Dětský teploměr

21.7.12 15:00

Dětský teploměr

Prosím o radu, jaký teploměr koupit pro malé miminko. Uvažovala jsem o ušním, aby měřil rychle a nemohu si vybrat, máte s nějakými zkušenosti? Můžete doporučit?
Děkuju za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
čtverda
21.7.12 15:18

Ahojky, já používám dětský teploměr na měření teploty v zadečku, který se používá i v porodnicích. konec teploměru je pružný, namažeš ho vazelínou, strčíš do zadečku a teplota je změřená rychle a dobře-mají ho ve všech lékárnách :*

• Citovat
  • Upravit
698
21.7.12 15:59

Já mám rychloběžku a pak čelní od TOPcomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
21.7.12 21:09

Ahoj ja mam obycejny digitalni a v pohode, mereni trva asi 30s v zadecku, pouzivali ho v porodce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
22.7.12 19:59

Ahoj, já mám digitální od CHicca a je vhodný i pro novorozence, má ohebnou špičku.

• Citovat
  • Upravit
7.8.12 18:28

Děkuju za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
24.1.18 19:48

Poraďte prosím dětský teploměr. Aby byl vhodný i pro dospělé.
Děkuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
24.1.18 20:43
@Ludka333 píše:
Poraďte prosím dětský teploměr. Aby byl vhodný i pro dospělé.
Děkuju!

Nám z dob zakázaných ještě naštěstí zbylo dost zakázaných rtuťových teploměrů.
Jsou to dle mého názoru jediné teploměry, které ukáží realitu. Zkoušeli jsme teploměr do ucha za 900kč, ´pistol´ na čelo, přikládací proužek, teploměr z gumovým koncem… rozdíly naměřených hodnot byly v řádech stupňů, takže zcela o ničem.
Na teploměry nadávaly i doktorky na pohotovosti, když dítěti naměřily třemi svými teploměry tři různé tepoty také v rozdílech stupňů.

Za mě jedině starý komunistický rtuťák. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
795
24.1.18 20:58

@mgdln souhlasim. Ja si objednavala rtutovy (lze sehnat z bazosu-dovoz z ciziny). Mame i celovku, ale je tam rozdil 1stupne. Flexi asi nemeri tak hrozne, ale musi byt v zadecku, v podpazi to meri nepresne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31197
24.1.18 21:17

@Strecha Flexi v podpazi je celkem spolehlivy, ale musi se tam nechat aspon tech 5 minut (jako kdysi rtutak)

My mame pistoli na celo, hazi to obcas hausnumera, ale pro orientaci to staci, v pripade pochybnosti premerujeme. Teplota na desetinu me az tak nezajima, spis resim kategorie 37-38(=neresim), 38-39 (=alarm) a 39-??(=zacinam nejak srazet).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2357
24.1.18 21:20

Pro děti používám Hartman Rapidflex, ale je dobrej na měření v konečníku. Jinak pro dospělý a větší děti buď u nás dostupnej lihovej, kterej se svinsky blbě setřepává nebo poprosit někoho, kdo jezdí třeba služebně mimo země EU a tam se dá koupit v každé lékárně klasickej rtuťák. Např na Ukrajině v přpočtu 30Kč/ks. Se divím, že na to zedníci a špitální uklizečky nedošly a nevydělávají si tím. Kdyby tu prodávali jeden za stovku tak jim lidi urvou ruce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.9.18 05:51

@Ludka333 mám ročního syna a používam bezkontaktní teploměr TrueLife Care Q7. Za mě maximální spokojenost. Můžu syna měřit ve spánku, nebo kdykoliv, což je ohromná výhoda. Předtím jsme měli klasický teploměr do podpaží a to nebylo u tak malýho dítěte možný, aby vydržel chvíli na jednom místě :) Kupovala jsem zde: *******

edit admin: smazán odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+