. Od té doby klid. Tady bych to asi probrala s pediatrou. Při kojení ti to hlásí saturaci ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí