Dětský pas

58
22.4.15 12:43

dětský pas

Dobrý den maminky. mám pas pro syna, s fotkou kde měl rok a půl cca, naskytla se možnost odletět v květnu do Španělska, ale nevím jestli nemám vyřídit nový, ptž se samozřejmě trochu změnila podoba. nerada bych měla na letišti problémy, ale taky se mi nechce takhle narychlo vyřizovat nový. máte někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
920
22.4.15 12:53

Pas je na pět let, ne?:-) My nechávali loni juniorovi při cestě do Maďarska a paní mi řekla, že pas platí 5 let, jen ať raději vezmu rodný list atp., kdyby byl celník přesvědčen, že unáším vlastní dítě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
22.4.15 12:53

Kolik je ted synovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35798
22.4.15 12:54

Otazka kolik je diteti ted. Na 5 let sice je, ale pokd dite vypada jinak tak vas nemusi pustit. My mame pas i OP, rozdil kolem roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
22.4.15 12:55

Osobně mám pas pro dcerku dělaný když jí byl ani ne rok a letos pojede jako čerstvě 4 letá, ale nechám jí udělat nový. Sice platí pět let, ale dítě si musí být podobné :nevim: Myslím, že za případné problémy na letišti to nestojí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
22.4.15 12:58

Teď je mu o rok více…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
22.4.15 12:59

Právěže nechci mít na letišti problémy…jako určitě tam podoba je, ale tak pro jistotu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
22.4.15 13:01
@sabinka23 píše:
Teď je mu o rok více…

tak to bych neřešila a jela se starým

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56304
22.4.15 13:05
@sabinka23 píše:
Dobrý den maminky. mám pas pro syna, s fotkou kde měl rok a půl cca, naskytla se možnost odletět v květnu do Španělska, ale nevím jestli nemám vyřídit nový, ptž se samozřejmě trochu změnila podoba. nerada bych měla na letišti problémy, ale taky se mi nechce takhle narychlo vyřizovat nový. máte někdo zkušenosti?

U malých dětí nezáleží na tom, jak dlouho pas platí, musí si být podobný. Pokud není, tak bych došla pro nový. Do Španělska ti stačí pro dítě i občanka, stojí 50 Kč a za 3 týdny ji máš ;)
My dělali taky dcerce v roce a půl a letos po roce budeme dělat novou. Nehodlám se kvůli padesátikoruně s někým někde dohadovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
22.4.15 13:13

@Moise na fotce si podobný samozřejmě je, ale spíš jsem zjišťovla jestli má někdo osobní zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
22.4.15 13:17
@sabinka23 píše:
@Moise na fotce si podobný samozřejmě je, ale spíš jsem zjišťovla jestli má někdo osobní zkušenost.

pokud si je podobný, tak to neřeš a nech starý pas… malá má taky pas z doby, kdy neměla ani dva roky a teď má skoro čtyři a pořád jezdíme na ten starý pas… podoba je tam víc jak zřejmá, culík nosí taky pořád stejný, jen je o něco delší… takže pokud dítě jde z fotky poznat, není důvod dělat pas nový… pokud už bude vypadat opravdu jinak, tak pak ano, ale dokud si je podobné a pas platí, tak prostě platí…
Jinak máme zkušenost s celníky, když měla malá rok, pas byl dělaný v jejích třech měsících, ale bez problémů… a to si srbští celníci prohlíželi snad i čísla stránek v pase ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56304
22.4.15 13:20
@sabinka23 píše:

tak pokud si podobný je, tak je to jasné :D není třeba dělat nový :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
22.4.15 13:22

My jeli do Chorvatska přes Maďarsko. Nejmladšímu byly tenkrát tři roky. Pas měl rok starý, podoba tam byla. Do Chorvatska dobrý, ale zpátky celník děsně dlouho prohlížel jeho pas a pak s ním i odešel. Nakonec nás pustili, ale už jsem se bála, že tam zůstaneme navždy 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
22.4.15 13:24

Jeli jsme s ročním rozdílem fota na pasu synátora a na hranicích problém nebyl a to celník fakt kontrolovat dle fotky každýho, kdo seděl v autě, takže roční rozdíl bych neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.4.15 13:39

Otevři pas a podívej se na platnost a máš po problému. ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí