Může uspět se střídavou péčí?

Anonymní
14.5.14 20:20

Může uspět se střídavou péčí?

Mám dotaz. S bývalým partnerem nemáme moc dobré vztahy. Jsme od sebe dva roky, máme tříleté dítě. Začal mi vyhrožovat střídavou péčí. Sám už má jinou rodinu a dalším dvouletým dítětem. Nejvíc mě děsí fakt, že bydlíme blízko sebe, cca 5 km, takže se střídáním by problém nebyl a to je právě ten problém. Opustil nás v době, kdy jsme prožívali těžké období, malý měl před vážnou operací, s novou partnerkou čekal dítě už v době, kdy se ke mě normálně vracel domů a já nic nevěděla. Já vím, že tohle je náš problém a soud by tohle asi nezajímalo, ale jen bych chtěla vědět, myslíte, že by měl šanci uspět? Nedávno měl oplétačky s policií, chytili ho v Neměcku, kam převážel lidi s kradeným zbožím. Což by podle mu podle mě asi u soudu moc nepomohlo. Četla jsem na netu, že 95% dětí je svěřováno matkám, ale ani to mě neuklidnilo. Právě kvůli tomu bydlišti. Jsme blízko od sebe, dítě by de facto nemuselo měnit skoro nic a to mě děsí. A on to ví a zneužívá toho, já si nedovedu představit, být týden v kuse bez mého dítěte :-(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35438
14.5.14 20:23

O dítě momentálně pečuješ ty? Jak často si ho bere? Soud málokdy nařídí střídavku, když s tím oba rodiče nesouhlasí, malé děti opravdu vzhledem k věku svěřují matce, pokud u ní není nějaké závažné pochybení. A chlapi střídavkou často opravdu jen vyhrožují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
14.5.14 20:25

Taky si myslím, že mu střídavka neprojde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
14.5.14 20:28

Střídavka mu nevyjde…dítě je malé a hlavně na něj není zvyklé…rozešli jste se, pokud to chápu, když mu byl rok…? Takže ho vídá jak často? Jednou za 14 dní???
Myslím, že můžeš být v klidu…i když záleží na soudci…no…

• Citovat
  • Upravit
4490
14.5.14 20:28

U takto malých dětí střídavou péči myslím nedávají-

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2406
14.5.14 20:29

Šanci má malou. Pokuď je dítě spokojené a s jakoukoliv změnou nesouhlasí oba rodiče či není potřebná vzhledem ke stavu dítěte (zanedbaná péče, týrání), tak se péče nemění. Maximálně by mohl dostat rozšířenou, ale střídavou určitě né, vzlášť když vaše vztahy jako rodičů nejsou dobré. Na střídavou péči je zapotřebí nejen blízké bydliště, ale hlavně komunikace.
Pokuď si dítě bere pouze každý druhý víkend a půjde před soud, sama navrhni nějaký kontakt i v týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6203
14.5.14 20:30

Zalezi na soudci, bud a nebo. Nicmene i 3lete se sveruji obcas do stridavky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
14.5.14 20:43

Sestřenice řešila nyní rozvod (mají 4letého syna) a má bohužel opačnou zkušenost. Manžel hrozil střídavou péčí a soud mu vyšel vstříc. Nechal si potvrdit svým zaměstnavatelem falešnou pracovní dobu (byl to jeho kamarád a vyšel mu vstříc), aby mohl tvrdil, že to bude stíhat. Když to nestíhal, neváhal zapojit prarodiče. Soud mu vyhověl :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
14.5.14 20:58

Tak u 3letého už je to reálné, ale ne moc pravděpodobné..držím palce. chápu tě, taky bych to nezvládla, týden s dětma být, týden ne :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
14.5.14 20:59

U tříletého dítěte, pokud se normálně s otcem vídá, otec je schopný zajistit jeho potřeby, má otec na střídavku velmi slušnou šanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
14.5.14 21:15

Záleží na konkrétním soudci. Pokud je dítěti více než 3 roky, bohužel nevidím důvod, proč by mu to nemuselo projít. Pokud měl oplétačky se zákonem, ale neohrožoval tím život nebo zdraví někoho, tak to taky valný význam nemá. Záleží, co se přesně stalo.

Navíc, pokud má novou rodinu, zázemí a Tvé dítě u otce nového sourozence, je to spíš plus pro otce než pro Tebe. To samé, že bydlíte v blízkosti 5 km a dítě by v budoucnu chodilo do stejné školky, školy, kroužků.
Pokud mu střídavka neprojde teď(a doufám, že ne),tak až bude dítě starší, šance je čím dál větší.

Se střídavou péčí nesouhlasím, jsem toho názoru, že dítě patří k matce(otec je taky stejně důležitý, ale ve funkční rodině má jinou úlohu než celodenně osobně pečovat o dítě)..Ale stále častěji je vyhověno otci i malého dítěte, který tento typ péče požaduje..Je mu vyhověno i proti vůli matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5328
14.5.14 21:38

Nejpřesnější informace získáš, když se dojdeš zeptat na orgán sociálně právní ochrany dětí u vás v bydlišti - ti budou naprosto přesně vědět, jak Váš místně příslušný soud střídavku nařizuje a za jakých podmínek, jestli se nepletu, oni se k tomu vždycky vyjadřují a zastupují u soudu dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.14 21:43

Díky za názory, s otcem se vídá 3× týdně, spíš všední dny, víkendy zřídkakdy, jedině, když ho teřba bere na nějakou akci nebo tak. Nespává u něj. Ne že by otec nechtěl, prostě to takhle máme dohodnutý, já přes týden pracuji, takže víkendy trávím celé s malým. Potíž je v tom, že nic nemáme určené soudně, prozatím bylo vše v pohodě, ale najednou začal dělat problémy, já vím, jsem blbá, měla jsem to udělat hned, ale zezačátku jsme se na všem dohodli a celé dva roky to fungovalo, nevim, co se najendou děje. Já z toho mám fakt strach, to bydliště a zájem otce…on toho zneužívá, klade si podmínky a já mám strach mu nevyhovět. On nemá co ztratit, může jedině získat, ale mě by to položilo být týden bez prcka :-( S tou policií to nic vážného nebylo, prostě jen vozi čorkaře a převáděl přes hranice, nevim jestli by mu to nějak ublížilo :-/

• Citovat
  • Upravit
72725
15.5.14 07:38
@Anonymní píše:
Mám dotaz. S bývalým partnerem nemáme moc dobré vztahy. Jsme od sebe dva roky, máme tříleté dítě. Začal mi vyhrožovat střídavou péčí. Sám už má jinou rodinu a dalším dvouletým dítětem. Nejvíc mě děsí fakt, že bydlíme blízko sebe, cca 5 km, takže se střídáním by problém nebyl a to je právě ten problém. Opustil nás v době, kdy jsme prožívali těžké období, malý měl před vážnou operací, s novou partnerkou čekal dítě už v době, kdy se ke mě normálně vracel domů a já nic nevěděla. Já vím, že tohle je náš problém a soud by tohle asi nezajímalo, ale jen bych chtěla vědět, myslíte, že by měl šanci uspět? Nedávno měl oplétačky s policií, chytili ho v Neměcku, kam převážel lidi s kradeným zbožím. Což by podle mu podle mě asi u soudu moc nepomohlo. Četla jsem na netu, že 95% dětí je svěřováno matkám, ale ani to mě neuklidnilo. Právě kvůli tomu bydlišti. Jsme blízko od sebe, dítě by de facto nemuselo měnit skoro nic a to mě děsí. A on to ví a zneužívá toho, já si nedovedu představit, být týden v kuse bez mého dítěte :-(

ano, může uspět se střídavkou - má k tomu i předpoklady. To, že Ti ublížil, není důvod, aby nefungoval jako otec. Pokud dítě neohrožuje, tak není problém. A to, že Ty si neumíš představit týden bez dítěte? Tak si představ, že to dítě prožívá to samé bez táty. Chce to víc tolerance a zapomenout na to, že ti ublížil atd.. Děláš to pro dítě, né pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.5.14 07:40

@terinka4444 @Saman @cverunka @Jitka1976 Holky, proč myslíte, že střídavku nedají, Právě proto, že dítku už jsou 3, tak je ta šance hodně velká. 3 roky bývá taková pomyslná hranice, pak už s tím soudci nemají problém. A bydliště u sebe atd, vše tomu nahrává. Navíc dítě je na něj zvyklé - tráví s ním dost času. Tohle problém fakt nebude :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí