Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jako děti jsme celoplošný koberec měli..na jednu stranu to bylo fajn..podlaha byla hezky měkká a teploučká. No ale zas když se tam něco vylilo nebo rozsypalo… Zvlášť když jsme pak měli pokoje už každý sám a zvali sme si tam kamarády a pro ně občerstvení…a to zdlouhavé vysávání…trochu sem pak kamarádkám záviděla že mají podlahu z plovoucky udělají jen šup šup mopem a mají uklizeno…když jsme teď s chlapem rekonstruovali dali jsme plovoucku všude… děti mají v pokojíku dva kusové koberce… jeden větší na kterém si už starší rozkládá hračky a sedí nebo leží na něm…a menší který je zároveň hrou člověče nezlob se…ten zatím nevyužijí…to jsme zatím hráli jen jednou my s manželem…ale v budoucnu si jistě zahrajeme i s detmi
Mám po celé ploše kusové koberce ![]()
Chtěla jsem jen jeden „na hraní“, ale časem se ukázalo, že koberec je fajn všude. Pokoj je útulnější, více „odhlučněný“. Děti jsou naučení kde se jí a pije, s tím problém není.
Jsme v bytě a sousedy máme rádi, takže lino na parketách, izolace a hustě tkané koberce (Bytema.cz) 1-2× za rok při cestě kolem OBI si tam pujčím čistící vysavač, takže čistota není problém.
Příspěvek upraven 20.04.23 v 09:20
Ano, vždy jsme měli v dětském pokoji zátěžový koberec a je to podle mě to nejlepší. Tlumí rány, nemusíš se bát o plovoučku/parkety, poskytuje i tepelný komfort.
@Anonymní píše: Ženy, máte tu některá v dětském pokoji koberec po celé ploše? Nemyslím kusový. Případně jaký? Jste spokojené? Budeme zařizovat dětský pokoj a chlap tam prostě chce koberec. Já z toho ale radost nemám. Vím, jak šťastná jsem byla, když jsme se tady koberců tehdá při rekonstrukci zbavili. Vím, že by byl ten pokoj pak takový teplejší, útulnější, ale ta údržba! Chtěla jsem ho ukecat na kusový, ale to se mu nelíbí. Proto prosím o názory a doporučení těch, co koberec v dětském pokoji mají.
Mame koberce vsude, to jest oba decaky, obyvak a loznice. Za me spokojenost, muzu totiz srovnavat i s plovouckama. Na koberci ten prach sedne a nelita, jako na hladky podlaze, nedelaj se chuchvalce. A za me je jsou ty pokoje s kobercem utulnejsi. A i ta podlaha neni studena, jako s plovouckou..
Máme koberec, kupovali jsme levný s tím, že až se umaže a ošoupe, tak ho vyměníme. S údržbou si fakt starosti nedělám, nečekám, že vydrží roky netknutý.
Ojojoj jakýkoliv koberec kdekoliv je za trest pro mě
kusovy se musí zdvihat při úklidu a celoplošný dlouho vysávat a je to opruz. Máme dlažbu, plovoucky, lino, a vše super. Par kusovych koberců taky, a nejlepší jsou jutove, protože ty až doslouzi, se daji rozrezat a hodit do kamen ![]()
Jako dite jsem měla celoplosny tmave hnědý, s takovým mekcim nízkym (ale ne úplně nejnižším) vlasem, a nebylo na nem nic moc vidět, ten byl dobrý. Dále jsem pak koupila podobný ale travove zelený pro syna do pokojicku a ten byl také fajn.
Takže nebrat úplně nizoucky vlas, ale vysoký taky ne, aby to proste bylo na omak měkké a prijemne, ty se mi osvědčily nejvíce. Nějaký bordel to schová, ale zároveň se to dá dobre vysávat.
Máme na chatě celoplošně v pokojíčku a ložnici, nikde jinde, ale tam je chladno i v létě, jako pocitově je to fajn, útulné, je to příjemné, údržba je ale špatná, když se něco rozlije nebo zaslape, občas něco nevidím jak to má potisk silnic tak na to šlápnu, doma máme plovoucku a kusový koberec a na údržbu je to lepší
Koberec nemáme jen v kuchyni, v bytě je to zvuková izolace, všichni chodíme stále bosky a já nesnáším studené podlahy. Dítko celé dětství strávilo na podlaze a já nemusela nijak řešit, jestli mu není zima a neruší sousedy příliš.
Díky všem za příspěvky. Prosím, hodila byste mi sem některá foto pokojíku? Pro inspiraci. Jaký koberec jste vybraly. Máme dceru, které byly dva roky.
Naše děti také v pokoji celoplošný koberec mají a za mě s tím není žádný problém. Na údržbu mi to nepřijde nějak zásadně náročné.
Jako top povrch na podlahu mi přijde přírodní dřevo (které máme v OP a ložnici) - miluju ten pocit se po něm procházet bosa. Ale do dětského pokoje, kde jsou malé děti, je ten koberec prostě lepší. Přeci jen tráví spoustu času na zemi.
My máme po celé ploše tento dětský koberec , obden luxujeme a tak 1× za 6 měsíců čistíme strojem.
My porizovali celoplosny koberec, aby se nam syn rozlezl a popravde se tesim, az ted na jare pujde po par mesicich z domu. Ac se snazim batole hlidat, uz mu zasadil nekolik velmi nepeknych skvrn, na udrzbu je to pakarna a dekuji uz nikdy vice.
Měli jsme také koberec po celé ploše pokojíčku (s medvídkama, už se neprodává). Myslím, že je to určitě lepší jak kusový, děti lezou všude, bylo to teplejší.
Ženy, máte tu některá v dětském pokoji koberec po celé ploše? Nemyslím kusový. Případně jaký? Jste spokojené? Budeme zařizovat dětský pokoj a chlap tam prostě chce koberec. Já z toho ale radost nemám. Vím, jak šťastná jsem byla, když jsme se tady koberců tehdá při rekonstrukci zbavili. Vím, že by byl ten pokoj pak takový teplejší, útulnější, ale ta údržba! Chtěla jsem ho ukecat na kusový, ale to se mu nelíbí. Proto prosím o názory a doporučení těch, co koberec v dětském pokoji mají.