Chodíte preventivně na sono prsou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.5.26 22:47
@Eliška píše: Více

Už ne, píšu, že se mi změnila struktura tkáně. Doporučili mi už jen mamograf.

• Citovat
  • Upravit
69117
19.5.26 23:27

Ano. Jen v blízkém okolí znám tři holky, co měly rakovinu prsu mezi 30 a 40 lety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17441
20.5.26 07:53
@Anonymní píše: Více

Ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
20.5.26 09:11

Chodila bych rada, ale byla jsem nekolikrat sprdnuta, i se zadankou. Primo na strankach centra, kam chodim, maji ruzove napsano toto: Naše pracoviště nemá kapacitu k provádění preventivních ultrazvuků prsů u žen. Pro ženy všech věkových kategorií bez rizika onemocnění rakoviny prsu je přínosnější samovyšetření nežli preventivní ultrazvuk - sonografie prsů. Jsme primárně akreditované screeningové pracoviště uzpůsobené k provádění preventivní mamografie. Takze tak, pripada mi to ale hrozne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2381
20.5.26 09:42

@Knihakniha tak si najdete jine pracoviste…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
20.5.26 10:06

Chodím každý rok, začala jsem už po dvacítce. Od 40 let chodím střídavě jeden rok mamograf a další rok ultrazvuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.26 10:22

Chodim kazdy rok na sono od 18ti let. V te dobe mamce zjistili rakovinu prsu. Chodim bez zadanky jako samoplatce a VZP mi pak neco prispeje. Pokazde mi doktorka (vzdy jina) pripomina, ze za rok mam prijit zase.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.5.26 10:23

@Knihakniha Tak bez jinam. Asi nejake male pracoviste. Vsude jinde je preventivni vysetreni bezne.

• Citovat
  • Upravit
22948
20.5.26 10:31

Byla jsem poprvé loni ve 37, trochu jsem měla strach z divného pnutí pod prsem, měla jsem to nakonec od zad, vše v pořádku, říkala, že ať přijdu za 2 roky. Taky samoplatce, bez žádanky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
20.5.26 10:33

Opravdu to neni male pracoviste, naopak velke…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.26 10:58
@Knihakniha píše: Více

Odkud jste, já Severní Morava a chodím jen jako samoplátce už mnoho let, preventivně každý rok, učím to i dcery, které chodí každý rok od 16 a 18let, nikdo nikdy neřekl půl slova. Ale chci číct, že u nás na Severní Moravě jsou normálně doktoři, kteří dělají sono jak za poplatek tak na žádanku. A objednání je rychlé. Zkuste hledat i nějakou sonografickou ambulanci. U nás to třeba dělá bývalý primář (už v důchodu) radiologie, čili mnohaleté zkušenosti, sono prsu dělá i v jedné gyn. ambulanci současný primář radiologie (za poplatek), pak dále ještě jedna doktorka. Je fakt, že před pár lety se dalo leda tak do nemocnice na žádanku a objednání min 2 měsíce. Dneska i třeba za poplatek si můžu dokonce vybrat ke komu a docela rychle. Hledala bych.

• Citovat
  • Upravit
2096
20.5.26 11:16

Chodím po ukončení kojení jednou ročně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19984
20.5.26 12:29

Chodím od 25 jako samoplatce každý rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
20.5.26 12:39

Chodím od 35 každé dva roky jako samoplatce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2381
20.5.26 12:55

Ano ale pokud chci vyuzit tech 500kc prispevku od VZP, musim jit na mamograficke akreditovane screeningove centrum, ktere je uveden zde https://www.mamo.cz/centra/#…

Jinak ano, do gynekologicke ordinace take chodi radiolog delat sono prsu jednou tydne. Jenomze ta gyn. ordinace neni seznamu.
Stejny radiolog pracuje take v nemocnici (coz je mamogr. akredit. screeningove centrum) a kdyz pujdu sem, tak mam narok na tu petistovku o;

Za me je skoda nevzit si bonus, ktery pojistovna nabizi :D
Nevim jak to funguje u jinych pojistoven :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí