Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, rada bych se zeptala zda někdo držíte dietu při endometrioze? Na internetu jsem se docetla ze by se neměly mléčné výrobky, žádná pšenice, cukr, maso taky po málu, ovoce zelenina nejlépe vše bio. Za týden jdu na operaci, stravu jsem upravila už lehce před par týdny ale docela tapu v tom co vlastně jist. Pokud někdo držíte mohly byste napsat třeba vas jídelníček na jeden den? Moc dekuju
rada bych se vydala alternativnejsi cestou, hormony nemuzu z dalších zdravotních důvodů. Zatím jsem užívala gynex ve spojení s cytovitalem. Těhotenství teď nemám v plánu. Pokud mate i jiné rady nebi doporučení na produkt budu rada.
Ahoj. Já bych spíš doporučila zkoušet to postupně. Já jsem výrazně omezila maso (občas si dám rybu, hodně výjimečně bílé, červené vůbec). Cca po třech měsících jsem zaznamenala zmírnění bolestí (ale ne vymizení, další věc už vyřazovat nebudu, už se s tím dá žít). Ale zase známé to vůbec nepomohlo, jí vyhovovuje nejist mléčné výrobky. Ono teda záleží, proč to řešíš, já už další děti neplánuju, takže nemusím být tak radikální.
@Vokaju já děti plánuju ale za par let. Resim to jelikož mám hrozne bolesti, nemuzu nekdy bez léku fungovat v běžném životě.