Digestoř a filtry
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Digestoř a filtry
Ahoj, holky.budu asi za trubku, ale jdu se raději zeptat
Protože s tím mým není řeč.
Kupujeme novou digestoř, už je na cestě. Stejně jako ta stará má vývod ven z domu. Ale za stará odešla, protože kromě uhlíkového filtru nemá nic jiného a soused mi říkal
, že odešla právě kvůli tomu, že veškeré mastnoty šly do motoru - což je fakt po odkrytí těch dvou mřížek, tak je vevnitř vše mastné a prostě digestoř odešla ( po 6 letech, ale ty uhlíkové filtry se myly ). A já si myslím, protože to znám z domova
y ale tam jsme měli digestoř, která cyklovala doma, ne ven, že tam měl být ješte nějaký textilní filtr?
Doma mi to chlap nevěří - je zvyklý z bytu, že digestoř neměli - kuchyň hned u okna.
Tak nevím a jdi se raději poradit
protože dneska přijde nová
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak v digestoři jsou takový kovový filtry, co se dávají do myčky
ale mám jen tu co cirkuluje vzduch bez vývodu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@liptom Máš 2 druhy digestoří - obyčejnou a recirkulační. Obyčejná má odtah ven a hliníkové filtry, které umyješ např. v myčce. A recirkulační která obsahuje uhlíkový filtr. Ta se používá na místě, kde potřebuješ odstranit mastnotu a nemáš možnost odtahu ven. Nevýhoda je, že ti vlhkost z vaření zůstává v místnosti. Filtry do ní jsou drahé a musí se pravidelně vyměňovat. Některé mají i odtah ven (nebo do rekuperace), ale tam si tím filtrem snižuješ zbytečně výkon. Takže za mě obyčejnou a častěji vevnitř čistit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kateka.1 Vim, jaké typy digestoří jsou ![]()
Ale jak jsem zmínila ta.
mastnota se dostala i přes filtry až na motor a digestor se následně odporoučela k českému spánku. Dle souseda, který má také odtah ven jako asi 99% domu, tak nám tam chybí nějaké textilní filtry, které zamezí tomu, aby se nečistoty dostaly přes ty uhlíkové filtry. Víc, nevím.
a asi má pravdu, protože prostě ten bordel tam v disgetori je a je celá umastena a v háji. Jenomže, nemůžu nikde nic dohledat, kde a co koupit. Prý měly být na těch uhlíkových filtrech. Jinak my čistili jen ty filtry, nikdy digestoř vevnitř.
Jen zvenku a filtry, nic víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@liptom Žádné filtry navíc tam nejsou.
Mastnota se tam dostane tak jako tak i kdybys tam měla 10 filtru prostě třeba jednou ročně digestoř napadnu a celou ji vyčistím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JiříkMazlík
Tak fakt nevím. Soused má uvnitř čisto. A co vím z domova, kde byla obyčejná digestoř + textilní filtr, tak také nikdy se nečistila uvnitř.
Po otevření te naší po 6 letech nejde ta mastnota, ani omylem pryč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@liptom soused treba nevari tolik co vy a proto ji ma cistou ![]()
Ted jsem se divala na net a opravdu se prodava tukovy filtr. Ale nedokazu si predstavit, jak casto se musi menit, pokud opravdu kazdy den varis. A navic ti snizi ucinnost digestore a zvysi hlucnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@liptom pokud mas doma parni cistic, tak to vem tim a pujde to samo. Jedna z mala veci, na co to opravdu funguje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kateka.1 Soused nebo spíš jeho paní vaří denně ![]()
Parní čistič bohužel nemám. No, zkusím s tím něco provést, protože beztak máme novou. A po těch filtrech se podívám - prý se není jako každý
Hlučnost nám neva, máme tichou, navíc spotřeba typu A
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak máš 2 druhy digestorov, ako sa už písalo vyššie, že buď klasický alebo ten recikulační. a tie recikulačné majú filter, ktorý buď musíš umyť alebo ho vymeniť, takže asi najskôr myslel to. My sme si osobne brali ten recikulační z https://www.electronic-star.cz/…e/Digestore/ a jsme s ním spokojení a nic sa nám zatím nepokazilo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit