Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, asi před 4 lety jsem měla silné akné po celém obličeji, nic mi nepomáhalo a tvořili se takzvané furunkly v obličeji o velikostech koruny se kterými jsem skončila většinou na chirurgii na nariznuti a vyčištění a mám na obličeji asi 4 jizvy což mi ani tak nevadí ale nejvíce mi vadí ze mám na kořeni nosu asi po černých teckach takové dírky a pak na spánku takovou prohloubeninu po jednou furunklu který praskl sám, vypadá to dost nevzhledně a Uprime se za to i stydím. Pleť už mám po roční léčbě aknenorminem úplně čistou už 4 roky a od te doby jsem neměla žádný pupinek ale strašně mě rozčilují ty “dírky” nevím co s nima. Myslíte ze existuje nějaká kosmetika na to? Nebo by mi s tím něco udělali na nějaké klinice? Děkuji za rady
Příkladem foto, není to tam moc vidět ale ve skutečnosti je to vidět dost
Známá to měla teda několikanásobně horší než ty a po celém obličeji, (měla jizvy z neštovic, které ji zastihly v 18letech) chodila na nějaký chemický peeling a laser a dnes má obličej jak porcelánová panenka… od toho co bylo k nerozeznání
![]()
Jestli má těch jizev takhle jen pár, tak bych zkusila asi ten laser. Na chem. peelingu jsem byla asi 3× a zbavilo mě to fleků, ale s jizvama a pórama to moc nehlo. Ale ona je různá síla té kyseliny, takže možná někam, kde by jí flákli silnou (což ale hned asi neudělají kvůli možným reakcím). Každopádně tahle ošetření nejsou za pětikorunu a jedno většinou nestačí. Taky je dobré absolvovat je v zimě.
@Fuflík s tím ze to bude drahé počítám ale už mě to opravdu štve, často se mě lidi fakt hnusně ptají co to je, mám jich víc těch jízdy, na obou tvářích mám dvě docela velké a rada bych se toho zbavila jelikož to pod makeupem vypadá ještě hůř a já si docela na vzhledu nechám záležet a kecy lidi mě docela rozčilují…
@Fuflík píše:
Jestli má těch jizev takhle jen pár, tak bych zkusila asi ten laser. Na chem. peelingu jsem byla asi 3× a zbavilo mě to fleků, ale s jizvama a pórama to moc nehlo. Ale ona je různá síla té kyseliny, takže možná někam, kde by jí flákli silnou (což ale hned asi neudělají kvůli možným reakcím). Každopádně tahle ošetření nejsou za pětikorunu a jedno většinou nestačí. Taky je dobré absolvovat je v zimě.
Je pravda, že ta známá se těmhle procedurám věnovala skoro dva roky, takže tři sezení asi vážně nemají smysl…
Zajdi si konzultaci na estetickou kliniku. To se taky platí, ale navrhnou ti možnosti a pak uvidíš. Na pár hlubších jizev bych to za sebe fakt hádala spíš na laser, ten peeling je dobrý imho spíš na neřádstvo po celém ksichtě, které ale není moc do hloubky.