Gramofon - jaký koupit?

122
25.5.26 08:03

Gramofon - jaký koupit?

Ahoj, chtěla bych pořídit babičce gramofon, měla fakt takový ten retro starý, odešel..tak bych jí chtěla udělat radost novým. Moc díky. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21614
25.5.26 08:26

A zadat si do vyhledávače na heurece klíčové slovo nefunguje? Tyto věci už valná většina lidí nekupuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.5.26 08:39

Ahojky, já jsem před 3 lety dostala tento: https://www.datart.cz/…p-drevo.html?…

A za mě parádní, líbí se mi jak vzhledově, tak funkcemi. Takže za mě mohu doporučit tento :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31830
25.5.26 08:41
@VeronikaV33 píše: Více

Doporučuju se přidat spíš třeba na FB do gramofonových skupin a nechat si tam poradit dle konkrétních parametrů a dostupného rozpočtu. Obecně potřebuješ gramofon, který tě nechá nastavit přítlak, pokud možno antiskating atd., aby se ty desky tolik neničily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31830
25.5.26 08:44
@nozu píše: Více

To je asi nejblbější věc co můžeš udělat u takové věci ;) nejlepší hodnocení tam mají levné nesmysly, které decimují desky a s kvalitním gramofonem nemají nic společného - mimo jiné právě proto, že gramofony dneska lidi nekupují jak na běžícím páse a často vybírají spíš vzhledem než podle parametrů. Takže to sice přehraješ, ale desky máš po nějaké době úplně na odpis. Takže tudy fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8657
25.5.26 12:14

Já kupovala nyní, ale asi ne úplně to, co by ocenila babička - chápu, že ti jde jen o to, aby si přehrála LP co doma má, tam bude stačit i nějaký low cost model rovnou i s reproduktory a víc neřešit.
Pokud ti jde ale o kvalitnější poslech, budeš si muset připlatit.
Já kupovala tento, ale je třeba k němu mít taky kvalitní repro.
 https://www.alza.cz/…12616362.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2257
25.5.26 13:10

Záleží, kolik na to máš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
26.5.26 14:38

A co zkusit nějaký antikvariát? Starší zachovalý bude podle mě kolikrát kvalitnější než nějaký moderní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí