Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
včera jsme měnili synovi trvalé bydliště ke tchánům (důvod - přijetí do školky), zajímá mě, kam všude je nutné nahlásit tuto změnu.
Díky info.
@Klarinetka1
Jak se změna provádí?
Já myslela, že trvalé bydliště dítěte je automaticky podle bydliště matky. Zanedlouho se budu s malou stěhovat od ex, tak jsem myslela, že přehlášením mého bydliště bude malá automaticky přehlášená taky.
@vin na malého už rodičovský příspěvek nemám, tak asi bude stačit na pojištovna a pediatrička. díky
@Martina.ova ano to má podle místa matky. My ale syna budem dávat do jiného města do školky a proto ho hlásíme ke tchánům.
Nic extra se k tomu nepotřebovalo, jen jeho rodný list a jeden z vlastníků domu, kam se dítě hlásí (v našem případě tchýně) si s sebou vezme OP. Na matrice se vyplní jen jeden formulář.
Příspěvek upraven 16.05.14 v 15:46
@Martina.ova píše:
@Klarinetka1
Jak se změna provádí?
Já myslela, že trvalé bydliště dítěte je automaticky podle bydliště matky. Zanedlouho se budu s malou stěhovat od ex, tak jsem myslela, že přehlášením mého bydliště bude malá automaticky přehlášená taky.
Automaticky je to jen při narozeni, pak už ne.
@Martina.ova píše:
@Klarinetka1
Jak se změna provádí?
né, nebude. Automaticky je to jen při porodu. Potom už to musíš přehlašovat sama Ty - tam, kde nahlásíš sebe, nahlaš i dítě. Dítěti nahlásit změnu na zdrav.poj, u lékaře. Sobě všude.
Ty vado, mam mesic zmeneny trvaly pobyt. V pondeli teda obvolam kvuli dveri. Diky:)
To projde, když tam nemáš trvalé bydliště i ty? Jinak já jsem na pojišťovnu nic nehlásila- mají to z registru obyvatel. Ale nevím, jestli to tak mají všechny.
Kruci my jsme u syna měnili trvalý pobyt vrámci stejného města a nic jsem nikde nehlásila, i na tu zdrav. pojišťovnu se to musí?
@poplach píše:
To projde, když tam nemáš trvalé bydliště i ty? Jinak já jsem na pojišťovnu nic nehlásila- mají to z registru obyvatel. Ale nevím, jestli to tak mají všechny.
můžeš dítěti nahlásit TP kde chceš, pokud k tomu dá majitel nemovitosti souhlas. To není problém. Jinak na pojišťovnu to nahlásit máš Ty, oni si lidi v centrálním registru nevyhledávají.
@Mišela1 píše:
Kruci my jsme u syna měnili trvalý pobyt vrámci stejného města a nic jsem nikde nehlásila, i na tu zdrav. pojišťovnu se to musí?
jo, dokonce to máš všude uvedené, že je Tvou povinností změny neprodleně ohlásit ![]()