Diplomová práce PrF MU

Anonymní
11.1.23 07:52

Diplomová práce PrF MU

Ahoj, prosím anonymně, zatím je to pouze v rámci úvah…

Přemýšlím, jestli se přihlásit do navazujícího studia na Právnické fakultě Masarykovy univerzity v Brně. Ale popravdě už se mi moc nechce, tak uvažuji, jestli se mi to „vyplatí“ vzhledem k vynaloženému úsilí.

Nevíte někdo, jestli je např. možné psát diplomovou práci jako rozšíření Bc. práce? Jestli se dá použít jako základ…

Příp. prosím jakékoliv praktické informace a upozornění. Chodím do práce, mám rodinu, tak nevím, jestli na to ještě budu stačit.

Děkuji. :kytka:

Lucka

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Aleriga
11.1.23 07:59

Jaké navazující studium máš konkrétně na mysli?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.1.23 08:05

@Aleriga Veřejná správa.

• Citovat
  • Upravit
2402
11.1.23 09:34

Téma můžeš mít podobné, v zásadě i stejné, ale musí tam být přesah nebo prohloubení. Není to o tom, že přidáš 20-30 stránek a hotovo. :)

Např. kdybys měla Bc. téma „Bramborové knedlíky: klady a zápory“, tak můžeš psát mgr. téma třeba „Bramborové knedlíky v zrcadle dějin“ nebo „Komparativní analýza bramborových a houskových knedlíků“.

Jde o to, aby ten text nebyl stejný a něco nového přinesl. Můžeš se citovat, ale nemělo by to přesáhnout nějaké únosné procento.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.23 09:42

@Tomie :kytka: Děkuji. Tak jsem to myslela. Protože ani z předchozího studia na jiné fakultě neznám nikoho, kdo by v diplomce navázal na téma bakalářky, tak nevím, jak moc běžné/tolerované to je. Někde jsem četla, že snad v rigo řízení může tvořit diplomka nejvýš 30% práce, ale v tomto případě tedy nevím, moje bakalářka měla spíš rozsah diplomky a nemělo by se moc přesáhnout, takže stejně bych mohla použít jen malou část, no.

Btw. Neví někdo náhodou, jestli se i v případě vystudování navazující Mgr. (Veřejná správa) dá přihlásit do rigorózního řízení, nebo je to jen pro echt právníky v oboru Právo a právní věda? Tohle je trochu mimo, ale trochu vzdělání už mám, tak spekuluju, jak dál a jestli to vůbec má smysl. L.

• Citovat
  • Upravit
6
1.9.23 01:10
Btw. Neví někdo náhodou, jestli se i v případě vystudování navazující Mgr. (Veřejná správa) dá přihlásit do rigorózního řízení, nebo je to jen pro echt právníky v oboru Právo a právní věda? Tohle je trochu mimo, ale trochu vzdělání už mám, tak spekuluju, jak dál a jestli to vůbec má smysl. L.

Jako JUDr.? Titul JUDr. může mít jen právník, tudíž absolvent oboru právo a právní věda. Ty budeš absolvovat veřejnou správu, takže budeš mít maximálně Mgr. Nevím úplně, jestli si můžete u veřejné správy dělat doktorát (Ph. D.). Předpokládám, že asi ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
2.9.23 06:47

Kamarád má sice Bc na Ostravské a Mgr na Palackého, ale ty jeho práce byly skoro jako přes kopírák. Tvrdil, jak je to rozšíření bakalářky, ale jen v názvu změnil jedno slovo, bylo to o Závislosti na počítačových hrách u mladistvých, v diplomovce snad ty mladistvé vyměnil za pubescenty.😂Ale práce skoro stejné, teda nevím jak moc, aby mu to nehodilo jako plagiát. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze