Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holky chtěla bych jsem se zeptat jestli vaše dítko nemělo něco s rohovkou a muselo kvůli toho nosit brýle? jak dlouho ty brýle nosilo než to pomohlo? a jak jste malé dítka donutily prosím nosit ty brýle? dneska jsem se dozvěděla, že má Davídek něco s rohovkou a kvůli toho bude nosit brýle a nevím jak bych ho měla donutit, ale v srpnu budeme muset jít znova na oční něco změřit dneska si to nenechal… takže snad to v srpnu zvládne dobře. malému je 5 let
Neco s rohovkou je dost vagni pojem
dcera dostala bryle taky v 5 letech, kdy ji diagnostikovali tupozrakost. Sly jsme spolu vybrat hezke obroucky a proste je nosila. U nas to bylo jednodussi v tom, ze bryle mame ja i manzel. Jinak vada se ji zlepsuje, po dvou letech jsme stahli dioptrie ze 6 na 3,5. Ale pocitam spis s tim, ze bude bryle nosit uz naporad. O vyhledu a dalsi lecbe si musíš hlavne promluvit s osetrujicim lekarek. Tyhle veci jsou strasne jndividualni.
@nozu moc děkuji ♥ mno ona mi právě jen řekla to, že má něco s rohovkou, ale neřekla mi nic k tomu
u nás v rodině právě nikdo brýle nenosí tak mám s toho docela strach, že je nebude chtít :/ a že se mu třebas ve školce budou smát
před 2 roky jsme byli taky u oční a má stejný nález jaký měl a tak řekla doktorka, že bude nosit brýlky. na další kontrolu jdeme v srpnu. dneska si právě nenechal změřit očička kolik by potřeboval dioptrii. a je to moc krásné, že se malinké za 2 roky zpravili očka
je to krásný pokrok
jsem zvědavá jak to bude u malého teda probíhat.
Můj syn 3,5roku dostal brýle - má „jen“ 1,5dioptrie, jakási vada že vidí špatně jak na dálku, tak detaily hodně zblízka..
Zvykl si na ně velmi dobře, vybral si obroučky a prostě je nosí, víceméně od začátku celodenně, nebyl problém. Má je teď tak 4měsíce tuším.
On je tedy občas vidí u mě, nosím sice čočky ale sem tam i brýle.. ale prostě od začátku jsme mu říkali, jakej bude frajer a on to vzal uplně v klidu..
![]()
Tak my mame bryle uz od 2,5 let- jelikoz k tomu ma gen predpoklady tak sem snim zasla na screening no a pak diky tomu k ocnimu… samozrejme je po me a noseni bryli nic moc - takze doma je nenosi, ale pokud je nekde jinde (mimo domov) tak je ma stale na sobe - takze sme z toho udelali vlastne takovej „doplnek na ven“ (je kdyby to cetla moje ocni)… oci se mu taky blbe merej, pac se boji cucet toho pristroje
..jo a jsou mu 4roky
@milena13 bud v pohode. Skolku bych neresila. Klarce se nikdy nesmali. Nebyla tam jedina. Proste to vem pozitivni motivaci, at si vybere hezke obroucky a je treba hodne obdivovat
jen se priprav, ze to bude castka klidne kolem 2 tis. Tohle je dost drahy spas…
@Moni25 no já zatím nevím kolik bude mít dioptrii, protože si nenechal změřit očíčka nebo co to… já mám právě u Davídka strach, že je nosit nebude. u nikoho je právě nevidí :/ a právě jde od září do nulky tak se bojím, že se mu tam budou smát a přestane je nosit ![]()
a tak to je tvůj malinký moc šikovný, že je krásně nosí
u nás mám fakt obavy, že je nosit nebude, je jak raubíř tak i velká cíťa ![]()
@Measmille no takže to máme stejné s dětmi, malý taky má moc velký strach s toho přístroje dneska mu očíčka nezměřila a musíme tam jít v srpnu tak snad si je nechá změřit jinak nevím jaké brýlky mu dá
a asi to tak bude i u Dády jak u tvého malého… toho se vážně bojím anebo je zničí a nic s tím neudělám
jo jinak má mamka jak byla malá tak taky měla brýle a má 12 letá sestra je má 2 roky, ale jinak s rodiny nikdo brýle nemá. takže nevím zda je bude nosit anebo ne
@nozu ano to vím, že to bude hodně drahé
mé sestře mamka kupovala obyč brýle za 1000kč. ale babička mu je bude kupovat na narozeniny tak já za to nedám ani kačku
a zkusím to tak jak radíš děkuji ![]()
@milena13 píše:
@Moni25 no já zatím nevím kolik bude mít dioptrii, protože si nenechal změřit očíčka nebo co to… já mám právě u Davídka strach, že je nosit nebude. u nikoho je právě nevidí :/ a právě jde od září do nulky tak se bojím, že se mu tam budou smát a přestane je nosit
a tak to je tvůj malinký moc šikovný, že je krásně nosíu nás mám fakt obavy, že je nosit nebude, je jak raubíř tak i velká cíťa
A co když si ty brýle koupíš taky?? Prostě podle módy bez dioptrií, maminka nosí tak bude nosit také…proč by se mu děti smály?? Tam bude jedinej s okulárem??
@milena13 tak na tom uz ted pracujte. Prilezitostne si muzete hrat na ocare, na ulici obdivuj lidi s brylemi, kdyz půjdete kolem optiky, tak muzete vybirat ve vyloze obroučky. Jen to pak neprehnat.
@S.Ivanka no tak to mě nenapadlo
moc děkuji za nápad
takže si taky koupím brýle třebas sluneční a bude klid
musíme na děti politicky, že ano?
no právě bydlím v kolonce kde bydlí hodně romů a víš jací jsou sice všichni takoví nejsou a nevím jestli tam někdo bude mít brýle. jde do nulky a jak jsem byla na zápisu tak tam žádné dítka nebyli.
@milena13 píše:
@Moni25 no já zatím nevím kolik bude mít dioptrii, protože si nenechal změřit očíčka nebo co to… já mám právě u Davídka strach, že je nosit nebude. u nikoho je právě nevidí :/ a právě jde od září do nulky tak se bojím, že se mu tam budou smát a přestane je nosit
a tak to je tvůj malinký moc šikovný, že je krásně nosíu nás mám fakt obavy, že je nosit nebude, je jak raubíř tak i velká cíťa
no já mám takové složíté dítko (taky Davídek) - vše musí být podle pravidel, pořád stejně atd, nemá rád změny když o nich neví předem atd.. a tohle bylo fakt v pohodě.. jediný, co nerozdejchal bylo rozkapání očí před změřením, to se tam vzteknul.. ale jinak fakt dobrý, podle mě když mu to podáš jako přednost veme to tak.. já se i ve školce dohodla, aby paní učitelky vysvětlily, že to je „přednost“ a nikdo se mu nesmál, případně mě informovaly..
@Moni25 no já mám dítko 2 povah.je strašně moc citliví skoro stále pláče a donedávna jak jsme mu říkali Davide tak brečel, že je Davídek. teď pláče když si třebas zapíná botku a mi pomalinku jdeme.tak začne brečet a řvát počkejte počkejte… druhá povaha je, že všechno co má nové tak rozbije. kvůli té citlivosti jdeme 26.6 na psychologii
doporučili mi to 3 doktorky
![]()
děkuji taky vyzkouším s tou předností možná to na něj zabere
a ve školce to řeknu učitelce. a uvidíme… manžel mi dneska řekl, že když se mu budou smát ve školce tak zbije jak to dítko tak i rodiče
ale to si dělal srandu, ale já bych jsem si rozhodně potom promluvila jak s učitelkou tak i s rodiči od toho dítka a možná by potom byl klid.