Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Pomohla by i podpora klenby - srdíčko a nemusela bys ani měnit značku.. Možná nějaké sandale typu batefoot, ale s dostatečným tlumením. Pak asi víceméně cokoliv ve větší šířce, ale ten barefoot tvar je nejlepší kvůli místu na palec.
Potřebuješ něco dostatečně širokého, aby to odpovídalo tvaru chodidla a hlavně maximálně ohebnou botu (kterou prostě celou dokážeš v ruce ohnout), aby ta klenba mohla pracovat.
To se budu snažit, ale do té doby musím v něčem chodit.
@Amassakoul
Barefoot jsem bohužel nesnesla ani dříve, potřebuju spíš něco s velikým tlumením, gelové podrážky a tak, jako mají běžecké boty. Ale běžecké sandály se nevyrábí.
@Anonymní píše: Více
Hoka má sandály se slušným tlumením, snad by mohli mát i nějakou wide/extra wide verzi, ale zase to pořád není anatomický tvar.
Ideální byly sandály od Altra nebo Topo, ale k tomu tyhle značky ještě nedospěly. Na druhou stranu jsou to lehké, prodyšné boty, takže možná by se o nich uvažovat dalo i na místo sandálů. Mají vyhovující anatomický tvar a zároveň slušné tlumení.
Ještě by se dalo uvažovat o vlepení ortopedické vložky přímo do barefoot sandálu nebo koupit nějakou botu s vyhovující podrážkou, sundat svršek a nechat přišít pásky jako na sandál (nebo nějak odstřihnout nepotřebné části svršku?).
Tak jsem dnes objevila ve SPORTSDIRECT tyhle pantofle. Hezké nejsou, ale jsou to teď mi moje nejpohodlnější boty, široké, ohebné s měkoučkou silnou podrazkou.
Tak alespoň jako první pomoc, abych měla v čem chodit.
Já jsem spokojená s Peter Legwood. Mela jsem i parní ostruhu, k té klenbě, a to je jediné, co mi ulevilo a v čem se dalo chodit. Mám je na doma, a další pár i na cesty. Mám je od Covidu, a pořád jsou super. Ale je pravda, že cenově jsou nekde jinde.
Doporučíte prosím někdo jaké sandály při propadlé příčné klenbě? A široké noze. Doteď jsem nosila Karrimor, protože mě narozdíl od většiny jiných sportovních sandálů neodírají, mám hodně citlivou kůži, ale teď se mi hodně zhoršila klenba a potřebovala bych už asi něco lépe tvarovaného a vůbec nevím, po čem se koukat.