Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, je tu prosím někdo, kdo v poslední době vyřizoval dětský pas v Kolíně? Potřebuji vědět, co je tam k tomu potřeba. Starší dceři jsme museli vyřizovat Osvědčení o státním občanství, ale to už prý teď nechtějí, nebo jak kde. Tak bych chtěla být připravená ať tam nejedu zbytečně. Navíc moje drahá polovička nemůže najít rodný list (samozřejmě moje chyba
). Do kdy mi pasy udělají?
@Antonie Bolavá no asi je to všude stejný ne???
Takže OP tvůj, ted nevím, jestli i manžela, prcka rodný list a peníze ![]()
Osvědčení třeba už není…a rodný list chlapa taky ne…
@Petra Z píše:
@Antonie Bolavá no asi je to všude stejný ne???
Takže OP tvůj, ted nevím, jestli i manžela, prcka rodný list a peníze
Osvědčení třeba už není…a rodný list chlapa taky ne…
já jsem právě někde četla, že to někde pořád chtějí. Nevím, no. Je to nějaký divný. Tak bych chtěla vědět jak je to v tom Kolíně. U nás se nemůže nic vyřizovat normálně ![]()
Ja nechavala delat loni v koline a byl potreba jen rl ditete a moje obcanka.
@Lucaluc1 píše:
Ja nechavala delat loni v koline a byl potreba jen rl ditete a moje obcanka.
ufff! Díky. A za jak dlouho byl hotový?
No, maji na to 3 tydny myslim, ale dokonce si myslim, ze byl ai z 16 dni. Ted nevim, abych nekecala, ale brali si na me telefon a volali mi, ze je to hotove ( jen nevim jestli to nebylo s obcankou - vzala jsem to jednim vrzem) Kazdopadne do tech 3 tydnu to bude urcite.
@Lucaluc1 skvělý. Tak moc děkuju
My snad nakonec opravdu odjedeme ![]()
Na Kypr. Teda doufám, že z toho zas nesejde. Byl to porod dohodnout se a vybrat to. Já bych snad teoreticky mohla jet na občanku, ale když už tam budu… Radši nebudu nic riskovat
Právě minule jsme se hnali do Prahy pro to potvrzení pro malou, ale to byla jen napsaná v mém pase. No a ten jsem samozřejmě musela dát udělat na rychlo, protože jsme nestíhali. A tak je to tady pořád
A to ještě nemáme ten manželův RL
Ten RL urcite neni potreba, oni si tady puvod hledaji sami v pocitaci. Na obcanku bych to taky neriskovala, sice rikaji, ze to neni problem, ale nikdy nevis, co se stane, zmeni nebo na koho narazis.