Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16557
26.10.15 14:03

Jo a o víkendu, asi v neděli se chystám na segedín s knedlíkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
27.10.15 09:23

Dnes uctím děti luxusní hrachovou kašičkou a k tomu mrkvičku dušenou na másle a medu - po těch včerejších řízcích velký úspěch nečekám :mrgreen:
Pustím se asi do škvarkových rohlíků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3787
27.10.15 09:54

Ahoj holky,

hlásí se ostuda ostudovatá :oops:, která jenom koukne, co tu vaříte a nic nenapíše a ještě chce vždycky nějaký rady :lol:. Ach jo :hug:

segediňák jsem taky dělala, pak bramborový guláš, šneky z listového těsta…ty americké brambory, jak jste mi tu radily, se mi povedly perfektně, moc vám děkuju za tipy!! :D - žádné předvařování, jen nakrájet „na měsíčky“ bez oloupání, olej + koření, šoupnout na pečící papír a do trouby - výborné!! dělala jsem k tomu zapékané filé (posypu rozmarýnem, nahoru rajčata, sýr a zaliju třemi vejci)…

zítra, jak je ten svátek, tak jenom vrznu do trouby rybí prsty (peču je, nesmažím na pánvi) a k tomu repete těch amerických brambor…klukům uvařím ještě nudle s mákem, což je oblíbené, když jsou sami doma (a to budou, páč mají ty prázdniny a já s manželem musíme do práce). O víkendu spáchám kuřecí stehna klasika ala bažant s rýží…

prosím napište mi, jak děláváte čevabčiči - nedělala jsem tisíc let a vzpomněla si, že udělám - co se vám osvědčilo?? DÍKY MOC :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
27.10.15 13:34

@Gerberka já mám takto: mleté vepřové 700 gr, sůl, pepř, majoránka, 1 cibule, strouhanka. Smíchám maso s kořením a nadrobno nakrájenou cibulí, nechám odležet a pak dělám malé šištičky, které obalím ve strouhance. peču 180-195 °C asi 30 minut. Plech mám s papírem, pomazaný olejem a nepatrně podlejeu. Pro chotě je k tomu pak zásadní ta nakrájená syrová cibule a hořčice, kterou si k tomu dá na talíř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
27.10.15 13:45
@danyk píše:
@Gerberka já mám takto: mleté vepřové 700 gr, sůl, pepř, majoránka, 1 cibule, strouhanka. Smíchám maso s kořením a nadrobno nakrájenou cibulí, nechám odležet a pak dělám malé šištičky, které obalím ve strouhance. peču 180-195 °C asi 30 minut. Plech mám s papírem, pomazaný olejem a nepatrně podlejeu. Pro chotě je k tomu pak zásadní ta nakrájená syrová cibule a hořčice, kterou si k tomu dá na talíř.

Bezva, taky děkuju! Mám kupu vepřového a už mi dochází nápady ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3787
27.10.15 13:52

@danyk

ahoj, moc děkuju! píšeš tedy, že POUZE mleté vepřové?? směs vepřové a hovězí ne-e? a nepřidáváš do té směsi 1 vejce??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
27.10.15 13:56

@Gerberka hele, dej co chceš, stejně si myslím, že recepty na věci z mletého jsou na jedno brdo tisíckrát jinak :-). Já to mám recept z Kuchařky naší vesnice, co vyšla asi tak před půl stoletím :-). V roce 1988 to bylo už 13. vydání :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3787
27.10.15 14:06

@danyk no, to máš vlastně pravdu… :palec: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
27.10.15 14:07

@danyk
Jé, podle této kuchařky jsem se inspirovala s tou paštikou, já měla vydání z r.1970 a byla tam ještě vyhláška, že se z domácí porážky musí odevzdávat kůže :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
27.10.15 15:00

@robínek kapitolu porážka jsem určitě nečetla :-)).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50155
27.10.15 20:01

K večeři peču kuře a dojíme k ní rýži ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
28.10.15 09:39

Buřtguláš
knedlo, zelo, kačena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10639
28.10.15 10:30