Dieta pred laparoskopií břicha

4838
30.1.13 11:58

dieta pred laparoskopii bricha

Ahoj holky.
Pristi tyden me ceka laparoskopie miznich uzlin a rekonizace. Prosim, podelite se o zkusenosti, co jist a urcite nejist tyden predem?
Ma nektera z Vas zkusenost s Chlorellou? muzu ji dale v tabletkach brat pred operaci nebo radeji vysadit?
V pripade, ze jste nektera byla u Apolinare na stejne operaci uvitam i nejake zkusenosti s docentem Kuzelem, resp. s endoskopickym oddelenim.

Moc Vam vsem dekuji za prispevky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9299
30.1.13 13:05

Já byla na laparoskopii dvakrát a v jídle bych se nijak neomezovala, je fakt, že bych asi nejedla zelí, který nadýmá. Ale raději bych se najedla, protože v nemocnici dají dietu sami a to nic k jídlu nedostaneš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4838
30.1.13 13:13

feeha

To mi je novinka, ale dekuji moc za tip. Ja dostala hotovy elaborat, co jist a co je zakazane, nehlede na ty famozni projimadla… ktere mam uzit den pred laparkou… jsem z toho celkem smutna, protoze ta dieta vylucuje zeleninu a ovoce, celozrnni pecivo, jogurty… coz teda je zaklad moji stravy :))

na tu prusvitnou polivku v nemocnici se teda netesim, to je fakt :)))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
30.1.13 13:17

Tak to mě ani nikdo neupozornil na to co jíst a co ne, asi taky záleží na tom zákroku.
Přeju hodně štěstí, ať to moc nebolí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
30.1.13 15:37

@nadus určitě jez jen bezezbytkovou stravu, já před laparkou taky dostala seznam a hrozně mě štvalo, že tam není zelenina a plno zdravých věcí, které normálně jím. ale asi 3 dny před laparkou manžel koupil 2 kg sladkého hrášku - lusků, no málem jsem vyletěla z kůže a samozřejmě se neudržela a snědla jsem ho tolik, kolik za celý rok ne :mrgreen: pak mi na oddělení (homolka) řekl primář den před laparkou, že si v klidu můžu zajít na oběd :) takže bych to až tak neprožívala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4838
30.1.13 15:42

ze luskyyyyyy

Mamangoooo / to je moje vaaasen, no jeste ze neni sezona, jinak by tam meli ze mne rebela :D… ja to urcite nejak vydrzim, ale prijde mi, ze cpat se proste testovinou atd je daleko pro muj organismus zatezujici nez dat si spenatovou polivku nebo brokolicovy krem :)… ach jo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuskaa
6.11.13 10:51
@nadus píše:
Ahoj holky.
Pristi tyden me ceka laparoskopie miznich uzlin a rekonizace. Prosim, podelite se o zkusenosti, co jist a urcite nejist tyden predem?
Ma nektera z Vas zkusenost s Chlorellou? muzu ji dale v tabletkach brat pred operaci nebo radeji vysadit?
V pripade, ze jste nektera byla u Apolinare na stejne operaci uvitam i nejake zkusenosti s docentem Kuzelem, resp. s endoskopickym oddelenim.Moc Vam vsem dekuji za prispevky!!!

Ahoj, taky k němu půjdu za čtrnáct dní a ty už to máš určitě za sebou ;-) můžeš mi říct, jak to šlo, jestli tě to pak bolelo a co jsi týden před tím jedla, protože mám zakázány skoro celý můj jídelníček :-/

• Citovat
  • Upravit
4838
6.11.13 11:20
@zuskaa píše:
Ahoj, taky k němu půjdu za čtrnáct dní a ty už to máš určitě za sebou ;-) můžeš mi říct, jak to šlo, jestli tě to pak bolelo a co jsi týden před tím jedla, protože mám zakázány skoro celý můj jídelníček :-/

ahojky, jasny uz je to pomalu zapomenuto :) zalezi na tom, co ti laparkou budou delat, jestli jenom proto, ze nemuzes otehotnet, tak ty holky co tam byly tak byly hned v pohode ani nemeli drenaz uz dostali veceri vubec je nic nebolelo…
ja to mela horsi, tezsi operace, vyvody jsem mela, drenaz, cevku brrrr… ale dalo se to vydrzet za den uz jsem sla domu… fakt to tam jde jak na bezicim pase. a sestricky na JIPCE jsou uzasne :)
co se tyce stravy tak to bylo slusne.. dodrzovala jsem to striktne, mne zachranil vyvar s nudlema, vydrzis…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuskaa
6.11.13 12:59
@nadus píše:
ahojky, jasny uz je to pomalu zapomenuto :) zalezi na tom, co ti laparkou budou delat, jestli jenom proto, ze nemuzes otehotnet, tak ty holky co tam byly tak byly hned v pohode ani nemeli drenaz uz dostali veceri vubec je nic nebolelo…
ja to mela horsi, tezsi operace, vyvody jsem mela, drenaz, cevku brrrr… ale dalo se to vydrzet za den uz jsem sla domu… fakt to tam jde jak na bezicim pase. a sestricky na JIPCE jsou uzasne :)
co se tyce stravy tak to bylo slusne.. dodrzovala jsem to striktne, mne zachranil vyvar s nudlema, vydrzis…

no mne budou hledat tělísko..nejdřív hysteroskopií (skrz hrdlo) a když bude někde mimo, tak pak až laparo..takže mě může čekat všelicos :-D a to jsi jedla vývar celý týden předtím? :-o já moc vývary nejim, takže to vidím na rýži, těstoviny a vařenou mrkvícku..to snad nevadí :-D ale co to pečivo? mužů třeba opečeny bílý tousty? jsem z toho všeho zmatená..
díky moc za rady

• Citovat
  • Upravit
4838
6.11.13 13:47
@zuskaa píše:
no mne budou hledat tělísko..nejdřív hysteroskopií (skrz hrdlo) a když bude někde mimo, tak pak až laparo..takže mě může čekat všelicos :-D a to jsi jedla vývar celý týden předtím? :-o já moc vývary nejim, takže to vidím na rýži, těstoviny a vařenou mrkvícku..to snad nevadí :-D ale co to pečivo? mužů třeba opečeny bílý tousty? jsem z toho všeho zmatená..
díky moc za rady

tak ano ja sem dost polivkova… takze ano vice mene vyvar, pak toust se syrem / jedla sem treba kureci prsa na stave s ryzi… nebo spagety se syrem. pecivo ne celozrnni… jedla sem detske vyzivy piskoty
mrkev kdyz ji prevaris a pak rozdrtis, ona neni bezezbytkova a nadyma, te sem se 48 hodin pred operaci uplne vyhla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4838
6.11.13 13:48
@zuskaa píše:
díky moc za rady

jo a jeste ti poradim, drz se jidelnicku na www.onkogyn.cz tam je to uplne krasne rozepsane co ano a co ne :) jinak drzim palecky, nevypada to na nejakou masakroidni operaci… je mozne ze za celou dobu te ani nic bolet nebude… tak jsem to mela s prvni operaci bez laparky :))) uplne supr!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ZuzSkaa
10.11.13 19:16
@nadus píše:
jo a jeste ti poradim, drz se jidelnicku na www.onkogyn.cz tam je to uplne krasne rozepsane co ano a co ne :) jinak drzim palecky, nevypada to na nejakou masakroidni operaci… je mozne ze za celou dobu te ani nic bolet nebude… tak jsem to mela s prvni operaci bez laparky :))) uplne supr!

Díky, snad to bude dobrý no..ale já na těch stránkách žádný jídelníček nemůžu najít :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4838
10.11.13 19:26
@ZuzSkaa píše:
Díky, snad to bude dobrý no..ale já na těch stránkách žádný jídelníček nemůžu najít :nevim:

podivej sem :) http://www.onkogyn.cz/…pred-operaci
drzim pesti, kdy to mas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ZuzSkaa
10.11.13 19:33
@nadus píše:
podivej sem :) http://www.onkogyn.cz/…pred-operaci
drzim pesti, kdy to mas?

jé děkuju :) tak to neni zase tak zlý. Dost tam toho dovolujou :) Čeká mě to příští úterý, tak snad to dopadne dobře všechno :roll:

• Citovat
  • Upravit
622
9.12.14 22:03

Ahoj holky, poradite mi někdo, v lejstrech mám psáno den před zakrokem snídaně jogurt, oběd vývar, Dale už jen tekutiny… Ten vývar ale nevím, zda jen voda jedno múzu ve vyvaru sníst zeleninu, testovinky… Jdu ve čtvrtek Rano na laparoskopii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí