Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, léčil jste se někdo s celkovou candidózou?? (mám problémy se zažíváním, hrozně povleklý bílý jazyk, nadýmání, bolesti hlavy) Měl jste někdo prášky od doktora? A jakou jste držely dietu? Chci se toho zbavit než otěhotním a nějak nevím jak… na netu se ty informace tak liší ![]()
Moje zkusenost je, ze se ji uplne zbavit nelze, ale urcite zmirnit a drzet to v unosnych mezich
prestat s konvencni medicinou-hlavne antibiotika
na taliri mit stejne bilkoviny jako zeleniny, nejmensi podil by meli mit sacharidy
zadny cukr, bilou mouku, dobry je i zkusit vynechat lepek, zaradit celozrnou ryzi, jahly, pohanku, lusteniny
zarazovat do jidelnicku hodne zelenych salatu, cesneku, hybat se
A to nejdulezitejsi-byt co nejvic psychicky v pohode a rovnovaze
No chce to celkovou očistu organizmu, nejlépe navštívit odborníka na celostní medicínu. Jde o to, že je potřeba vyčistit střevo a držet dietu. HLAVNĚ je to opravdu na dlouho aby se to nevrátilo.
http://nemoci.doktorka.cz/candidoza/
Dole je co jíst a nejíst, kromě jiného.
A Fungilen nebo kyselinou kaprylovou - nezkoušel jste někdo?
A vy jste to holky měly i v těhu? Bojím se jestli to nemůže mít nějaký vliv na mimi ![]()
Ahoj, já jsem se léčila pod dohledem Dr. Nouzy. Držela jsem „jenom“ dietu.Tu nejpřísnější a bez prohřešku. Bylo to drsné, ale teď už jím 9let normálně a nevím, co jsou kvasinky(ťuk ťuk ťuk).Druhá věc ale je, že si myslím, že mi ta dieta hodně zpomalila metabolismus
@aleba píše:
A vy jste to holky měly i v těhu? Bojím se jestli to nemůže mít nějaký vliv na mimi
muze
me se to u tretiho tehotenstvi rozjelo hnusne, udelala se mi plisen mezi prsty, spustila se u me nesnesitelna chut pouze na sladke, nemela jsem zadnou energii, no proste strasny problemy a dcera ma zdravotni problemy, coz si ted vycitam, ze jsem k tomu prispelo
proto ti radim, udelej pred otehotnenim co nejvic muzes, zmen celkove svuj zivotni styl, je to na cely zivot
a ghlavne se nenech v tehu unest nejakyma chutema, jako ja, porad se drz zdravyho jidelnicku
A co je s dcerou jestli se můžu ptát?
Ja už skoro měsíc nejím cukr, ovoce, bílou rýži, bílou mouku, chléb si peču doma celozrnný… k tomu ten Fungilen, jsou to nějaký bylinky… Zatím nemám pocit že by se to lepšilo ale nevím jestli mám sílu na tu nejpřísnější dietu
Zvlášť když mě manžel moc nepodporuje, sice nic neříká vyloženě, ale vidím že se myslí něco o hypochondrovi a štve ho, že o víkendech vaříme dva druhy obědů, nebo baští čočku…
@aleba ma docela vazne neurologicke problemy, hele treba to s tim vubec nesouvisi, ale ja trosku vinu citim
proste me tohle posledni trehotenstvi prevalcovalo a to ze se mi behem nej ta bestie silene rozmnozila, totalne me to prevalcovalo, plisen na nohou, nejaky hnusny bolaky, v poslednim mesici sileny ekzem na rukou, tak samozrejme me hnali na testy kvuli cholestazi, to bylo negativni, maso jsem nemohla ani videt, po sladkym a ovoci jsem se mohla utlouct, coz ma ta bestie nejradeji, ze
proste des
No moje dcerka má zase problém s ekzémem, tak si říkám jestli jsem to neměla už u prvního těhotenství ![]()
@aleba píše:
No moje dcerka má zase problém s ekzémem, tak si říkám jestli jsem to neměla už u prvního těhotenství
obe moje prvni deti trpi na ekzemy a u me se to objevilo uz v puberte, nasledek neustalych antibiotik a tehdejsi stravy
porad ta sama anonymni ![]()
Ach jo teda - já se dnes chystám k obvoďákovi, tak jsem zvědavá, doktoři prý tohle onemocnění moc neuznávají ![]()
@aleba píše:
Ach jo teda - já se dnes chystám k obvoďákovi, tak jsem zvědavá, doktoři prý tohle onemocnění moc neuznávají
no po pravdě, obvoďák ti s tímto moc nepomůže. třeba ti napíše i prášky ale jak je dobereš bude to zpět, píšu z vlastní zkušenosti.
Tak léčba candidy je opravdu velmi těžká a málokomu se podaří nad ní vyhrát, jelikož ji v těla má 90% veškeré populace a ani o tom neví. V mírnějším stádiu se projevuje jako chuť na sladké po každém jídle, postupně teda může sílit až do problémů, které jsou spojeny s mykózou vagíny, ekzémy, viditelné plísně na těle atd. atd…je toho hodně. Jako nejlepší test na candidu je plivnutí do sklenice vody hned po ránu (ještě předtím než si vyčístíš zuby). Pokud slina postupně do 30 min. padá ke dnu a tvoří ještě takovou táhlou stopu, máš to jisté…
Vyléčit je docela dost těžké. Žádné pečivo, (a kdo si myslí, že celozrné to zachrání, je na omylu), žádný rafinovaný cukr (ani třitnový ne) a žádné výrobky z něj (což jsou všechny na naašem trhu), pouze stévie (na přír. bázi) a taky mléko a všechny výrobky z něj. Taky ovoce v těžkém stádiu candidy není nejlepší, pouze kyselá jabka. Proti candidě je výborný česnek ve velkém, kys. kaprylová (já mám v kokosovém oleji), skořice a taky je výborný kefír z tibetské houbě, kdy laktobacily slušně kvasinku žerou a jedna z nejdůležitějších věcí je, si pořádně pročistit střevo a to klystýry nebo hydrocolon…
Ale ani to, že se z toho vyhrabeš ti nezaručuje výhru, ptž candida je prostě součást lidského těla a nedá se tak úplně zabít. Můžeš ji pouze hodně zmírnit (jak už jsem psala, jediná cesta je dieta bez cukrů, mouky a mléka a klystýr, očisty střeva), ale pak je to prostě boj do konce života.
Je pravda, že se všechny tvé neduhy (i teda candida) předávají dítěti ve formě krve, ale není to tak, že se už narodí se zaneseným střevem. Já candidu také mám, sice né ještě ve formě viditelných plísní a o této nemoci jsem před těhu nevěděla, takže jsem nic nevyčitila. Malé se teďka, ale snažím nedávat nic z mouky, nic z mléka a hlavně žádné sladkosti a nic sladkého (kromě ovoce). Vím, že to není ideální, ale pro takový způsob života se opravdu musíš rozhodnout a ne si jen říct, že měsíc nebudu jíst sladké a bude po všem…
Všechny infromace jsem vyčetla na zdravi-az.cz…hodně štěstí
@verciceek
já jsem odhodlaná, alespoň zatím, přestat se sladkostma, musím říct, že mi čokoláda nechybí tak jak jsem si mylsela
Moc bych chtěla za čas mimčo, a bojím se aby nebylo nějak marod ![]()
@Mišela1
A ty jsi držela nějakou dietu, když jsi ty prášky brala? A na candidu ti dělaly nějaký testy? krev nebo tak??