Direct pojišťovna

7
14.8.23 10:08

Direct pojišťovna

Dobrý den,
nějaké zkušenosti s touto pojišťovnou? Hlavně co se týče plnění a pojištění domácnosti, děkuji. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65262
14.8.23 10:20
@K199× píše:
Dobrý den,
nějaké zkušenosti s touto pojišťovnou? Hlavně co se týče plnění a pojištění domácnosti, děkuji. :)

nemůžeš to dát do jedné diskuse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
14.8.23 10:29
@vokishka píše:
nemůžeš to dát do jedné diskuse

Děkuji za vyčerpávající radu. Na tohle jsem se přesně ptala. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3537
14.8.23 14:24

Nebrat, mám s nimi zkušenost s pojištěním auta. Nabouralo nás auto, které mělo od nich povinné ručení. Měla jsem problém sehnat servis, který by nás vzal. Všichni od nich dávali ruce pryč, že nechtějí platit. Likvidátor se snažil dát do opravy jen půlku odřených plechů a na závěr nám chtěli naúčtovat více dnů za náhradní vozidlo.

Pojištění domácnosti mám od Allianz a velká spokojenost. Nafotíš a do pár dnů peníze na úctě. Žádné kličky a výmluvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
14.8.23 16:15

@Lucie008

Nějakým způsobem směrodatné je cena pojištění. Když je to stejné za půlku, než u konkurence, někde bude zakopaný pes. Já sám nemám zkušenost s Direct, ale s Axou, ta je v pohodě. Co ale můžu doporučit, tak je vždy pojištění srovnat, třeba přes Srovnátor, a porovnat nabídky, a to včetně recenzí pojišťoven jako takových. :palec:. Pak se takovému fiasku vyhnete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
14.8.23 18:50

Nebrat, tragicje jednano, vse dlouho trva a nakonec minim. plneni.

Ve srovnani s Koperativou, co se tyka plneni pti skodach na nemovitosti:

• koop je mercedes a Direct trabant.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Heidi91
25.6.24 13:25

Pokusím se obnovit diskuzi - jak tedy vybíráte pojištění? Všude čtu že jedna pojišťovna je dobrá, druhá zase ne, čert aby se v tom vyznal… Narazila jsem na nějaké srovnávače, třeba top-pojištění. Používáte? Dělala jsem si srovnání a přijde mi to fajn, tak jen jaké máte zkušenosti vy?

• Citovat
  • Upravit
11559
25.6.24 13:41

@Lucie008 psala… Nebrat, mám s nimi zkušenost s pojištěním auta. Nabouralo nás auto, které mělo od nich povinné ručení. Měla jsem problém sehnat servis, který by nás vzal. Všichni od nich dávali ruce pryč, že nechtějí platit. Likvidátor se snažil dát do opravy jen půlku odřených plechů a na závěr nám chtěli naúčtovat více dnů za náhradní vozidlo.

Sice trochu později, ale…
Cítím lehké nepochopení. Kdo VÁM, jakožto poškozené straně chtěl naúčtovat více dní něčeho? Dny účtuje ten, kdo to náhradní vozidlo poskytne. A počet dní se tak nějak dá dobře obhájit. A ten servis si za to půjčení něco naúčtuje, třeba 5.000,– a tahle částka je jednou z položek, které se platí z toho POV viníka.
MOŽNÁ bych pochopil výtku, že pojišťovna viníka nechce proplatit všech 12 dní půjčení, ale jen 8… jinak mi to nedává smysl. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
25.6.24 13:47
@Heidi91 píše: Více

Pojištění čeho? To je totiž trošilinku důležité.
Srovnávač slouží pro získání základního nástřelu, aby jeden viděl, že BBB to pojišťuje za 5.000, DDD za 8.000 a FFF za 11.000.
Možná se tam člověk (když bude zkoumat) dozví něco o pojistných limitech a různých připojištěních, ale pojistné podmínky si musí porovnat sám. Tuhle práci ovšem solidně dělají poj. poradci, kteří už dopředu dokáží posoudit, že tohle a tohle se pro mě nehodí a spíš se podívat tady. Ale protože klienti obecně mají pocit, že přeci nebudou cpát do poradce prachy (nebudou), tak si to raději udělají přes srovnávač. A pak může nastat období divení se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
25.6.24 16:04

Spatne zkusenosti - soused nad nami vytopil nas byt, tak to resila jeho pojistovna Direct a hruza - velmi zdlouhave a navic ubohe plneni, jednani na urovni garazove firmy.

U jineho bytu nam plnila moje pojistovna Kooperativa, take vytopeni, slo o daleko mensi skody nez v 1.pripade a temer dvojnasobne plneni a rychle.

Tyto 2 pojistovny je jak kdyz chces porovnavat mercedes a trabant.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
25.6.24 16:20

Pokud jde o majetek, tak je asi bezpečnější uvažovat o velkých a zkušených firmách. Tedy u mě je to Allianz.
Pokud jde o vozidla a člověk občas opustí republiku naší, pak je vhodné mít pojišťovnu, kterou venku znají a nebojí se, co by se mohlo stát. Tedy II. u mě je to Allianz.
Pokud jde třeba o cestovko, pak je vhodné mít pojišťovnu, kterou venku znají a nebojí se, co by se mohlo stát. Tedy III. u mě je to Allianz.
A ne, není vhodné lkát, že sice Allianz super, ale ta cena…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
25.6.24 16:29
@Ivan PPZ píše: Více

Mam Allianz uz nekolik let u auta i skutru, spokojenost pri reseni problemu v terenu; mam ale znameho pojistovaka, ktery pri vyroci smlouvy „vytahne zolika“,aby cena nebolela a naopak potesila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3537
26.6.24 07:30
@Ivan PPZ píše: Více

Dovysvětlím. Auto bylo opravené v pátek dopoledne a servis kontaktoval pojišťovnu. Servis mi nechtěl vydat auto, dokud nebudou mít opravu zaplacenou. Pojišťovna zaplatila v pátek odpoledne, když už byl servis zavřený. Auto mi slíbili dát v pondělí (servis). Pojišťovna mi řekla, že za půjčovnu pátek - neděle zaplatím já, protože auto je opravené. Já argumentovala, že sice opravené je, ale já ho fyzicky nemám. A není můj problém, že oni platí pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
26.6.24 10:02

Tak vám nechtěli naúčtovat více dnů, ale proplatit méně. Tedy, jak jsem psal v poslední větě.
Ale jinak ten jejich argument je sice na první pohled logický, ale smysl nedává. To auto nebylo možno převzít a nikoli chybou vlastníka.
Je jasné, že toto úplně nepodnítí propuknutí vášně pro takovou pojišťovnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat