Diagnostikováno Astma bronchiale

108
17.8.24 20:42

Diagnostikováno Astma bronchiale

Ahoj, jen se chci zeptat, od června mám diagnostikované astma bronchiale. Dostala jsem foukatko, ráno a večer dva vdechy. Ze začátku byla úleva, ale teď poslední týden rapidní zhoršení. Tak se chci zeptat, mám volat na plicní nebo je to jen dočasný stav, ovlivněn např. Počasím? máte to někdo podobně, že i přes léčbu, někdy horší, někdy lepší? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11748
17.8.24 20:44

@lucyus může to být i počasím. Také se mi hůře dýchá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65147
17.8.24 20:48

@lucyus může být počasí. Ty nemáš i úlevový lék, Ventrolin nebo něco jiného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
17.8.24 21:07

Mám, ale foukám každou chvilku mi přijde. První týden jsem to nemusela skoro použít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42042
17.8.24 21:39

Teď se fakt nedá moc dýchat - astma mám už dlouho. Horké vlhko je pro mne špatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1609
17.8.24 21:57

Mám stejnou diagnozu od pátku, takže zatím po těch inhalacích úleva, dál uvidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
17.8.24 22:18

No já uvidím do pondělí, kdyžtak zavolám na plicní co a jak. Neustále mě lochta jakoby na průduškách, pak kašel a po kašli dušnost. Fouknu ventolin a za chvilku znova, pořád dokola :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1844
18.8.24 18:21

Mám astma od 40ky a s tímhle počasím problém nemám, spíš si musím dávat pozor v zimě, krk musím mít zahalený, i když je vánek. Jako v Popelce, aby mne neofouklo… :(

Zakladatelko, a co klimatizace? Ta nám škodí. Jenom tip, co Ti nemoc zhoršilo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
19.8.24 05:20

Klimatizaci jsem teď používala v autě, to je pravda 🤔 Nemám úplně dušnost jako na začátku ( před první návštěvou na plicním), ale musím jakoby furt odkaslavat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1844
19.8.24 18:28
@lucyus píše: Více

Odkašlávat? Myslíš suchý kašel, nebo produktivní, tj. s hlenem? (já bývám občas zahleněná, tehdy nasadím Mucosolvan a pokud jsem zahleněná velmi, tak ještě na pár dnů omezím konzumaci mléčných produktů)
Tak zatelefonuj na plicní a řekni, že Ti to nejdřív pomohlo a teď se to zhoršilo. Opiš změny. Držím palce, ono se to na začátku musí občas vybalansovat, změnit léky, nebo na chvíli k nim přidat další.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11748
19.8.24 18:34

Jak jsem psala výše, sama přifoukávám dávku navíc. Mám instrukce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
19.8.24 19:49

Když mám takový ten záchvat kašle, tak je kašel suchý, když to přejde tak se hrozně zahlenim 🤔 mucosolvan mám, mléčné výrobky vyradim a uvidím. Jsem v tom nová, tak s tím trochu bojuju. Kontrolu mám 18. Září, ale asi se tam budu muset pokusit nacpat dřív

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42042
19.8.24 19:52

Za tu dobu se nic zásadního nestane, pokud se ti to nezhoršuje. Dusíš se? Nejsi třeba trochu nastydlá? Máš i dechová cvičení? Mě obcas pomohou ty silné Hallsky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
19.8.24 20:59

Celý víkend jsem používala v autě klimatizaci, to jsem nevěděla, že na astma nedělá dobře. Já vlastně teprve zjistuji, co mi nedělá dobře. Tak jedině z toho ten horší kašel 🤔 zatím se nedusim, tak ještě vydržím 🙂Hallsky zkusim, díky za tip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10138
19.8.24 21:11

Ahoj, mrkni na net.. dýchací cvičení, plíce se dají naučit, chůze, turistika a dýchání, nestresuj se, výkyvy jsou běžné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí