Reflux jícnu - léčba

45
17.8.24 17:30

Reflux jícnu léčba

Zdravím trpím na reflux chvíli byl klid zabrala předtím nolpaza a teď zas to přišlo, ale mám knedlík v krku a nejvíc mi vadí, že se mi vrací jídlo do krku, co vám na to pomáhá? Nebo co je na to nejlepší? Občas i cítím takovou pachuť krve v puse, ale pak to po delší době přestane. Dietu dodržuji, ale sem z toho na nervy jak dlouho to trvá?:/ Děkuji za rady… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2965
21.8.24 16:36

Dieta u refluxu je nafurt. A jinak tu nolpazu přechodné třeba, když se to zhorší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24643
21.8.24 21:59

No nejspíš jsi udělala dietní chybu. Zkus si vzít Nolpazu ráno i večer. Já to tak beru už několik let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
21.8.24 22:15

@lucad77 jakože nolpaza 20 ráno a večer? Já jí doteď brala jen ráno no. A dnes ráno sem si vzala zulbex od doktorky ještě mi dala itoprid, ale ten zatím neberu, nechci se rvát jen praskama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24643
21.8.24 22:46
@Teckoo123 píše: Více

Já beru 40 ráno a večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
27.8.24 21:14

Zulbex a Nolpaza jsou defacto to samé (inhibitor protonové pumpy). Možná zvazit brát jen jeden z nich a ten itoprid k tomu (ten má jiný účinek).
Pokud Zulbex nezabírá a Nolpaza ano, zkonzultovat s dr., zda by mohla napsat nolpazu.
Mě omeprazol 2× denně nezabírá tak dobře jako Nolpaza 1× denně a praktická mi řekla, ze to slyšela i od víc pacientů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
28.8.24 14:07

@Amassakoul a to berete 1 denně nolpazu 40 ráno? Mně se příznaky zlepšily a zas se mi to vrací ten krk a knedlík. Sem něco snědla zas co mi nesedlo urco. A to už sem se těšila, že ji nebudu muset brát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
28.8.24 18:43

Nee, já beru 20mg, volne prodejnou verzi. To mi bohatě stačí.
Pokud bych brala 40mg a nestačilo by, zavolala bych doktorce.
Já bych ale být tebou nejdřív začala k nolpaze brát i ten itoprid a dodržela rezimova opatření a počkala bych, co to udělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí