Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj. Mám dotaz. Babička s dědou budou slavit diamantovou svatbu. Rodina chce pořídit společný dárek, wellnes. Že bychom se na to všichni složili.. řekněme pokud budu počítat každého dospělého v rodině, cca 8 lidí. Všichni jsou s tim v poho. Nicméně mě úplně asi nevyhovuje představa společného dárku. Měla jsem i představu, že bych koupila vlastní dárek. Zároveň zase nechci, aby to vypadalo, ze se rodiny straním nebo jdu proti nim, nebo by se mohl někdo urazit. Vsak asi si to dokážete představit. Nebo je tu proste varianta, že jako sklapnout a podřídit se většině a proste udělat nejjednodušší věc a poslat prostě tomu co to zařizuje peníze, tak jak zbytek. Mozna to moc hrotím, možná vlastně o nic nejde. Chci jen vědět váš názor, co byste udělali vy;) dikes ![]()
Příspěvek upraven 18.08.25 v 05:58
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Celkově společný dárek je pro mě hodně neosobní. Jeden vymyslel a dalších 7 se na mě vyprdlo.. Rozdělit wellness pobyt mezi 8 lidí nebude velká finanční částka, každý by potom mohl dát nějakou osobní maličkost.
Klidně kup dárek jen za sebe, ale ostatním bys to měla říct.
Já mám společné dárky ráda, většinou je využiji lépe než nějakou menší blbost.
No a nemáš třeba pochybnosti o tom dárku? Společný větší dárek v rodině jsem zažila párkrát, děláme to jen výjimečně. A bylo to fajn - koupila se věc, která udělala radost a normálně by ji jednotlivec nekoupil a oslavenec taky ne.
No právě ze mi možná nesedí ten welness. I kdyz ono je náročné vymyslet dárek pro někoho komu je nad 80 let. Já nevím no. ![]()
A oni pravidelne a radi na wellness jezdi? Ja bych asi osmdesatnikum takovy darek nedavala, neznam zadne takto stare lidi, co by si uzivali saunu a virivky. Nehlede na kardiovaskularni problemy. Ale treba pro vase je to vysneny darek
@tini píše: Více
Právě ze oni jezdi na welness, proto mi přijde ze to zase nebude pro ně nic 'speciálního ". Já treba chtěla koupit babičce 60 rudých růží a dědovi kvalitní parfém…uvazuju nad tim, nevím no nechci dělat proste nějaké zlo v rodině, kdyz jsou všichni pro a jeste tim treba pokazit oslavu, však víte jak to nekdy bývá.
@xavierka píše: Více
Tak společný dárek mi přijde fajn, my tak řešili s bráchou zlatou svatbu našich.
Dostali poukaz na dovolenou.
Plus vzpomínkové album. To jim udělalo velkou radost.
Přispěj na společný dárek a dej i za sebe, co uznáš za vhodné.
Já teda nevím, ale wellnes pro lidi v tomhle věku asi není nejlepší nápad ![]()
Já bych jim nechala udělat třeba knihu jejich společného života. Památku na společný život.
@arinecka píše: Více
Oni na něj jezdí, zakladatelka to pak v dalším příspěvku napsala.
Já osobně společné dárky vítám, protože to právě umožňuje zakoupit dražší dárek, který by si jednotlivec třeba nemohl dovolit (jak již tu bylo zmíněno). Neznamená to pro mě, že se na „mě lidi vyprdli“, ale naopak, že se spojili a popřemýšleli. Myslím si, že pokud je v dané skupině člověk, co daného člověka/lidi zná, tak jím vymyšlený společný dárek může mít naprosto bezkonkurenční úspěch.
Mmch. on i ten wellness se dá vybrat v různé kategorii, takže si umím představit, že se zaplatí třeba v rámci rodiny 40-50 tisíc za wellness.
Ocení člověk 60 růží? Já bych třeba nadšená nebyla, nejsem fanda řezaných květin a bylo by mi líto, že brzy zvadnou, navíc to vůbec není levná záležitost, takže možná investice do společného dárku plus nějaký osobní dárek nebude od věci.
Každopádně, věřím, že se člověk může i distancovat od společného dárku a prostě může mít vlastní iniciativu. Předpokládám, že hlavu ti nikdo neurve, jen je fajn to říct, ať s tebou nepočítají.
Pokud na něj jezdí, tak bych přispěla. Speciální to je už jen tím, že tam můžou pořád jet spolu.
Já bych ty růže vyhodila hned po odjezdu rodiny, jak bych měla první cestu k popelnici.
Parfémy jsou jedna z mála věcí, které si kupuji sama, každému to totiž při kontaktu s pkožkou voní jinak.
To už mi to welnes přijde rozumnější, zvlášť když na něj jezdí.
@Sany80s píše: Více
Jojo, už jsem dočetla. V tom případě to není špatný nápad, ale dala bych ještě něco jiného, vzpomínkového.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat