Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Neni to jen tak, je to prevence.
Chodit až při potížích je pozdě.
Ano…šla jsem na prevenci a bohužel nalez
Takže za mě je prevence sakra důležitá
Chodím každý rok od 18-ti, jako prevence. Nicméně, když mi bylo asi 20, byla tam nepříjemná sestra, která na mě vyjela, že co tam dělám, že nemám chodit každý rok tak mladá…
ale teda nenechala jsem se odradit a pokračuji v tom stále dál.
Takže bych šla ![]()
Je mozne jit i bez zadanky? Gynekolog mi ji totiz vypise jen jednou za dva roky. Chtela bych ale chodit kazdorocne. Dekuji
Já chodím každé dva roky a vlastně snad bez zadanky. Jako samoplatce, ale vetsinu mi pak proplati pojišťovna.
Ano! Rozhodně. Mám ve svém okolí dokonce 2 případy mladých holek kdy se problém podchytil včas
Napr proplaci 500kc jednou rocne na sono prsu a nemusite mit zadanku jako samoplatce
1 rok na Sono, druhý na mamograf. Ale pak se mi věkem změnila struktura tkáně prsu, a doporučili mi už jen mamograf. Mela jsem to jako prevenci, „jen tak“. Právě proto, ab, tam žádný nález pokud možno nebyl.
Chodim od cca 29 - asi 13 let. Při kojení druhe dcery jsem si v prsu něco našla. Naštěstí to nic neni, ale radši chodím dal. Jako samoplatce. Dela to lekar u meho gynekologa a zatím nema smlouvu s pojišťovnou. Ta pětistovka 1× ročně me za zdraví stojí.
@Anonymní píše: Více
takze chodis na mamograf kazdy rok?
jsem 50+ a chci zacit chodit na sono vzdy v roce mezi mamografy
Ano, byla jsem ve 30 letech preventivně jako samoplátce. Bez žádanky.
Další kontrola prý za 2 roky.
Ahoj, zvazuji ze bych se objednala na sono prsou jako samoplatce. Je mi kolem 30 a byla by to „jen“ prevence. Chodite na toto vysetreni „jentak“ nebo se na to chodi spise kdyz je duvod? Vaham zda se objednat. Dekuji. Prosim anonym jinak smazat.