Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím,
dneska se mi dcerka počůrala na sedací soupravu. Chtěla jsem urychlit schnutí a použila jsem k tomu fén. Ano, teď už vím, že to byl opravdu hloupý nápad.
Když jsem fén přiložila blíž k sedačce, tak se během sekundy vytvořila díra a strašný smrad. Naštěstí to nevzplálo.
Chtěla bych poprosit o radu, jak mohu levně díru zadělat. Nějaké nápady nebo tipy?
Sedací soupravu mám pouze rok, takže kupovat novou si nebudu. Jen nechci, ať se díra zvětšuje.
Já se obávám, že to vždy půjde vidět. Jestli je to jen jeden ten sedací polštář, tak bych zkusila přečalounit. Ovšem to nesplní tu levnou podmínku.
Nebo bych to obšila kusem pevné látky a přes sedačku dala potah.
Pod tím je „molitan“? Měl by jít koupit v potřebách pro kutily, použít stejnou tvrdost. Vyříznout kus a nahradit stejným. Ale to nevydrží moc. Lépe celý sedák. Látku zkusit najít na jiném místě sedačky, kde by šla vystřihnout a udělat přiznanou záplatu. A eventuelně nějaký elastický potah.
A celé je to divné, neumím si představit, že by naše sedačka tohle udělala jen na fén. Možná na horkovzdušnou pistoli…
@Ivan PPZ píše:
Pod tím je „molitan“? Měl by jít koupit v potřebách pro kutily, použít stejnou tvrdost. Vyříznout kus a nahradit stejným. Ale to nevydrží moc. Lépe celý sedák. Látku zkusit najít na jiném místě sedačky, kde by šla vystřihnout a udělat přiznanou záplatu. A eventuelně nějaký elastický potah.
A celé je to divné, neumím si představit, že by naše sedačka tohle udělala jen na fén. Možná na horkovzdušnou pistoli…
Podle me ten fen polozila přímo na tu sedačku.
@a12 i kdyby ten fen polozila na to, tak ti to prece nemuze udelat - vzdyt vlasy vzplanou mnohem rychleji, nez latka ![]()
@Mama2020 v lidlu jsem ted videla nazehlovaci zaplaty v podobne barve. Akorat bych se bala pouzit na to zehlicku, kdyz se ti to sezehlo takhle fenem
Kdyz uz, tak bych to nazehlovala pres neco (rucnik, plenka, uterka,…).
Nebo bych zasla tam, kde jsem kupovala sedacku a chtela bych po nich vzorek latky a ten tam nalepila pomoci lepidla na textil.
Joooo to znám. Taky jsem si fénem propálila sedačku. Jsem ráda, že nejsem sama. Dala jsem na ni pléd.
Buď tam ten fen položila nechala skutečně dlouho a nebo je sedačka neskutečný kšunt.
Nicméně zažehlit to nemůže záplatou, to by vytvořila ještě větší díru. Horký na to dát nemůže. Bohužel bude muset použít nalepovaci záplatu, aby se to netrhalo dál. A přes to pak přehoz.
Když se koupí kulatá čalounická jehla, tak i málo zkušená švadlenka něco zašije. Lepidlo/ nažehlení na sedačce nemá šanci.
@kateka.1 píše:
@a12 i kdyby ten fen polozila na to, tak ti to prece nemuze udelat - vzdyt vlasy vzplanou mnohem rychleji, nez latka
Tak na vlasech to nedrzis delší dobu naplacly, ne? Jestli to na sedačku položila a pustila a nechala to tam naplacly, tak proč ne
ono to nezačne hořet, ani vlasy, ale seskvari se to ![]()
@a12 treba proto, ze ma fen tepelnou pojistku a sam se vypne?
@Mama2020 Jsou ty potahy sundavací? Pokud ano, sundala bych a odnesla nějakému čalouníkovi/šikovné švadlence, který to jemně zašije, opraví.
Pokud sundavací nejsou, našla bych si v okolí čalouníka, popsala mu problém a určitě vám pomůže, aby se to rozumně opravilo. Možná k němu donést ten jeden polštář, nebo naopak aby přišel k vám. ![]()
Hezký den, Iva
@kateka.1 píše:
@a12 treba proto, ze ma fen tepelnou pojistku a sam se vypne?
Může mít starej fen, nejakej obycejnej, kterej zadnou pojistku nemá, co ja vim
na svý sedačce to zkoušet nebudu, ale co tim chceš říct? Ze to zakladatelka schválně zapálila plamenometem, nebo co? ![]()
Když se podíváš víš, tak není jediná, který se to stalo, tak se to asi stát může.