Nekončící urologické problémy

Anonymní
17.5.26 20:13

Nekončící urologické problémy

Zdravím. Neustále mě trápí urologické problémy. Letos jsem podstoupila cystoskopii, kde se prokázal lehčí chronický zánět moč. měchýře…už je to několik měsíců a problémy se stále nelepší, právě je to ještě horší.
Při domočování mě řeže, mám bolesti úplně dole v podbřišku, mikro nálezy krve v moči. Styk VELMI omezujeme, ale když 1× do měsíce proběhne, tak hned pádím na wc a bolestmi se nemůžu ani vymočit…
Už mě to nebaví. Od doktorů mám pořád jen ATB - minule jsem na ně měla silnou alergickou reakci a musela jsem hned vysadit.
Preventivně beru probiotika, produkty s brusinkami, bylinkové čaje…
Bakterii mi žádnou nikdy nezjistili, nebo alespoň nikdy nic neříkali…vždy byly jen nálezy krve v moči, nic víc.
Partner stěry ok.

Je to pro mě velmi omezující, mít neustále bolesti a nevím, jak dál :zed: :cert:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17.5.26 23:09

Tohle už musí být hrozně vyčerpávající 😔 A když se pořád vrací bolesti, ale bakterie vlastně nikdo pořádně nenachází, možná bych zkusila ještě jiného urologa nebo urogynekologa pro druhý názor. Někdy nemusí jít jen o klasický zánět, ale třeba o dlouhodobě podrážděný měchýř nebo pánevní dno.

A upřímně, cpát pořád dokola antibiotika bez jasné bakterie mi taky nepřijde úplně ideální 😕 Držím palce, ať už konečně narazíte na někoho, kdo to začne řešit víc do hloubky a ne jen dalšími ATB ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
18.5.26 20:34

Atb bez prokázání bakterie jsou blbost, ale píšeš, že při cystoskipii diagnostikovali zánět. Možná bych zkusila pro jistotu ještě i jinou urologii. Na chronické záněty je dobré brát dlouhodobě Blockurinu Uro Plus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
18.5.26 20:45

Co na to gynekolog? Každopádně bych to určitě konzultovala na nějakém jiném pracovišti? Testy na chlamydie se dělaly?

Příspěvek upraven 18.05.26 v 20:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2082
18.5.26 20:48

Sex s kondomem taky dělá tento problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
18.5.26 22:05
@Anonymní píše: Více

Mně trvalo roky, než se to uklidnilo a ta sliznice se uzdravila, přesto mám močák citlivější. Dávej si preventivně blokurimu uro+ proti nasedání bakterií a kyselinu hyaluronovou pro obnovení GAG vrstvy. Brusinky nemají smysl, jsou kyselé, bylinkové čaje zbytečně dráždí. Vynechej ostré, kofein, alkohol, hodně pij vodu, dlouhodobě, 2,5 litru denně. Ta krev je z poškozené sliznice. Věř mi, prošla jsem si tím samým a 17 let jsem pak byla v klidu a močák se ozval až při hormonálním onemocnění a rozhození metabolismu vápníku a vysokým odpadem vápníku v moči. Antibiotika neber, nebo se nikdy neuzdravíš. Urologové nic moc jiného neumí. Chce to čas, moc dobře vím, čím přicházíš. Jo, po sexu vymočit a dát blokurimu. Pokud ta sliznice není dramaticky poškozená, může se to zlepšit do pár měsíců, ale opravdu to není že dne na den. Za mě nejhorší co mě v životě potkalo a to mám za sebou 11 operaci a 4 porody. Držím palce, cesta existuje, ale je to maraton, ne sprint. Hlavně tu blokurimu a kys. Hyaluronovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
18.5.26 22:46

Mám podobnou zkušenost, i když možná ne tak drastickou, ale prostě opakující se zánět mocaku. Někdy byl prisernej, jindy slabší.

• s partnerem jsme byli na všech možných testech - opakovaně a nikdy nic nenašli
  • atb jsem dostala různé druhy, vždy pomohlo, ale pak se vrátilo
  • do toho pravidelně blokurima
  • různé vitamíny brusinky
  • nic nepomahalo
  • pak jsem se podívala, co tohle může znamenat ve spojení s psychosomatikou (asi ne každý to tak má, ale já sem dost na tohle senzitivni a už několikrát se mi psychicky věci na zdravotním stavu ukázaly)
  • no a tam bylo „máte nějaké téma s partnerem, který se bojíte otevřít a vyřešit“
  • no a to sem měla, tak sem to otevřela, vyřešila a od ty doby mám klid… :nevim: Vím, bizar, ale prostě takhle to bylo.

Jinak predepsali mi ještě léky uro-vaxom, ale nakonec sem to nebrala pac nebylo třeba.
Ale je to na 3m. Zkus si říct o to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.26 22:10

@Epilinka159 děkuji moc za podporu! :srdce: Vyzkouším tedy ještě jiného doktora a uvidím…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.5.26 22:12

@Desgreze jenže praktik nemá taková udělátka, aby mi diagnostikoval bakterii a na uro jim vždy trvala diagnostika několik dní - a na těch několik dní vždy nasadili nějaká atb.
Takže to je na nic :zed:
Díky, zkusím jinou urologii a snad!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.5.26 22:13

@Kamenozrout gynekolog se k tomu nikterak nevyjadřoval, je s tím obeznámen, ale z jeho pozice vše asi ok.
Testy na chlamydie mi teda nikdo nedělal 8o

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.5.26 22:15

@Pučálkovic.Amina s kondomem jsme styk nikdy neměli. Nebo, pokoušeli jsme se, ale měla jsem na ten materiál alergickou reakci (stejně tak na lubrikační gely), takže jsme přestali zcela používat

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.5.26 22:18

@Zuzulezabka ahojky, moc děkuji za rady!
Ty atb už jsou pro mě utrpení a vím, že mi to jen škodí.
Jinak Blokurimu jsem právě brala několik měsíců, ale bohužel jsem po ní neviděla vůbec žádné zlepšení, takže jsem potom přestala.
Jinak jsem abstinentka a nekuřačka, denně vypiju i 3 litry tekutin, kofein také nepiju, jím celkem dost zeleniny a ovoce, jinak tak nějak vyváženě…
O té kyselině hyaluronové jsem ještě neslyšela, tak na to kouknu! Moc ti děkuji :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.5.26 22:21

@Bahha ahooj, děkuji za tvé sdílení! Taky jedu na vlně psychosomatiky, ale my snad máme s partnerem všechny témata probrané :lol: a nejake problemy ve vztahu nemame. Tyto problemy me trápí dlouhodobě, jeste daavno pred partnerem…
A dekuji za doporučení toho léčiva, kouknu se na to a když půjdu k doktorovi, tak si o to řeknu :kytka:

• Citovat
  • Upravit
114
20.5.26 05:52

Blokurima nepomůže na bolest, ale zabrání uchycení dalších bakterií v močáku a vzplanutí bakteriálního zánětu na již tak oslabené sliznici. Pokud tam máš chronické změny, tak úprava stavu může trvat podstatně déle než pár měsíců. Mně tehdy urolog řekl, že to budu mít navždy, je fakt, že ten měchýř mám náchylnější, ale bolesti jsem se zbavila. Na cystoskopii jsem také tehdy byla. Jinak existuje i možnost výplachu měchýře kyselinou hyaluronovou. Je to účinnější než užívání orálně, ale já si už do močáku lézt nenechala. Nečekej žádné rychlé zázračné řešení. Jo a nikdy jsem neměla žádnou pohlavní nemoc, chlamydie a nic takového, urologové to na to rádi házejí, já jsem měla po začátku nálezy e.coli, ne masivní, pak už byla moč sterilní, bakterie ale mohou přetrvávat ve sliznici v malém množství které neodhalí odběr moči, tělo se s nimi časem vypořádá, ale je dobré brát blokurimu dlouhodobě, nebo si kup čistou manozu, je to levnější. Nečekej žádná rychlá řešení, neexistují. Ten režim dodržuj dlouhodobě. Já vím, že je to otravné a psychicky vyčerpávající. Ještě musím říct, že na mě pozitivně zapůsobilo těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
20.5.26 05:56

Jo a ještě ti musím říct, proč tě to bolí při domočování. Stěny měchýře se k sobě přiblíží a dotknou se navzájem a je drážděna ta chronicky změněná sliznice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí