Změna trvalého bydliště dítěte.

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2746
16.5.14 15:33

Změna trvalého bydliště dítěte.

Ahoj holky,
včera jsme měnili synovi trvalé bydliště ke tchánům (důvod - přijetí do školky), zajímá mě, kam všude je nutné nahlásit tuto změnu.
Díky info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
vin
1327
16.5.14 15:37

Urcite zdrav. pojišťovně a dětskému dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vin
1327
16.5.14 15:38

Určitě na Úřad prace - výplata rodičovského prispevku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
16.5.14 15:44

@Klarinetka1
Jak se změna provádí?
Já myslela, že trvalé bydliště dítěte je automaticky podle bydliště matky. Zanedlouho se budu s malou stěhovat od ex, tak jsem myslela, že přehlášením mého bydliště bude malá automaticky přehlášená taky.

• Citovat
  • Upravit
2746
16.5.14 15:44

@vin na malého už rodičovský příspěvek nemám, tak asi bude stačit na pojištovna a pediatrička. díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
16.5.14 15:46

@Martina.ova ano to má podle místa matky. My ale syna budem dávat do jiného města do školky a proto ho hlásíme ke tchánům.
Nic extra se k tomu nepotřebovalo, jen jeho rodný list a jeden z vlastníků domu, kam se dítě hlásí (v našem případě tchýně) si s sebou vezme OP. Na matrice se vyplní jen jeden formulář.

Příspěvek upraven 16.05.14 v 15:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vin
1327
16.5.14 15:46
@Martina.ova píše:
@Klarinetka1
Jak se změna provádí?
Já myslela, že trvalé bydliště dítěte je automaticky podle bydliště matky. Zanedlouho se budu s malou stěhovat od ex, tak jsem myslela, že přehlášením mého bydliště bude malá automaticky přehlášená taky.

Automaticky je to jen při narozeni, pak už ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.5.14 16:02
@Martina.ova píše:
@Klarinetka1
Jak se změna provádí?
Já myslela, že trvalé bydliště dítěte je automaticky podle bydliště matky. Zanedlouho se budu s malou stěhovat od ex, tak jsem myslela, že přehlášením mého bydliště bude malá automaticky přehlášená taky.

né, nebude. Automaticky je to jen při porodu. Potom už to musíš přehlašovat sama Ty - tam, kde nahlásíš sebe, nahlaš i dítě. Dítěti nahlásit změnu na zdrav.poj, u lékaře. Sobě všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
16.5.14 16:03

Děkuji všem za info :kytka: Zase jsem o něco chytřejší

• Citovat
  • Upravit
mončís
16.5.14 16:05

Ty vado, mam mesic zmeneny trvaly pobyt. V pondeli teda obvolam kvuli dveri. Diky:)

• Citovat
  • Upravit
72725
16.5.14 16:11

@mončís kvůli komu? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
16.5.14 16:16

To projde, když tam nemáš trvalé bydliště i ty? Jinak já jsem na pojišťovnu nic nehlásila- mají to z registru obyvatel. Ale nevím, jestli to tak mají všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
16.5.14 16:24

Kruci my jsme u syna měnili trvalý pobyt vrámci stejného města a nic jsem nikde nehlásila, i na tu zdrav. pojišťovnu se to musí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.5.14 16:30
@poplach píše:
To projde, když tam nemáš trvalé bydliště i ty? Jinak já jsem na pojišťovnu nic nehlásila- mají to z registru obyvatel. Ale nevím, jestli to tak mají všechny.

můžeš dítěti nahlásit TP kde chceš, pokud k tomu dá majitel nemovitosti souhlas. To není problém. Jinak na pojišťovnu to nahlásit máš Ty, oni si lidi v centrálním registru nevyhledávají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.5.14 16:30
@Mišela1 píše:
Kruci my jsme u syna měnili trvalý pobyt vrámci stejného města a nic jsem nikde nehlásila, i na tu zdrav. pojišťovnu se to musí?

jo, dokonce to máš všude uvedené, že je Tvou povinností změny neprodleně ohlásit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí