Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4708
24.10.15 14:17

Vepřový guláš a br. kuličkami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10639
24.10.15 15:52

Nevařila jsem zbylo od včera

zítra budou kuřecí řízky s brkaší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
24.10.15 16:06

Dýňová polévka a asijské nudle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
24.10.15 21:45

@marggitka
Tak to je fajn, že se povedlo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
24.10.15 21:48

Tak jsem objevila způsob, jak udělat z dýňové polévky oblíbené jídlo i u manžela : posypala jsem ji na talíři osmahnutou slaninou :mrgreen:

U nás dnes k obědu recept, který byl v Apetitu nadepsán „toto jídlo děti milují“ a skutečně, dlouho jsme nměli u oběda takvoý klid beh obvyklého pobízení " nekoukej a jez" :mrgreen: - masové kuličky s parmazánem v rajčatové omáčce se špagetami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
24.10.15 21:50

domácí játrová paštika

Prosím, kdo máte nějaký osvědčený recept na domácí paštiku z vepřových jater?
Chtěla bych do ní dát i smetanu a maso, asi bůček, aby toho bylo víc. No a pak zavařit - což moc nevím jak.
Zítra budu mít spoustu ingrediencí ze zabijačky a potřebuju to nějak zpracovat.
Hlavně potřebuju poradit s kořením, poměry surovin a s tím zavařováním,
Na netu je spousta receptů, ale bez toho zavařování.
Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50155
24.10.15 22:07

@robínek Paštiku jsem párkrát dělala z kuřecích jater, ale bez zavařování. Povařila jsem je s cibulí, česnekem a bylinkami ze zahrádky a pak rozmixovala tyčovým mixérem. Někdy jsem do nich dala i mandle se smetanou, máslo nedávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
25.10.15 09:30

Kanci se sipkovou, knedlik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
25.10.15 20:06

Smažené nudle s čínskou zeleninou, kuřecí nudličky šterc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50155
25.10.15 23:48

Dnes jsme měli roštěnou se smetanovou omáčkou a rýží. Odpoledne jsem ještě upekla jablkový závin z domácích jablek :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10639
26.10.15 12:15

Zeleninová polévka, bramboráky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
26.10.15 12:18

Udělala jsem vepřové v kořenové zelenině, k tomu vrtulky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
26.10.15 12:55
@MUFICE píše:
@robínek Paštiku jsem párkrát dělala z kuřecích jater, ale bez zavařování. Povařila jsem je s cibulí, česnekem a bylinkami ze zahrádky a pak rozmixovala tyčovým mixérem. Někdy jsem do nich dala i mandle se smetanou, máslo nedávám.

Díky!
Taky jsem to nakonec nějak zvládla, výsledek je vynikající, takže zase jsem si na sebe upletla bič, krom domácí Lučiny, chleba, rohlíků budu dělat i játrovku :mrgreen:
Dělala jsem ji napůl podle Tebe, napůl podle dalších asi 3 receptů: půl jater na cibulce, půl upečeného pomletého masa, žloutky, smetanu, koření a sterilováno hodinu a půl, dnes budu sterilovat radši ještě jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
26.10.15 12:56

Dnes budou vepřové řízky s br. kaší, k večeři ovarová polévka a manžel tlačenku.
Ještě jsem dělala rilletes a škvařila sádlo.
Ze všeho toho řezničení mám největší chuť na chleba se sýrem a zeleninu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
26.10.15 14:02

Dnes těstoviny se smetanou, zelím a uzeným masem, zítra vepřově maso v zelenině s bramborem a ve středu pečené kuře na zelenině s nokama, snad se prckovi něčím zavděčím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny