Dioptrické brýle v 5 letech

4133
20.5.14 20:24

dioprtrické brýle v 5 letech

Ahojky holky chtěla bych jsem se zeptat jestli vaše dítko nemělo něco s rohovkou a muselo kvůli toho nosit brýle? jak dlouho ty brýle nosilo než to pomohlo? a jak jste malé dítka donutily prosím nosit ty brýle? dneska jsem se dozvěděla, že má Davídek něco s rohovkou a kvůli toho bude nosit brýle a nevím jak bych ho měla donutit, ale v srpnu budeme muset jít znova na oční něco změřit dneska si to nenechal… takže snad to v srpnu zvládne dobře. malému je 5 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21631
20.5.14 20:33

Neco s rohovkou je dost vagni pojem ;) dcera dostala bryle taky v 5 letech, kdy ji diagnostikovali tupozrakost. Sly jsme spolu vybrat hezke obroucky a proste je nosila. U nas to bylo jednodussi v tom, ze bryle mame ja i manzel. Jinak vada se ji zlepsuje, po dvou letech jsme stahli dioptrie ze 6 na 3,5. Ale pocitam spis s tim, ze bude bryle nosit uz naporad. O vyhledu a dalsi lecbe si musíš hlavne promluvit s osetrujicim lekarek. Tyhle veci jsou strasne jndividualni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4133
20.5.14 20:43

@nozu moc děkuji ♥ mno ona mi právě jen řekla to, že má něco s rohovkou, ale neřekla mi nic k tomu :( u nás v rodině právě nikdo brýle nenosí tak mám s toho docela strach, že je nebude chtít :/ a že se mu třebas ve školce budou smát :( :( před 2 roky jsme byli taky u oční a má stejný nález jaký měl a tak řekla doktorka, že bude nosit brýlky. na další kontrolu jdeme v srpnu. dneska si právě nenechal změřit očička kolik by potřeboval dioptrii. a je to moc krásné, že se malinké za 2 roky zpravili očka :) je to krásný pokrok :) jsem zvědavá jak to bude u malého teda probíhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
20.5.14 20:44

Můj syn 3,5roku dostal brýle - má „jen“ 1,5dioptrie, jakási vada že vidí špatně jak na dálku, tak detaily hodně zblízka..
Zvykl si na ně velmi dobře, vybral si obroučky a prostě je nosí, víceméně od začátku celodenně, nebyl problém. Má je teď tak 4měsíce tuším.
On je tedy občas vidí u mě, nosím sice čočky ale sem tam i brýle.. ale prostě od začátku jsme mu říkali, jakej bude frajer a on to vzal uplně v klidu.. :nevim: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2037
20.5.14 20:46

Tak my mame bryle uz od 2,5 let- jelikoz k tomu ma gen predpoklady tak sem snim zasla na screening no a pak diky tomu k ocnimu… samozrejme je po me a noseni bryli nic moc - takze doma je nenosi, ale pokud je nekde jinde (mimo domov) tak je ma stale na sobe - takze sme z toho udelali vlastne takovej „doplnek na ven“ (je kdyby to cetla moje ocni)… oci se mu taky blbe merej, pac se boji cucet toho pristroje :roll:..jo a jsou mu 4roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21631
20.5.14 20:48

@milena13 bud v pohode. Skolku bych neresila. Klarce se nikdy nesmali. Nebyla tam jedina. Proste to vem pozitivni motivaci, at si vybere hezke obroucky a je treba hodne obdivovat :))) jen se priprav, ze to bude castka klidne kolem 2 tis. Tohle je dost drahy spas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4133
20.5.14 20:48

@Moni25 no já zatím nevím kolik bude mít dioptrii, protože si nenechal změřit očíčka nebo co to… já mám právě u Davídka strach, že je nosit nebude. u nikoho je právě nevidí :/ a právě jde od září do nulky tak se bojím, že se mu tam budou smát a přestane je nosit :(
a tak to je tvůj malinký moc šikovný, že je krásně nosí :) u nás mám fakt obavy, že je nosit nebude, je jak raubíř tak i velká cíťa :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4133
20.5.14 20:51

@Measmille no takže to máme stejné s dětmi, malý taky má moc velký strach s toho přístroje dneska mu očíčka nezměřila a musíme tam jít v srpnu tak snad si je nechá změřit jinak nevím jaké brýlky mu dá :( a asi to tak bude i u Dády jak u tvého malého… toho se vážně bojím anebo je zničí a nic s tím neudělám :( :( jo jinak má mamka jak byla malá tak taky měla brýle a má 12 letá sestra je má 2 roky, ale jinak s rodiny nikdo brýle nemá. takže nevím zda je bude nosit anebo ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4133
20.5.14 20:52

@nozu ano to vím, že to bude hodně drahé :( mé sestře mamka kupovala obyč brýle za 1000kč. ale babička mu je bude kupovat na narozeniny tak já za to nedám ani kačku :) a zkusím to tak jak radíš děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
20.5.14 20:52
@milena13 píše:
@Moni25 no já zatím nevím kolik bude mít dioptrii, protože si nenechal změřit očíčka nebo co to… já mám právě u Davídka strach, že je nosit nebude. u nikoho je právě nevidí :/ a právě jde od září do nulky tak se bojím, že se mu tam budou smát a přestane je nosit :(
a tak to je tvůj malinký moc šikovný, že je krásně nosí :) u nás mám fakt obavy, že je nosit nebude, je jak raubíř tak i velká cíťa :(

A co když si ty brýle koupíš taky?? Prostě podle módy bez dioptrií, maminka nosí tak bude nosit také…proč by se mu děti smály?? Tam bude jedinej s okulárem??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21631
20.5.14 20:53

@milena13 tak na tom uz ted pracujte. Prilezitostne si muzete hrat na ocare, na ulici obdivuj lidi s brylemi, kdyz půjdete kolem optiky, tak muzete vybirat ve vyloze obroučky. Jen to pak neprehnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4133
20.5.14 21:01

@S.Ivanka no tak to mě nenapadlo :D moc děkuji za nápad :) takže si taky koupím brýle třebas sluneční a bude klid :D musíme na děti politicky, že ano?
no právě bydlím v kolonce kde bydlí hodně romů a víš jací jsou sice všichni takoví nejsou a nevím jestli tam někdo bude mít brýle. jde do nulky a jak jsem byla na zápisu tak tam žádné dítka nebyli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4133
20.5.14 21:02

@nozu děkuji moc moc taky vyzkouším :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
20.5.14 21:04
@milena13 píše:
a tak to je tvůj malinký moc šikovný, že je krásně nosí :) u nás mám fakt obavy, že je nosit nebude, je jak raubíř tak i velká cíťa :(

no já mám takové složíté dítko (taky Davídek) - vše musí být podle pravidel, pořád stejně atd, nemá rád změny když o nich neví předem atd.. a tohle bylo fakt v pohodě.. jediný, co nerozdejchal bylo rozkapání očí před změřením, to se tam vzteknul.. ale jinak fakt dobrý, podle mě když mu to podáš jako přednost veme to tak.. já se i ve školce dohodla, aby paní učitelky vysvětlily, že to je „přednost“ a nikdo se mu nesmál, případně mě informovaly..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4133
20.5.14 21:30

@Moni25 no já mám dítko 2 povah.je strašně moc citliví skoro stále pláče a donedávna jak jsme mu říkali Davide tak brečel, že je Davídek. teď pláče když si třebas zapíná botku a mi pomalinku jdeme.tak začne brečet a řvát počkejte počkejte… druhá povaha je, že všechno co má nové tak rozbije. kvůli té citlivosti jdeme 26.6 na psychologii :( doporučili mi to 3 doktorky :( :(
děkuji taky vyzkouším s tou předností možná to na něj zabere :) a ve školce to řeknu učitelce. a uvidíme… manžel mi dneska řekl, že když se mu budou smát ve školce tak zbije jak to dítko tak i rodiče :D :D ale to si dělal srandu, ale já bych jsem si rozhodně potom promluvila jak s učitelkou tak i s rodiči od toho dítka a možná by potom byl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí