Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky
mám taky dotaz! Dokedy vaše ratolesti pili s flašky?? Malá ma 3roky a 4mesiace a každé ráno bola zvyknutá pit kakajíčko s flašky (avent) a flaška sa nám zlomila a už nechcem dávať novú.. A kakao s hrnčeku mi nevypije cele..
@PDM1 Rozhodně nemíním mít dítě do tří let na flašce. Klukovi bude rok a už uvažuji, že ho začnu na večerní mlíko přeškolovat alespoň na učící hrnek.
Tak cca do2 let, pak dostali toto http://www.ikea.com/…13399_S4.JPG
Do 18 měsíců flaška, pak učící hrnecek a nebyl problém. Tu flasku mela jenom na mléko, jinak od 6 měsíců pila z uciciho hrnecku.
Příspěvek upraven 19.05.14 v 08:55
O roka a půl šly z kojenecké láhve na učící hrníček a kolem těch 2 přecházely na normální hrníček či láhve typu „jupík“.
Tříleté dítko mi přijde už hoodně staré, aby pilo z koj. láhve - ráno by kakao, čaj apod dostala buď do hrníčku, popř. hrníčku s brčkem.
V 18 měsících už pil z různých druhů učících hrníčků, brčkem, apod. Ve 3 letech pít z flašky mi přijde na to už dost velká. ![]()
@PDM1 píše:
Ahoj maminkymám taky dotaz! Dokedy vaše ratolesti pili s flašky?? Malá ma 3roky a 4mesiace a každé ráno bola zvyknutá pit kakajíčko s flašky (avent) a flaška sa nám zlomila a už nechcem dávať novú.. A kakao s hrnčeku mi nevypije cele..
Syn pije dodnes…
Ale jen ráno - do flašky s dudlikem (a má tam pořádnou ďuznu), mu dělám čaj do auta, když jedou do školky…když jsme doma, má to také ve flašce (ono je to i více odolnější vylití
)
Jinak pije z hrnečku - když není flaška, absolutně nemá problém pít z hrnku.
@PDM1 Dcera nemá problém pít ze skleničky, ale mlíko ráno pije stále z flašky (má tam velkou díru). Z hrnku mlíko nechce, ani brčkem, dokonce ani kakao. Nijak nás to neomezuje, tak to nechávám, dokud to chce. Znám víc takových dětí.
Kluk pil z flašky mlíko asi do 2,5 let. Pak přešel na mlíko z hrnečku.
Jinak já měla večerní rituál - Sunar z flašky do 7 let, kdy jsem jí odbourala kvůli škole v přírodě ![]()
Moje mala je kojena (porad) a zadnou lahev nikdy nechtela. Koupila jsem Tommee Tippee nic, Avent nic…pak jsem koupila sippy cup (nevim jak tomu rikate v cr) od NUKu a hura
No ale uz ani to nechce, pije bud z kelimku a nebo z hrnicku s tim cucackem, ale ma to ten volnej prutok. A neni ji jeste ani rok. Myslim, ze Tvuj uz ma na case ![]()
Tu flasku sme pouzivali oba rano a cely den v pohode pouziva hrnceky atd. Ja nej tu flasku dat uz nechcem, ale rano ako som hej sla robit kakao tak bola tam pripravena flaska (babicka) ![]()
U nás se pije jen z flašky nebo hrnku. Žádný učící hrneček či pítko neprošlo. takže tak padesát na padesát. Je fakt, že když by měl jen flašku, tak toho vypije hodně s hrnkem ho musíme pořád pobízet. A ráno je zvyklý dát si ještě v posteli mlíko, to bych mu do hrnku dala špatně v poloze ležmo ![]()
@lovesmile jo,je z ikey, přijde mi super, člověk vidí, kolik tam toho je a nemá to tu odvzdušňovací dírku, takže je fuk, z jaké strany dítě pije, sjinými se občas polévají, že to teče toudírkou