Dětský vozík za kolo

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4263
14.4.19 15:59
@JirinaJirinaJirina píše:
Dobrý den, měla bych dotaz týkající se vozíků za kolo pro děti. Jelikož na kole jezdím ráda a každým dnem se mi má narodit syn nebo dcera tak mě zaujal právě tento vozík. A chtěla bych se zeptat jestli se dá zapřáhnout za jakýkoliv kolo nebo jestli na to musí být nějaký speciální. Pokud někdo s těmito vozíky má zkušenosti tak mi prosím napište, předem děkuji :)

Na osičku zadního kola přiděláš držák (je součástí vozíku) a potom k tomu připínáš vozík. Je to jako vozík za auto. Jednoduše připojíš a jednoduše odpojíš. Jinak ho lze použít jako kočár do terénu. Nám se to osvědčilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2206
14.4.19 16:09

Taky je dost drahé a jízda s vozíkem Tě může i překvapit. Kolo se chová jinak, je to samozřejmě namáhavější a především jsem byla po… strachy, kde mě co sejme a jestli se vyválím. Vozík se sice nepřeklopí, ale s dítětem v závěsu je ten pocit úplně jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.4.19 16:11

A jde to tedy za jakýkoliv kolo nebo k tomu jsou speciální. Já že mám starší tak abych nekoupila vozík a nezjistila že ten držák tam nepasuje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
14.4.19 16:13
Dobrý den, měla bych dotaz týkající se vozíků za kolo pro děti. Jelikož na kole jezdím ráda a každým dnem se mi má narodit syn nebo dcera tak mě zaujal právě tento vozík. A chtěla bych se zeptat jestli se dá zapřáhnout za jakýkoliv kolo nebo jestli na to musí být nějaký speciální. Pokud někdo s těmito vozíky má zkušenosti tak mi prosím napište, předem děkuji :)

Zkušenost mám, vyjeli jsme párkrát. Podle mě je lepší počkat, až dítě povyroste a bude jezdit samo. Nedovedu si tam představit vozit kojence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.4.19 16:18
@Russet píše:
Zkušenost mám, vyjeli jsme párkrát. Podle mě je lepší počkat, až dítě povyroste a bude jezdit samo. Nedovedu si tam představit vozit kojence.

Tak samozřejmě bych ho v tom vozila až by bylo větší já že mě to zaujalo s přítelem jsme se o tom bavili a chtěla jsem vědět zkušenosti kdo ten vozík má a využívá ho tak jaký jsou pro a proti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2206
14.4.19 16:25

Držák se chytá za kus rámu, to je univerzální. Já koupila starší vozík, tam toho kus chybělo, ale nebyl problém si to upravit. Vozila jsem i kojence, ale fakt jsem měla mírně sevřené půlky, narvala jsem do toho dětskou sedačku, miminkovník do toho nešel a stejně je na mě drahý, koupila jsem radši i pidihelmičku a jezdila jen u nás okolo pole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
14.4.19 16:26
Tak samozřejmě bych ho v tom vozila až by bylo větší já že mě to zaujalo s přítelem jsme se o tom bavili a chtěla jsem vědět zkušenosti kdo ten vozík má a využívá ho tak jaký jsou pro a proti.

Já jsem malá a malovala jsem si, jak budu bruslit s tím vozíkem. Ale je na mě moc těžký. Neskladný. Sama bych nikdy jet s tím vozíkem nechtěla a ani bych neuměla tam namontovat. Takže jsem se ani nemohla sebrat a jet třeba za příbuznými sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.4.19 16:34
@Zkai píše:
Držák se chytá za kus rámu, to je univerzální. Já koupila starší vozík, tam toho kus chybělo, ale nebyl problém si to upravit. Vozila jsem i kojence, ale fakt jsem měla mírně sevřené půlky, narvala jsem do toho dětskou sedačku, miminkovník do toho nešel a stejně je na mě drahý, koupila jsem radši i pidihelmičku a jezdila jen u nás okolo pole.

Děkuji, my tady máme cyklostezku a taky kolem cesty kam auta nejezdí právě proto to zvažuji že si ho pořídím ještě rozhodnuta nejsem ještě se rozhodnu moc děkuji všem za názory :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
14.4.19 17:13

Raději si pořid cyklosedacku, já jezdím s malou od jejich 9 m a obě si to užíváme, loni jsme jezdili teCh 30-35 km, letos už zvladne i 50 km.. S tím vozikem se kolo jinak ovládá a může ti do nej kdokoliv vrazit. A je i drazsi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
14.4.19 17:28

Ahoj, my zijeme v Nemecku ve meste se spoustou cyklostezek a katastrofalni dopravni a parkovaci situaci v centru. Kolo + vozik za kolo je tu normalni dopravni prostredek… ma ho kazdy druhy. Vozi se s nim deti do skolky, tam se vozik zaparkuje, odpoji a rodic pokracuje na kole do prace… jezdi se s nim na nakup i na sportovni vylet… proste vsude. Na skorodvojcata jsem ho pouzivala casto i jen misto dvojkocaru… ted na tretatko mam jednovizik, protoze je skladnejsi. Za me bezvadna vec a nejlepsi investice.Jde pridelat za kazde kolo. Pzn. meli jsme a i ted mame Chariot CX - nejdrive CX2, ted je vyrabi Thule - takze Thule CX1.Decka jsem v nem vozila ca od 3 mesicu v novozozenecke vlozce, pak s adapterem a ted dvouletak jezdi uz normalne… diky voziku nepotrebuju do mesta auto, nacpu tam i nakup… je ne teda s nasim mackem do kopce pekelne zapotim… ale zase na fyzicku dobry :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
14.4.19 17:31

Jo jeste dodatek… na brusle sem s nim chodila - diky nemu jsem se to vubec naucila, protoze jsem se mela ceho drzet a vozik ma brzdu, takze se da zastavit… a pro extra sportmeny se da dovybavit i setem na snih a bezky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
14.4.19 19:11

@JirinaJirinaJirina zkušenosti máme bohaté, jezdíme s vozíkem za kolo od dceřiných, cca 5 měsíců, kdy se oteplilo na 15 stupňů. Jezdíme hodně terénem(lesní cesty a cestičky, hory, šotolina, v zimě jako terénní kočárek do sněhu), v terénu je ale určitě lepší doprovod druhé osoby, protože i vozík se dá převrátit. A samozřejmě se chová jinak než samotné kolo. Máme Chariot cx1, nyní ho dělá firma Thule. Dceru jsme vozili až do 10 měsíců v miminkovníku, je to pro malé děti bezpečnější. Partner je velmi dobrý a zkušený cyklista, troufne si s ním i do terénu, já jsem dobrá cyklistka a troufla bych si s ním na cyklostezku, kopec bych nevyjela. :mrgreen: Pořizovací cena nového i starého je vysoká, ale využíváme ho na kolo, brusle, na tůry a jako teréní kočárek, který s přehledem zvládne kořeny v lese atd. Odvozí nám i druhé dítě a pak ho pošleme dál a na ceně zas tak moc neklesne. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
14.4.19 19:18

@LenaMarry Naprosty souhlas… my prodali CX2 po skorodvojcatech v dobrem stavu - parkovany v garazi za 75% ceny noveho… tu CX1 si asi nechame i az nejmladsi odroste na bagaz ( stan a pod) na delsi cyklotury.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
14.4.19 19:33

@Agrion pro aktivní rodinu je to investice k nezeplacení, chce to ale zvážit, jak často ho rodina využije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.7.19 17:51

Ahoj, mám vozík croozer i s miminkovnikem. Malému je 9,5 měsíce. Přijde mi, že to pro malého není moc pohodlné, skoro vždy totiž usne a oproti kočárku je to hodně do sedu. Vy co máte zkušenosti, jak jste to řešili? Líbilo se tam vašim dětem? Případně nemáte nějaký tip jak to dát více do lehu? Děkuji za případné info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí