Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, potřebovala bych poradit. Jedná z mých dcer (14) by chtěla jet v lete na tábor s youtubery (GeekCamp). Jde o týdenní pobyt v hotelu v Palovicích uprostřed lesa s šesti youtubery (každý z nich má svůj tým). S dětmi tam samosebou jsou i kvalifikovaní vedoucí a nespočet brigádníků, včetně mediček. Navíc by chtěla jet s kamarádkami se kterými se zná přes internet. Nikdy na jiném táboře nebyla a já tím pádem fakt nevím, co s tím. Dovolit/Nedovolit? Přihlášky bývají v listopadu a chci už mít rozhodnuto.
@TerezaVlčková217 píše: Více
A proč bys nedovolila? Pokud je to normální tábor s pedagogy, zdravotníky atd., nevidím jediný problém?
Děti často jezdí na tábory a neznají tam vůbec nikoho, takže ani „kámošky z internetu“ nevidím jako nějaké zlo.
@unuděná Trochu se bojím pustit dceru mezi partu sprostých dvacátníků. Sama jsem si hledala informace a všichni mají společné sprchy, pokoje se nedají zamknout a pro dospělé je přístupný bar včetně alkoholu.. aby se tam něco nestalo na těmhle způsob… možná jsem jen paranoidní ale stejně
@TerezaVlčková217 píše: Více
Koukla jsem na stránky a nebála bych se toho. Posílám děti na horší místa ![]()
Tak ta cena mě dojala, s dopravou z Prahy a zpět to bylo letos 8900,–Kč od soboty do soboty. To už mi přijde fakt dost. Já bych pustila, ale protože je to tak o třetinu dražší než jiné tábory, asi bych chtěla nějakou výchovnou spoluúčast od dcery.
@zrcadlo píše: Více
No jako teď jsme platili dceři ŠVP pondělí-pátek (4 noci), doprava z Prahy busem a bylo to za 5700,–, takže mě ta cena nepřijde až tak přemrštěná oproti jiným věcem. Takový příměšťák běžného pohybového rázu se v Praze klidně vyšplhá na 4k a to v tom není spaní ani doprava a jen obědy a svačiny. Je to mazec no.
@unuděná píše: Více
Já jsem platila dětem tyhle prázdniny dohromady 6 táborů, a cena pobytových byla 5200-6200. Těch 6200 už mi přišlo dost, ale je pravda, že měl fakt luxusní stravování (švédské stoly ráno s donuty, melouny, broskvemi atd.), děti nadšené. Takže mně to přijde hodně.
Mě též, když za 5600,– jezdíme třítýdenní pobytový… Ale když na tom pořadatelé chtějí vydělávat, tak ta cena prostě vysoká je.
Jasně, ale to máš jako srovnávat příměšťák od DDM s turistickým zaměřením a minecraft příměšťák
Je to prostě trend a za ty se platí. Youtubeři táhnou no ![]()
Mně ta cena přijde taky vysoká, o chlup větší peníze jsem platila za 2 děti/3 týdenní tábor. Ale na druhou stranu, youtuberi ani organizátoři to asi nebudou dělat zadarmo z altruistických pohnutek, ale pro prachy
Na rozdíl od vedoucích z oddílu, se kterým jezdí moje děti.
@j.a.n.i1 píše: Více
Jo, 5600 za tři týdny je už podmíněno partou nadšenců a trošku spartanskymi podmínkami (což si ty děti uzijou, ne že ne). Já jsem ochotná tuhle cenu dát i za ten týden, ale cena 8300 bez dopravy už je za mě fakt moc. Koukala jsem, že na jednom turnusu je 100deti, tak 830 000 za týden už je slušný rozpočet na akci so-so. Většinu práce jim tam udělají praktikanti zadarmo (nadšení, že se s youtubery potkají), docela by mě zajímala výsledná marže.