Jaké sandály můžete doporučit při propadlé klenbě?

Anonymní
23.5.26 21:49

Sandály při propadlé klenbě

Doporučíte prosím někdo jaké sandály při propadlé příčné klenbě? A široké noze. Doteď jsem nosila Karrimor, protože mě narozdíl od většiny jiných sportovních sandálů neodírají, mám hodně citlivou kůži, ale teď se mi hodně zhoršila klenba a potřebovala bych už asi něco lépe tvarovaného a vůbec nevím, po čem se koukat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1083
23.5.26 23:54

Peter Legwood

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
24.5.26 00:09

Asi bych se poradila s ortopedem… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3005
24.5.26 23:17

Pomohla by i podpora klenby - srdíčko a nemusela bys ani měnit značku.. Možná nějaké sandale typu batefoot, ale s dostatečným tlumením. Pak asi víceméně cokoliv ve větší šířce, ale ten barefoot tvar je nejlepší kvůli místu na palec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7883
25.5.26 09:01

Potřebuješ něco dostatečně širokého, aby to odpovídalo tvaru chodidla a hlavně maximálně ohebnou botu (kterou prostě celou dokážeš v ruce ohnout), aby ta klenba mohla pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.26 12:54

@LuckaZelucka

To se budu snažit, ale do té doby musím v něčem chodit.

@Amassakoul
Barefoot jsem bohužel nesnesla ani dříve, potřebuju spíš něco s velikým tlumením, gelové podrážky a tak, jako mají běžecké boty. Ale běžecké sandály se nevyrábí.

• Citovat
  • Upravit
3005
26.5.26 18:46
@Anonymní píše: Více

Hoka má sandály se slušným tlumením, snad by mohli mát i nějakou wide/extra wide verzi, ale zase to pořád není anatomický tvar.
Ideální byly sandály od Altra nebo Topo, ale k tomu tyhle značky ještě nedospěly. Na druhou stranu jsou to lehké, prodyšné boty, takže možná by se o nich uvažovat dalo i na místo sandálů. Mají vyhovující anatomický tvar a zároveň slušné tlumení.
Ještě by se dalo uvažovat o vlepení ortopedické vložky přímo do barefoot sandálu nebo koupit nějakou botu s vyhovující podrážkou, sundat svršek a nechat přišít pásky jako na sandál (nebo nějak odstřihnout nepotřebné části svršku?).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.26 20:33

Tak jsem dnes objevila ve SPORTSDIRECT tyhle pantofle. Hezké nejsou, ale jsou to teď mi moje nejpohodlnější boty, široké, ohebné s měkoučkou silnou podrazkou.

Tak alespoň jako první pomoc, abych měla v čem chodit.

https://www.sportsdirect.cz/…ndals-224132

• Citovat
  • Upravit
1083
28.5.26 09:17

Já jsem spokojená s Peter Legwood. Mela jsem i parní ostruhu, k té klenbě, a to je jediné, co mi ulevilo a v čem se dalo chodit. Mám je na doma, a další pár i na cesty. Mám je od Covidu, a pořád jsou super. Ale je pravda, že cenově jsou nekde jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí